Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora poslední zápas sezóny nad Piráty vyhrála

Sport

19.4.2015 aktualizováno 19.4.2015 19:29

Autor: rhe

Kolem sedmdesáti zápasů odehráli hokejisté HC Olomouc v sezóně 2014/2015. Poslední z nich byl proti Pirátům Chomutov v závěrečném utkání baráže, které bylo pro oba soupeře šťastné. Už kolo před koncem si zajistili účast v extralize pro příští ročník. Loučení s fanoušky tak bylo pro hráče Mory bez nervů. Zápas se odehrál spíše bez fyzických kontaktů, Mora vedla 4:0, Piráti dvěma góly snížili. Výsledek ještě upravil Marek Laš.

Trenéři Mory nechali odpočívat beky Vyrůbalíka se Staňkem, v brance chytal Jiří Trvaj, v útoku hráli Zuzin s Divišem místo Pekra a Řípy. Chomutov přijel v hodně improvizované sestavě. V obraně nastoupil útočník Nikola Gajovský a dále chybělo hodně hráčů základu Pirátů.
Zápas měl nádech exhibice, bylo vidět, že oba týmy spíše slaví a hrálo se téměř bez kontaktů. Více ze hry měli Hanáci, ale rány Buce i Hermana chytil Strmeň. V 16. minutě už Mora vedla. Herman projel obranou Pirátů a naservíroval na podnose Peteru Zuzinovi, 1:0. Herman byl při chuti, dvě minuty před koncem jel sám na Strmeně, ale přestřelil. V 19. minutě už vedli domácí o dvě branky a diváci hodně oslavovali gól legendy, Pavla Patery.
Ve druhé části mohl navýšit vedení Hanáků obránce Janáček, ale nechal vyniknout Strmeně. Ve 35. minutě už se domácí fanoušci radovali z branky. Trefil se obránce Tomáš Houdek.

Stejný hráč otevřel střelecký účet i ve třetí třetině. Tomáš Houdek si sjel na přihrávku Marka Laše a zvýšil na 4:0. O dvě minuty později se poprvé prosadili i hosté. Na přesnou přihrávku Račuka si najel McGregor a překonal Vošvrdu. A netrvalo to snad ani minutu a bylo to 2:4. Trefil se mladík Kadlec. Hosté pak hráli power-play a pátý gól Mory dal Marek Laš.
„Dnešní zápas se dohrával, o nic nešlo. Oba týmy hrály bez kontaktu, ale pro diváky to byla pěkná tečka. Atmosféra byla vynikající, diváci fandili celý zápas. Pro nás šťastný konec. V polovině baráže to s námi nevypadalo dobře. Třikrát jsme prohráli, dokázali jsme se z toho zvednout. Mužstvo ukázalo charakter a i díky tomu jsme se udrželi. Asi bude třeba tým posílit, ale spousta hráčů na konci ukázali vůli a charakter. K nějaké velké obměně asi nedojde," řekl k poslednímu utkání sezóny a k baráži asistent trenéra Mory Jan Tomajko.

HC Olomouc5:2Piráti Chomutov
(2:0, 1:0, 2:2)
Branky:16. Zuzin (Herman, Diviš), 19. Patera (Zuzin, Buc), 35. Houdek (Ondrušek, Diviš), 42. Houdek (Laš, Kucharczyk), 59. Laš – 44. Mc Gregor (Račuk, Bartejs), 45. Kadlec.
Rozhodčí:Hribik, Mikula – Bryška, Skopal.
Vyloučení:1:0.
Diváků:4 548.
Sestava HC Olomouc:Trvaj (31. Vošvrda) – Skrbek, Rašner, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Janáček – Buc, Patera, Matai – Laš, Knotek, Kucharczyk – Rachůnek, Marosz, Dlouhý – Herman, Diviš, Zuzin. Trenéři: Petr Fiala, Jiří Dopita, Jan Tomajko.
Sestava Piráti Chomutov:Strmeň (Dvořák) – Šulák, Gajovský , Scalzo, Bartejs, Cestr, Mrázek – McGregor, Chlouba, Veselý – Kaše O., Sikora, Sinisalo – Kadlec, Račuk, Chrpa. Trenér: Břetislav Kopřiva a Aleš Totter.
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz