Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kohouti doma prohráli se slovenským vicemistrem Nitrou

Sport

26.8.2014 aktualizováno 26.8.2014 20:09

Autor: rhe

Hokejisté Olomouce tento i příští týden ladí formu na extraligu se slovenskými celky. Tento týden se utkají s Nitrou a Skalicou. Do zápasu vstoupili Kohouti dobře, brzy vedli, ale pak nedali šance a finalista slovenské extraligy Nitra zápas ve druhé části otočila a zvítězila nakonec 1:3.  Kohoutům nepomohla ani další posila, útočník Radek Dlouhý, v brance je pak vychytal prostějovský odchovanec v dresu Nitry Vlastimil Lakosil.

Trenéři HCO postavili proti Nitře poprvé v přípravě uzdraveného Pavla Selingra, v sestavě se objevil také bývalý útočník Slávie a Brna Radek Dlouhý. Vícemistr slovenské extraligy měl v sestavě zkušená jména. V brance prostějovského odchovance Lakosila, v obraně bývalé reprezentanty Mila s Mezeiem a v útoku třeba ex-vítkovického Štefanku.
Proti Nitře začali Hanáci aktivně, ve 2. minutě přehazoval z úhlu Lakosila Marosz, puk skončil na horní síťce. Pak Slováky zamkla Divišova formace, Buc vystřelil tak tvrdě, že Lakosil musel nějakou dobu jeho bombu rozdýchávat. Následně měli Kohouti i přesilovku, ze které ale Lakosila nepřekonali. Velkou šanci měl už ve hře pět na pět Zuzin, Lakosil byl opět připraven. Na druhé straně prověřil pozornost Vošvrdy Slovák.
V 11. minutě šli domácí do vedení. Rostislav Marosz potáhl akci, byl při ní faulován, puk se odrazil k Romanu Rácovi, který neváhal a tvrdým příklepem rozvlnil síť za Lakosilem. Další šance měla Paterova trojka, ale Laš nedokázal puk dostat do prázdné branky. Na druhé straně v dobré možnosti špatně vystřelil L. Novák. V 17. minutě ale Nitra srovnala. Lelkeš dokázal dostat puk nad Vošvrdovu lapačku. Pak mohli hosté zvýšit. Novák s Tománkem jeli sami na Vošvrdu, ale ten jim ťukes před brankou dokázal vypíchnout holí.
Druhou třetinu nezačala Mora dobře. Už ve 21. minutě nechali zblízka střílet Pupáka, který překonal ranou na vyrážečku Tomáše Vošvrdu. Domácí odpověděli šancí Jaroměřského, ten ale nedal.
A bylo hůř. Ve 26. minutě ujela Nitra do brejku a Kováčik nahrál před prázdnou branku Mrázovi, jenž zvýšil na 3:1. Ve 34. minutě mohl snížit Roman Rác, ale při střele do opuštěné klece trefil ležící Lakosilův beton.
Ve třetí třetině opět zazlobil krajany Roman Rác, když ujel v oslabení, ale opět nevyzrál na Lakosila. V 50. minutě jel sám na Lakosila Marosz, zkusil blafák, opět však narazil na Lakosilův beton. Pokračoval také olomoucký zmar v přesilovkách, který Mora nevyužila pět. V závěru branka nepadla, a tak si Hanáci připsali v přípravě třetí porážku v řadě.
"Úvod zápasu nám docela vyšel, nebyl špatný, byl tam i pohyb, ale po vyrovnávacím gólu jsme přestali hrát, bruslit. Hráči se to snažili tahat individuálně, byl to zmar, chaos, hodně špatné utkání. Asi nás Kometa dostala trochu dolů. Ale je to lepší teď než v sezóně, ať si kluci zvykají, že to vždy nepůjde. Nitra na nás hrála chytře, byla v pohybu, dávala si rychle puky. Budeme se snažit se naladit už ve Skalici, aby to bylo lepší. Radek Dlouhý byl jedním ze světlých momentů, hrál slušně, ale stejně jako u Tuominena se rozhodneme v pátek," hodnotil duel asistent trenéra a majitel HCO Jiří Dopita.
Další uktání hraje HC Olomouc ve čtvrtek ve Skalici.

HC Olomouc - HK Nitra 1:3 (1:1, 0:2, 0:0). Branky: 11. Rác (Marosz) – 17. Lelkeš (Novák, Piačka), 22. Pupák (Štefanka, Slovák), 26. Mráz (J., Kováčik). Rozhodčí: Kika, Mikula – Holibka,Novotná. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1240. Sestavy: HCO: Vošvrda – Škůrek, Ondrušek, Tuominen, Jaroměřský, Bartoň, Staněk, Janáček – Kucharczyk, Knotek, Selingr – Matai, Patera, Laš – Rác, Marosz, Dlouhý – Zuzin, Diviš, Buc. Trenér: Petr Fiala.
HK Nitra: Lakosil – Milo, Mezei, Beck, Kloz, Novák M., Pavlíček, Nádašdi, Ordzovenský – Ručkay J., Kováčik, Mráz, Slovák, Štefanka, Pupák, Bajtek, Lelkeš, Piačka, Ručkay H., Novák L., Tománek. Trenér: Antonín Stavjaňa.

Reklama

AQUAPARK OLOMOUC a.s.

Katalog firem » Zábava, volný čas

Aquapark Olomouc nabízí možnost aktivního trávení volného času s dostatkem pohybu a relaxace v příjemném prostředí. Návštěvníkům nabízí zajímavé adrenalinové a relaxační vodní atr...