Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jiří Trvaj zavřel branku a Mora má v baráži další výhru

Sport

29.3.2015

Autor: rhe

Kohouti hráli třetí zápas baráže doma se Slavii Praha. Po výhře nad Českými Budějovicemi a prohře na nájezdy v Chomutově potřebovali hokejisté Olomouce zase bodově zabrat naplno. Hanáci třetí zápas doma zvládli a získali zaslouženě po výhře 2:0 tři body.

Mora se prvnímu celku barážové tabulky postavila se dvěma změnami v sestavě. Jaroměřského nahradil ve třetím obranném páru Staněk, ve třetí útočné formaci pak hrál místo Pekra hrát uzdravený slovenský útočník Peter Zuzin, který se vrací do sestavy po třech zápasech.
První velkou šanci měli domácí. Matai dorážel do odkryté branky a Furch zachránil zázračně holí. Na druhé straně trefil tyčku obránce Knot. V 15. minutě zahodil další obrovskou šanci Jakub Matai, když neuklidil do prázdné branky volný touš na brankovišti, na poslední chvíli odehrál puk obránce Slavie. V posledních vteřinách třetiny ujel Vyrůbalíkovi Pletka, naštěstí pro Olomouc Trvaj jeho střelu vyrazil. První část tak skončila 0:0.
Ve 26. minutě šli Kohouti v přesilovce do vedení. Před brankou se prosadil Vyrůbalík, jehož střelu dorazil do branky Jan Knotek. O dvě minuty později už vedla Olomouc 2:0. Po akci Marosze se Zuzinem se trefil Jiří Řípa. Pak měla přesilovku Slavia a Trvaj fantasticky zachránil před Sklenářem. Trvaj chytil také Valachovu jedovku při hře čtyři na čtyři, kdy Hanáci špatně střídali. Na druhé straně v závěru třetiny zkoušel Furcha překvapit z úhlu Buc.

Třetí část začala přesilovkou Kohoutů, kterou sice domácí tým nevyužil, ale udržoval si tlak a hrál převážně v obranné třetině Slavie. V 50. minutě ale hrála v početní převaze Slavia a Olomouc opět musel spoléhat na skvělého Trvaje.
Čtyři minuty před koncem mohla Mora zvýšit, Marosz našel Řípu, jehož rána šla do tyče. V přesilovce pak jel sám na Furcha Knotek, ale Furch si prostor mezi betony pohlídal.
"Dobře jsme bruslili, hráli jsme důrazně. Měli jsme v první třetině i šance, ale i Slavii jsme po chybách pustili do příležitostí. Ve druhé třetině jsme získali náskok 2:0 a ve třetí třetině jsme to udržel. Máme důležité tři body, ale ještě to nic neznamená, musíme bojovat dál. Všechny zápasy budou vyrovnané, baráž je bez favorita, bez outsidera. Každý zápas i bod bude důležitý," řekl k utkání jeden z koučů HCO Jan Tomajko.

HC Olomouc2:0HC Slavia Praha
(0:0, 2:0, 0:0)
Branky:26. Knotek (Vyrůbalík), 28. Řípa (Marosz, Zuzin).
Rozhodčí:Pešina, Úlehla – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení:5:6.
Využití:1:0.
Diváků:3 869.
Sestava HC Olomouc:Trvaj (Urbisch) – Vyrůbalík, Majeský, Ondrušek, Škůrek, Staněk, Houdek – Laš, Knotek, Buc – Řípa, Marosz, Kucharczyk – Matai, Herman, Zuzin – Dlouhý, Patera, Jergl. Trenéři: Petr Fiala a Jiří Dopita.
Sestava HC Slavia Praha:Furch (Svoboda) – Valach, Šulc, Růžička A., Štich, Knot, Kolařík – Sklenář, Bednář, Tomica – Stránský, Vas, Pletka – Kolář, Vlasák, Doležal – Andres, Čermák, Veselý. Trenér: Josef Beránek a Jan Srdínko.
Reklama

Kytka jako Brno s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Květinářství

Darujte jedinečný zážitek U nás nemusíte vybírat ze stovek druhů květin a již připravených kytic. Zvolte si barvu nebo příležitost a naši floristé pro vás připraví originální kytici...