Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora se trápí dál. Prohrála i u mistra ve Zlíně

Sport

27.1.2015 aktualizováno 28.1.2015 05:37

Autor: rhe

Olomoučtí hokejisté zažívají zatím asi největší krizi po návratu do extraligy. Prohráli pětkrát za sebou a spadli na 12. místo. Navíc hráli na ledě aktuálního mistra ze Zlína. Ten sice není na pozicích, kde by asi měl být, ale pomalými krůčky se drápe na pozice play-off. Mora bohužel neukončila sérii proher ani na Stadionu Luďka Čajky. Poprvé v sezóně nedala ani branku a inkasovala třikrát.

Trenéři Mory udělali změny především v útoku. Nehráli Patera, Dlouhý a Knotek a šanci dostali Řípa, Kucharczyk a Diviš. První tři útoky pak zůstaly ve složení, v jakém dohrály duel s Třincem.
Začátek si Kohouti udělali těžký. Houdek s Cibákem šli za katr a ševci hráli minutu pět na tři. Mora se ale ubránila, Vošvrda chytil rány Kotvana a Veselého. Větší šance si v první třetině vypracovala Olomouc. Ještě v oslabení 5 na 4 při trestu Houdka málem překvapil Kašíka Herman a v polovině třetiny nepropálil bývalého brankáře Hanáků ani Peter Zuzin. První třetina tak skončila bez branek.
I ve druhé třetině Mora málem skórovala v oslabení. Kiks beků Zlína málem potrestal po Divišově přihrávce Jiří Řípa. Ve 27. minutě šel do vedení Zlín. Nahození Žižky tečoval za Vošvrdu Kubiš. V polovině třetiny byl blízko srovnání Tomáš Rachůnek, ale ztroskotal na Kašíkově betonu, stejně jako v protiútoku na druhé straně Leška na tom Vošvrdově. Dva parádní semafory pak předvedl proti ranám z voleje Cibáka a Marosze Libor Kašík, který je, zdá se, zpět ve staré formě. V závěru třetiny pak Zlín využil přesilovku, když Svobodovu střelu dorazil do prázdné branky kapitán domácích Čajánek.

Třetí třetina začala dvěma přesilovkami Zlína a tu druhou ševci využili. Čajánek našel zpoza branky Jakuba Svobodu a PSG už vedl 3:0. Mora mohla snížit v 50. minutě, jedovka Richarda Diviše Kašíka překonala, bohužel šla o milimetry mimo. Tři minuty před koncem se před Kašíkem zjevil sám Roman Rác, zády k brance zkusil brankáře Zlína překonat pohotovým bekhendem. Ani tato střela brankou neskončila. Na druhé straně chytil tutovku Svobody Vošvrda.
"S výsledkem být spokojeni samozřejmě nemůžeme, ale hra už byla od posledního zápasu s Třincem lepší. Myslím, že domácí byli lepší jen o to, že byli produktivní v přesilovkách. To utkání rozhodlo, řekl po utkání Jiří Dopita."
Mora tedy prohrála pošesté v řadě. O reperát se HCO pokusí v pátek proti Kometě.

PSG Zlín3:0HC Olomouc
(0:0, 2:0, 1:0)
Branky:27. Kubiš (Žižka), 39. Čajánek (Svoboda, Marušák), 45. Svoboda (Čajánek, Marušák)
Rozhodčí:Hribik, Wagner – Flegl, Polonyi.
Vyloučení:6:8.
Využití:2:0.
V oslabení:0:0.
Diváků:4 585.
Sestava PSG Zlín:Kašík (Štůrala) – Marušák, Valenta, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec, Stuchlík – Svoboda, Čajánek, Veselý – Holík, Vlach, Říčka – Okál, Leška, Čech – Ondráček, Šťastný, Kubiš. Trenér: Rostislav Vlach.
Sestava HC Olomouc:Vošvrda (Urbisch) – Skrbek, Houdek, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Staněk, Rašner – Jergl, Marosz, Rác – Laš, Herman, Rachůnek – Buc, Cibák, Zuzin – Řípa, Diviš, Kucharczyk. Trenér: Petr Fiala.
Reklama

KISS MORAVA

Katalog firem » Služby » Rádia

Číslo jedna s největšími hity, rádio, které hraje nejvíce hudby. Ranní show nazvaná RANNÍ ŠOURÁNÍ Vám navíc příjemně nastartuje den, i kdybyste zrovna právě nechtěli:-).Poslouchejte n...