Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora začala přípravu těsnou prohrou v Třebíči

Sport

29.7.2014

Autor: rhe

Mora odstartovala letošní sezónu. Zatím pouze v přípravných duelech. Aktuálně čítá kádr Kohoutů téměř sedm kompletních formací. Trenéři zkouší pět hráčů, proto ze začátku přípravy o výsledky tolik nepůjde. Na ledě tradičního soupeře z první ligy Třebíče Kohouti prohrávali už 3:0, vrátili se do zápasu, ale více než na snížení stavu o jednu branku to nestačilo.

Kohouti nastupili v brance s Jiřím Trvajem, kapitánem byl navrátilec Martin Vyrůbalík. Šanci dostali testovaní hráči Hraško, Dresler na beku a Machač s Bucem v útoku a taky mladíci Lehečka s Králíkem či Rašner. Poprvé za Moru hrál taky Pavel Patera.
Olomouc hrála v úvodu dvě přesilovky, ale nevyužila je, naopak domácí při vyloučení Richarda Diviše skórovali po pěti vteřinách početní převahy. Od modré se trefil Pohl. Do dvoubrankového vedení šla Horácká Slávia v závěru prvního dějství, když akci Romana Erata s Wasserbauerem zakončil Přibyl, 2:0. V poslední minutě první třetiny mohla dvakrát skórovat Mora. Nejprve nedal trestné střílení Jakub Lehečka, pak jel sám na Klimeše Pavel Patera, ale ani on neuspěl.
Do druhé třetiny hosté vlétli naplno, jejích tlak zbrzdilo vyloučení. V polovině zápasu měl dobrou šanci odchovanec Třebíče v dresu HCO Laš, ale ani on se proti bývalým spoluhráčům neprosadil.
Ve 35. minutě už to bylo 3:0. Martin Erat překonal bývalého dlouholetého spoluhráče ze Znojma a z Brna Jiřího Trvaje. Kohouti snížili až ve třetím dějství. Ve 42. minutě našel Herman Ondřeje Švaňhala a bylo to o dvě branky.
Ale Třebíč ještě v téže minutě gólově odpověděla. Od modré se opět prosadil Přibyl, 4:1. Pak mohl navýšit vedení domácích Jakub Čuřík, ale Trvaj tentokrát skvěle zasáhl. Ve 46. minutě to bylo zase o dvě brany. Jaroměřský nahodil puk na branku a další z posil Jakub Matai tečoval před Klimešem do sítě, 4:2.
V 50. minutě málem snížil další třebíčský odchovanec Roman Kadela, trefil však tyčku. Ale Mora přece jen snížila na rozdíl jediné branky. Přesilovku využili mladíci. Lehečka našel Dominika Novotného, 4:3.
V závěru hrála Olomouc power play, vynutila si obrovský tlak, ale Klimeš všechny pokusy Kohoutů chytil a Třebíč tak porazila Kohouty 4:3.
"Z loňského kádru jsme přijeli se sedmi hráči. Je možné, že z toho týmu zůstane polovina. Ještě v pátek máme jeden zápas na to, abychom se rozhodli, jestli u nás zůstanou, stejně jako někteří naši mladí hráči. Určitě nerad prohrávám, ale tým, který bude hrát extraligu bude určitě jiný než tento. V první třetině jsme vůbec nebruslili, stáli jsme na ledě. I ve druhé třetině se to moc nezlepšilo. Měli jsme jen pět střel a jednu šanci Marka Laše. V první jsme měli šance v poslední minutě, až ta třetí třetina byla lepší, ale ukázalo nám to, že toto rozhodně nebylo extraligové mužstvo," řekl k utkání trenér Mory Petr Fiala.

SK Horácká Slavia Třebíč4:3HC Olomouc
(2:0, 1:0, 1:3)
Branky:6. Pohl (Juráň), 19. Přibyl (Wasserbauer, Erat), 36. Erat (Kaut), 42. Přibyl (Pohl) – 42. Švaňhal (Herman), 46. Matai (Jaroměřský, Laš), 51. Novotný (Lehečka).
Rozhodčí:Blecha, Pokorný – Rampír, Lainka.
Vyloučení:5:3.
Využití:1:1.
V oslabení:0:0.
Diváků:580.
Sestava SK Horácká Slavia Třebíč: Klimeš – Šaur, Čejka, Přibyl, Pohl, Šidák, Peroutka – Erat (C), Kaut, Beneš – Čuřík, Křivohlávek, Wasserbauer – Paták, Kadela, Čech – Horký, Juráň, Vlašín.
Sestava HC Olomouc:Trvaj – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Kadela, Dresler, Janáček, Hraško, Škůrek, Rašner – Matai, Patera, Laš – Herman, Diviš, Švaňhal – Buc, Machač, Zuzin – Novotný, Králík, Lehečka.
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip