Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Moru posílí Fořt ze Zlína. Končí Buc, Kucharczyk a Húževka

Sport

1.5.2016 aktualizováno 2.5.2016 18:20

Autor: rhe

V pondělí začíná příprava Kohoutů. Včera končili hráčům smlouvy, a tak se prvomájová neděle stala také dnem přestupů. HC Olomouc už dříve oznámil příchod brankáře Faltra a útočníku Buriana a Protasenjy. Nyní oznámil příchod útočníka Fořta ze Zlína a také potvrzení konce Vošvrdy, Valenty, Buce, Kucharczyka a Húževky. Smlouvy naopak prodloužili Miroslav Holec a Aleš Jergl. Nabídku na prodloužení dostali také forvardi Vodný, Pekr. O setrvání Eberleho jedná klub s Kladnem.

Útočník Tomáš Fořt přichází na Hanou ze Zlína na roční hostování. Útočník Tomáš Fořt přichází na Hanou ze Zlína na roční hostování. Foto: ČTK/Pavel Paprskář

Útočník Tomáš Fořt je rodákem z Plzně, jeho mateřským celkem je však Moravská Třebová, je synem Radovana Fořta, bývalého reprezentanta ČR v cyklokrosu a horských kolech. Tomáš toho hodně v mládežnických kategoriích odehrál rovněž za Šumperk a Zlín. V posledních několika sezónách hrál zejména v druhé nejvyšší soutěži, ať už za Třebíč, Havířov nebo Šumperk. V extralize už si však také stihl odehrát své, konkrétně 31 utkání v dresu Zlína, jehož je kmenových hráčem. I když v uplynulé sezoně sestoupil se Šumperkem do druhé ligy, osobně zažil nejlepší ročník kariéry.
V 51 zápasech posbíral 49 bodů (26+23). Ve 44. kole proti Litoměřicím se dokonce blýskl pěti brankami. V celkovém bodování WSM Ligy základní části mu patřila sedmá pozice. Na Hané bude působit v rámci hostování.
Další informací je, že v Olomouci budou i nadále pokračovat forvardi Miroslav Holec a Aleš Jergl. Již dříve ohlásil HC Olomouc příchod Faltra, Buriana a Protasenjy.
Otazník zatím visí nad dvojici hráčů, kteří patřili ke stálicím olomouckého útoku. Michal Vodný přišel na Hanou po skončení působení ve zlínské juniorce a zůstal pět sezón, Matěj Pekr oblékal dres Kohoutů ještě o rok déle. Zatímco Vodný nechyběl v minulém roce v jediném utkání, Pekr strávil většinu sezóny v Třebíči a za Olomouc odehrál 19 zápasů. Jestli se ale zapojí do sezóny 2016/2017 prozatím není jasné. "Michalu Vodnému a Matěji Pekrovi byly nabídnuty smlouvy, které ale pro tuto chvíli neakceptovali,“ řekl generální manažer HC Olomouc Erik Fürst.
Nadále probíhají jednání o budoucnosti Jana Eberleho. Šestadvacetiletý útočník, který pravidelně nastupoval ve druhé lajně s číslem 15 na dresu, měl v Olomouci vyřízené roční hostování. "V případě Honzy Eberleho dál probíhají jednání s Kladnem, jehož je hráčem,“ doplnil Fürst.

Dávid Buc již v dresu HC Olomouc v příští sezóně nastoupovat stejně jako Vošvrda, Valenta, Kucharczyk a Húževka nebude. Dávid Buc již v dresu HC Olomouc v příští sezóně nastoupovat stejně jako Vošvrda, Valenta, Kucharczyk a Húževka nebude. Foto: Archív Nejlepší Adresa

Po skončení sezóny mnohá média předpovídala rozdělení brankářské dvojice. Olomoucký klub se nakonec rozhodl opustit gólman, který u Kohoutů strávil tři sezóny. Tomáš Vošvrda přišel do hanácké metropole v sezóně 2013/2014 s cílem postoupit do extraligy, což se týmu také povedlo. O rok později slavil udržení v nejvyšší soutěži, v uplynulém roce ale nebyl Tomáš Vošvrda vytěžovaný tak, jako v předchozích sezónách. Urostlý brankář se tak nakonec vydá jinou cestou. "Rozumím tomu, že chce ve 26 letech někde chytat. Věděl, že by to za Braněm (Konrádem) zřejmě bylo těžší a přestože mu bylo nabídnuto, aby zůstal, rozhodl se to zkusit někde jinde,“ řekl generální manažer Erik Fürst.
V obranných řadách došlo k jediné změně. S Olomoucí se loučí i Tomáš Valenta, který se před loňskou sezónou vrátil ke Kohoutům po tříleté pauze. Bek s číslem 92 na dresu využil možnosti bez udání důvodu odejít na roční hostování a vybral si Olomouc. Po sezóně ale hostování skončilo. "O Tomáše Valentu jsme měli za určitých podmínek zájem, je ale hráčem Zlína, se kterým po skončení hostování nedošlo k dohodě, proto u nás končí,“ uvedl.
Olomoucký klub nadále nemůže počítat ani s Peterem Húževkou. Zkušený forvard přišel do Olomouce v polovině ledna z Vítkovic, kde se mu příliš nedařilo. Na Hané ale vytvořil útočnou trojici s dalšími dvěma Slováky, a to Tomášem Mikúšem a Františkem Skladaným a nabral druhý dech. Zatímco ve Vítkovicích se během 28 zápasech gólově neprosadil, v Olomouci si během 19 utkání připsal čtyři branky. Téměř čtyřicetiletý centr však působil na Hané jen v rámci hostování, které skončilo zároveň se sezónou.

Přestupová extraligová škatulata...

Datum 1. května je den, kdy hokejoví manažeři oznamují nové tváře a také hráče, které jejich týmy opustily. Přinášíme vám stručný přehled toho, kdo jde kam v extralize. Vynecháváme samozřejmě Moru a změnách v ní jste si přečetli výše.
Liberec zatím neopoodkryl novinky, ale velmi hlasitě se mluví o odchodu Šimka do Davosu a Birnera s Řepíkem do KHL, Výtiska lákají Vítkovice. Do Mladé Boleslavi už podepsal Vampola.
Už v předešlých dnech se do světa dostala informace, že v pražské Spartě nadále nebude působit útočník Daniel Přibyl, který se vydal za nabídkou z NHL. Hlavní město opouštějí však i další opory. Za výzvou v KHL se vydají obránce Adam Polášek a útočník Jan Buchtele. Naopak novými akvizicemi v celku Sparty jsou útočníci Petr Vrána (o kterého se zajímal i HC Olomouc, jehož je odchovancem), který naposledy působil ve Švédsku, a Brian Ihnačák, jenž v uplynulé sezoně oblékal dres Hradce Králové. 
I Plzeň hlasí první posily: Indiány posíli Peter Čerešňák z Vítkovic, David Stach z Kladna, Jakub Koreis a Tomáš Svoboda (oba z Brna) a ze Znojma útočník Yellow Horn. V Plzni nebude působit obránce Jeřábek, který má namířeno do KHL. Ján Sýkora bude pokračovat v Třinci, kam se vrátil i Erik Hrňa. Odchází také Kudroč, Pitule, Poletín a Bližňák.
Změny v Mladé Boleslavi: Do obrany přichází: David Štich, Jan Hanzlík, Tomáš Pastor. Do útoku Petr Vampola, Jakub Orsava a Tomáš Pospíšil. Do brány přichází mladík Jan Lukáš odchovance HC Olomouc, naposledy Znojmo a Sparta. Bruslařský klub hlásí i odchody:V MB končí k 30. dubnu tito hráči: brankář Martin Růžička, obránci Václav Kočí a Martin Rýgl a útočníci Michal Bárta, Radim Hruška, Richard Jarůšek a Jiří Rys.Hráčská smlouva skončila i Davidovi Výbornému.
Hradec Kralové potvrdil příchod Richarda Jarůška. Defenzívu Mountfieldu posílí Blaž Gregorc, Martin Štajnoch, Martin Bača a Jindřich Barák.K brankářské dvojici Kacetl – Pavelka se připojí slovenský gólman Patrik Rybár. Končit v Hradci má Vašíček, Pilař, Vantuch, Ihnacak, T. Knotek, A. Svoboda, T. Král, naopak novou smlouvu dostal Jaroslav Bendář.
Z Komety Brno odešli Faltr, Hanzlík, Kuboš, Burian, Ton, Svoboda a Koreis na příchodu jsou Němec, Štencel, Haščák a Gulaši. Zlín hlásí návrat zkušeného beka Blaťáka, ze Znojma pak přichází Bořuta s Podešvou, odchází Slováci Sýkora s Cibákem, beci Řezníček, Urbanec a forvardi Čech a Fořt.
Velké změny jsou ve Vítkovících. Odešli beci Čerešňák, Štich, Kudělka, Pastor, Štencel, Philipp přichází Baranka, Kuboš, Valach, Urbanec a hlavně z Ruska centr Ondřej Roman. Spekuluje se také o odchodu Kantora, Káni a Húževky. Vítkovice krouží údajně také kolem Dávida Buce.
Dynamo Pardubice má posílit posílit Martin Rýgl, Michal Bárta a Tomáš Klimenta. Do Hradce odešli beci Gregorc se Štajnochem. Orsava bude hrát v Mladé Boleslavi.
Oceláři Třinec mají nového kouče Kýhose, který nahradil Jiřího Dopitu. V obraně skončili Stehlík, Slovák a Klesla. V útoku nedostali smlouvy Kreps, Plíhal a Tybor. V útoku by měl zůstat plzeňský Sýkora, vrací se Hrňa a havířovské hostování by si měl prodloužit Pechanec. Oceláři vápí také Lukáše Krajíčka z Minsku.
Chomutov již dříve oznámil konec Valacha, Pospíšila, Květoňů, Duška, Kristana, Kopřivy, Jánošíka, Pereťagina, Olveckého, Chlouby, Šídlíka, do Švýcarska jde Červenka. V kolonce příchodů jsou zatím Kudělka a Koblasa.
Karlovy Vary opouští Gulaši, Haščák a Koblasa, přijít má Stehlík a spekuluje se také o příchodu kouče Aloise Hadamczika.
Litvínov zatím potvrdil prodloužení smluv Hübla, Pavelky, Pavlíka, možný je konec Piroše s Jánským, vrátit by se  měj ze Slovenska Majdan.


Autor článkurhesport@olomouc.cz

rhe
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941