Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 15.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Muž z videa znásilnil mladíka v parčíku u nádraží.
 Z vězení, kde seděl za zabití, ho pustili na podmínku

Krimi

1.8.2014

Autor: Jan Procházka

Tajemný muž, pachatel znásilnění, jehož video jsme zveřejnili na počátku týdne, už má jméno i pouta na rukou. Pětatřicetiletý Pavel Mudruňka zatáhl devatenáctiletého mladíka do křoví za železniční poliklinikou a znásilnil ho. Policii přitom nebyl vůbec neznámý. Teprve před rokem byl na podmínku propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za zabití prodavačky v zastavárně.

Poznáte člověka na videu? ptali jsme se vás v pondělí. Policisté tehdy ještě tajili, z čeho přesně je dotyčný muž v bílé košili s batohem na zádech podezřelý. Teď hlásí: "Máme ho" a případ odtajnili. "V neděli kolem půlnoci si pachatel náhodně na Žižkově náměstí vyhlédl mladíka, kterého pak sledoval celou Masarykovou třídou. Na dostatečně odlehlém místě pak k němu zezadu přistoupil, uchopil ho a následně odvlekl do parčíku mezi bytovými domy poblíž železniční polikliniky. Vzhledem k tomu, že mladík byl spíše drobnější a pachatel naopak robustní postavy, neměla oběť moc šancí. V parčíku pak došlo k samotnému násilnému sexuálnímu aktu, po kterém pachatel z místa odešel," popsal hrůzný čin kriminalista Jiří Kubák. Podle vyšetřovatelů se jedná o hodně ojedinělý případ. "Taková událost mezi dvěma muži opravdu není běžná a také proto byla práce na vyšetřování mnohem obtížnější. Lze ocenit i přístup znásilněného mladíka, že vůbec kontaktoval policii. V takových citlivých situacích totiž často oběť ze strachu či studu raději nic neoznámí," doplnila Alena Dudešková, která na případu rovněž pracovala. Ihned po oznámení se rozběhla policejní mašinérie, byly zajištěny hlavně kamerové záznamy z městského systému i četných heren, které monitorují prostor před svými vchody. "Záznam jsme poskytli médiím, ozvaly se hned tři osoby, které pachatele poznaly," zmínila Dudešková.

Pro pachatele si už mohli policisté přijít na jisto. "Jednalo se o pětatřicetiletého muže, který byl teprve loni v květnu propuštěn na podmínku z vězení, kde strávil deset let za násilný čin s následkem smrti," prozradil Kubák. Pachatelem je Petr Mudruňka z Přáslavic. V roce 2003 vyloupil zastavárnu na Zeyerově ulici, třicetiletou prodavačku, která ho přistihla, povalil na zem a způsobil jí vážné poranění hlavy. Mudruňka sebral lup a těžce zraněnou ženu nechal v prodejně. Ta o několik dní později zemřela. Mudruňka byl zadržen po šesti týdnech, když se bavil na olomouckém Beerfestu. Soud mu později uložil dvanáctiletý trest.
"Panovalo podezření, že by mohl v násilné činnosti pokračovat, proto byl podán podnět na vzetí obviněného do vazby. Soudkyně ho dnes ráno akceptovala. Muži nyní hrozí desetiletý trest, navíc si bude muset odpykat i zbytek původního trestu, což jsou další dva roky," informovala Dudešková. O jeho vině prý nemají policisté pochybnosti. "Pochopitelně, že přišel s jinou verzí, nicméně i z té vyplynulo, že ke skutku skutečně došlo. Navíc máme velké množství důkazního materiálu zajštěno právě z kamer," ubezpečila Dudešková. Mladíkovi podle ní pomohlo, že odhadl svoje síly a s násilníkem se nepokoušel zápasit. Proto vyvázl bez zranění.

Jan Procházka

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip