Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 12.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Horní Lán bude jezdit méně autobusů, obchodní centrum vypovědělo smlouvu

Zprávy z regionu

17.10.2012

Autor: amb

Autobusy číslo 21 vůbec a šestnáctky pouze v omezeném počtu. Na nový dopravní režim si budou muset pravděpodobně od začátku prosince zvykat lidé cestující do nákupního centra Haná na okraji Olomouce při výpadovce na Brno. Tamní firmy si totiž spočítaly, že se jim veřejná doprava příliš nevyplácí, a nadále městu na provoz linek až ke svým obchodům přispívat nebudou.

Akciové společnosti Pradera SC Haná Olomouc a Retail Park Haná tak vypověděly smlouvu na prodloužení autobusové linky číslo 16 k centru Haná a také na zajištění obsluhy této lokality linkou 21. Městská rada byla proto nucena omezit dosavadní rozsah dopravní obslužnosti frekventované nákupní zóny. "V praxi to znamená, že autobusy číslo 21 budou končit u akvaparku a zastávka Horní Lán bude zrušena. Linka číslo 16 bude na zastávku Centrum Haná jezdit s nižší frekvencí. Rada projednala možné provozní varianty, z nichž schválila variantu ponechat z dnešních 27 spojů v pracovní dny 17 spojů a z 28 spojů ve dnech pracovního klidu 13 spojů," prozradil náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach.
Důvod je podle něj jednoduchý. "Z průzkumu, který probíhal po celé září na zastávce Centrum Haná, totiž pro správce obchodních center vyplynulo, že počet cestujících MHD představuje méně než pět procent celkového počtu zákazníků, a z tohoto důvodu není městská hromadná doprava pro centrum Haná strategická. Obchodní centra proto již nechtějí na autobusovou dopravu přispívat téměř 900 tisíc korun ročně, ale snížit obslužnost o dvě třetiny," vysvětlil Vlach.
V současné době vedení města podle jeho slov vyčkává na vyjádření samotného obchodního centra. Ke změnám v dopravní obslužnosti by pravděpodobně mělo dojít od 1. prosince tohoto roku.

amb

Reklama

SUN CAFE

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

SUN CAFE je stylovou kavárnou s moderním interiérem, kam si můžete zajít na vynikající italskou kávu Oro, čaj a další ze sortimentu teplých, studených, alkoholických i nealkoholických nápo...