Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nabídka dušičkového víkendu? Mozartovo Requiem, večer duchů, Moderní žena, ale také běh parkem

Tipy a názory

31.10.2014

Autor: Martina Burýšková

Kromě toho, že o víkendu určitě půjdete zavzpomínat na své milované zemřelé, stojí za to vyrazit si také někam za zábavou a také s rodinou. Témata víkendového programu budou ryze podzimní a samozřejmě dušičková. Dnes večer můžete zahájit víkend ve společnosti souboru opery a operety Moravského divadla a premiérou očekávané novinky Pád Antikrista. Dnes také začíná veletrh a výstava v jednom Bydlení a Moderní žena na výstavišti, ale ujít byste si neměli nechat ani Večer duchů, Mozartovo Requiem nebo proběhnutí parkem.

Mořice rozezní tajemné Mozartovo Requiem

Nemusíte být jenom milovníky vážné hudby, stačí si jen uvědomit, že přichází vzpomínkový čas dušiček a program na nedělní večer máte jasný. V chrámu svatého Mořice se v neděli 2. listopadu od 19:00 rozezní velkolepé Requiem od Wolfganga Amadea Mozarta. Představí se v něm sólisté olomoucké opery Lea Vítková, Barbora Martínková-Polášková, Ondřej Koplík a Jiří Přibyl spolu s téměř stočlenným sborem. Vstupenky stojí 120 korun, k dispozici jsou v předprodeji v informačním centru v podloubí radnice, nebo také na místě. Více zde.

Večer duchů v Zoo Olomouc!

Barevný podzim je tu a vy kráčíte večerní vyzdobenou zoo, slyšíte tajemné zvuky, vidíte zářící světélka v tmavém lese... Je ve vás malá dušička? :-) Tak přijďte o víkendu do zoologické zahrady na Svatý Kopeček. Naplánované dostaveníčko zde mají nejrůznější strašidla. Staňte se jejich společníky, zavzpomínejte na blízké a když si posvítíte, třeba se vám a vašim dětem ukáže život zvířat po setmění. Nebojsové, kteří si zoo chtějí pod rouškou tmy projít sami, připomínáme – nezapomeňte baterku! Večer duchů začíná v zoo v sobotu 1. listopadu. Průvodce vychází v 17:00, 17:30 a 18:00 a pokladny budou otevřeny do 18:30. Čeká vás tu také strašidelné malování na tvář, čarodějnický punč, průvodci v kostýmech a focení strašidel.

Záleží vám na vašem životní stylu? Chcete být moderní? Nenechte si ujít Bydlení a Moderní ženu!

Řeč je o dvojité várce veletrhů na jednom místě. Na Výstavišti Flora právě ode dneška do neděle 2. listopadu zastihnete vždy od 9 do 18 hodin pestrou paletu novinek z oblasti životního stylu, vybavení interiérů, nabídky nábytku, ale i kosmetiky a módy v rámci spojené výstavy a veletrhu Bydlení / Moderní žena. Co všechno vás tu čeká, na jaký program se můžete těšit a kolik zaplatíte za vstupné? To všechno se přesně dočtete zde.

Nejlepší zimní filmy? To je Snow Film Fest na Šternberku

Tradiční podzimní festival těch nejlepších filmů se zimní tématikou se odehraje už tento víkend v prostorách Hodovního sálu hradu Šternberk a opět zahrnuje filmy, které byly v předchozím roce oceněny na nejprestižnějších světových festivalech. Mimo Šternberk se však bude promítat během dvou měsíců také na dalších 200 místech v Česku a Slovensku. Na šternberském hradě promítací série začíná v sobotu 1. listopadu v 16 hodin a konec je naplánován na cca 20 hodin. Čeká na vás celkem sedm snímků se zimní tématikou. Chybět nebude extrémní lyžování, snowboarding, zimní lezení či expedice. Vstupné je 99 korun pro dospělé; studenti, senioři a mládež do patnácti let zaplatí 59 korun. Děti do šesti let to mají zdarma. Další informace najdete zde.

Moravské divadlo zažije Pád Antikrista

Ještě na začátku nové sezony chystá soubor opery a operety Moravského divadla Olomouc výjimečný počin – premiéru opery Pád Antikrista. Dílo německo-židovského skladatele Viktora Ullmanna se dočká prvního scénického provedení v České republice. Navíc je to poprvé, kdy s olomouckým souborem spolupracuje uznávaný režisér Jan Antonín Pitínský. Premiéra se v Moravském divadle odehraje právě dnes 31. října v 19 hodin. Více se dočtete zde. Vstupenky jsou k dispozici zde. Pokud nestihnete páteční termín, další příležitost máte den poté v sobotu 1. listopadu.

Podzimní zpestření? Běh na dvě míle s úsměvem

Pokud rádi běháte a přijde vám smutné strávit nedělní dopoledne doma na gauči u televize, vyběhněte si do Smetanových sadů. Od 10 hodin tu v neděli 2. listopadu startuje závod Běh na dvě míle. Závod je otevřený všem věkovým kategoriím, takže nezáleží na tom, jestli jste malí, velcí, pomalí, rychlí, zkušení nebo běžci začínající. Místo se najde pro všechny, hlavně aby vám běhání dělalo radost. K registraci se dostavte nejlépe v 9:45, startovné je dobrovolných 20 korun. Základní tábor bude před fontánou. Další informace hledejte zde.

Martina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Reklama

2. OLOMOUCKÁ VINOTÉKA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinotéky

Nabízíme za VO ceny lahvová a stáčená vína těchto vinařství: ANNOVINO, Bergmann, Buchmayer, Cícha, Čapka, Dog in Dock, Grmolec, Habřina, Hagn, Juřeník & Žďárský, Kobylí, Kolby, Krist, ...