Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nadace Bezpečná Olomouc oslavila 20. výročí, na slavnostním galavečeru ocenila deset lidí

Zprávy z regionu

28.11.2014

Autor: barsi

Nadace Bezpečná Olomouc (NBO) letos slaví dvacáté narozeniny. Tyto celoroční oslavy vyvrcholily ve čtvrtek 27. listopadu slavnostním galavečerem v olomouckém Arcibiskupském paláci. Kromě představení činnosti nadace se udělovaly i pamětní listy těm, kteří dlouhodobě podporují nadaci a bezpečnost v Olomouci.

Slavnostním večerem provedl oblíbený herec a moderátor Jan Čenský. A nezůstalo jen u toho, součástí galavečera byl také akustický koncert Anny K., který po zásluze sklidil velký potlesk. "Během programu jsme představili úspěšné projekty Nadace Bezpečná Olomouc, které jsme za uplynulých 20 let uskutečnili, předali jsme pamětní listy a představili retrospektivní publikaci," uvedl předseda správní rady NBO Ivan Langer.

V průběhu večera zakladatelé NBO Ivan Kosatík a Ivan Langer předali deset pamětních listů a poděkovali tak za spolupráci osobnostem, které podporují a podporovali jejich činnost. Oceněn byl například ředitel Městské policie Pavel Skalický, ředitel hasičského sboru Olomouckého kraje Karel Kolařík nebo ředitel zdravotní záchranné služby Ivo Mareš. Nadace Bezpečná Olomouc si při vzniku v roce 1994 dala za cíl mimo jiné zvyšování bezpečnosti ve městě, vzdělávání policistů a strážníků, odměňování významných činů policistů i občanů či prevenci kriminality, například v oblasti drogových závislostí či dopravy. Její preventivní projekty směřují zejména k dětem a mládeži. "Pořádáme výtvarnou soutěž pro děti mateřských a základních škol Bezpečně na kole a na začátku června Nadační den s bohatým programem pro rodiny, kde byly vyhlášeny i tradiční Ceny NBO. Kalendář zahrnuje i zářijovou akci Bezpečná cesta do školy, na kterou se naučily chodit tisíce Olomoučanů, a výroční rok zakončíme adventním varhanním koncertem u svatého Mořice," vyjmenoval předseda správní rady nadace Ivan Langer. Za dvacet let činnosti nadace odměnila čtyřicet devět lidí za nevšední činy v oblasti bezpečnosti. Nadačních akcí se zúčastnilo 25 tisíc návštěvníků a celkem bylo rozděleno 8 713 786 korun.

Nadace Bezpečná Olomouc zpříjemnila také život ve městě, díky vybudování kamerového systému městské policie, který výrazně zvýšil bezpečnost a snížil kriminalitu v centrálních částech Olomouce. "V současné době je v Olomouci v provozu dvacet devět kamer, které ročně odhalí v průměru šest set šedesát přestupků, trestných činů či problémů ve městě," popsal Ivan Langer, který dodal, že rozhodně nehodlají usnout na vavřínech. "Bezpečnost je téma, které vnímá široká veřejnost jako jedno z nejcitlivějších ze všech," dodal Langer.

Ocenění Nadace Bezpečná Olomouc
● Ing. Pavel Prudký, bývalý předseda dozorčí rady NBO
● Plk. RNDr. Jaroslav Skříčil, bývalý člen správní rady NBO, člen čestného výboru a bývalý ředitel PČR Olomouckého kraje
● RNDr. Zdeněk Zukal, televizní reportér
● Plk. Mgr. Bc. Petr Tománek, vedoucí územního odboru Olomouc PČR
● Ing. Karel Kolařík, ředitel HZS Olomouckého kraje
● MUDr. Ivo Mareš, MBA, ředitel ZZS Olomouckého kraje
● Mgr. Pavel Skalický, ředitel Městské policie Olomouc
● Mgr. František Vlček, ředitel ZŠ Komenium
páter František Hanáček, správce Římskokatolické farnosti sv. Mořice
v Olomouci
● Mgr. Martin Nevyjel, šéfredaktor Olomouckého deníku

barsi

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz