Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Neděle v Divadle na Šantovce patří dětem, i v březnu je čekají divadelní představení i kreativní dílničky

Tipy a názory

27.2.2015

Autor: barsi

Nevíte co s dětmi podniknout o víkendu? Divadlo na Šantovce přichází s heslem: Neděle patří dětem! S dětmi můžete zajít na pohádkové představení jak olomouckého Divadla Tramtarie, tak také divadel hostujících. A aby se děti i aktivně zapojily, jsou pro ně navíc přichystány po výtvarné, hudební a kreativní dílničky.

Hned první neděli v březnu, tedy 1. března ve čtyři hodiny, můžete s dětmi zajít na rytířskou loutkovou pohádku Aucassin a Nicoletta hostujícího Divadla Lokvar. Děj pohádky se odehrává ve středověké Francii, kdy se mladý hrabě Aucassin zamiluje do Nicoletty, o které nikdo neví, jakého je původu, protože ji jako malé dítě koupili od pirátů... Hned další neděli, 8. března, můžete v divadle vidět Pirátskou pohádku. Hlavní hrdinky Anička a Eliška jsou úplně obyčejné malé holky. Bydlí v Olomouci a vždy po škole si chodí hrát na dětské hřiště. A jednou je napadne, že si budou hrát na piráty, jenom jako samozřejmě, jenomže potom najdou v pískovišti zakopaný vzkaz v lahvi a v něm mapu úplně opravdického ztraceného pirátského pokladu, a pak se teprve začnou dít věci! Po pohádce čeká děti divadelní dílnička.

V neděli 15.března se těm nejmenším v Divadle na Šantovce představí Pohádky o Mašinkách Divadla Tramtarie, které uvádí veselé vyprávění o mašinkách malých i velkých, nezbedných i statečných, hodných i tak trochu nafoukaných. Další víkend, v neděli 22.března, můžete zhlédnout v rámci projektu Listování s Lukášem Hejlíkem pohádku Myši patří do nebe. Když myška Šupito prchá před hladovým lišákem Bělobřichem, nedívá se napravo ani nalevo. Jaký div, že zakopne o pivní zátku, zaplete se do vyčnívajícího kořenu a pak už jen padá a padá. Pádem z vysoké skály však příběhy malé myšky nekončí, ale naopak začínají...Odpoledne v 16:00 následuje notoricky známá pohádka Pyšná princezna. Březnovou pohádkovou šňůru uzavírá Hodinářská pohádka Divadýlka Matýsek. Také máte někdy pocit, že je na všechno dost času? Že přeci všechno počká? Jenže … Co když toho času moc není?

Nejen pohádková představení, ale i kreativní dílničky jsou oblíbeným zpestřením volného času dětí. Probíhají každou neděli od 14:00 do 17:30 v prostorách před divadlem, děti si zde mohou samy vytvořit výrobky, které se vztahují k pohádce, kterou v divadle viděly. Nově je připravena ve spolupráci s Lobster restaurant také kuchařská dílnička, která proběhne po představení Pohádky o mašinkách 15. března. V kuchařské dílničce se děti naučí přípravu pizzy - společně s herci Tramtarie si vyválejí těsto, nazdobí si ji a poté si na ní společně i pochutnají.

Vstupenky na veškerá představení zakoupíte na pokladně Divadla na Šantovce, na webových stránkách nebo v informačním centru na Horním náměstí.

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941