Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nejkrásnější středoškolačkou je Natálie Novosadová, usměvavá studentka gymnázia Čajkovského

Zprávy z regionu

22.3.2015

Autor: Jan Procházka

Olomoucký kraj už zná nejkrásnější středoškolačku. Na včerejším galavečeru se historicky druhou MissOK stala Natálie Novosadová, studentka gymnázia Čajkovského. Bylo na co koukat.

Těžký výběr. Dvanáct půvabných dívek, toho času studentek středních škol v Olomouckém kraji, bojovalo včera v RCO o korunku MissOK. Nebylo to snadné. Pořadatelé jim totiž rozhodně nepřichystali jen “klasické” disciplíny, ale okořenili program celou řadou specialit. Jednou z největších byl hlavně výběr moderátorské dvojice. Eva Decastelo a Lukáš Langmajer se ukázali jako dvojka, která dokáže dát večeru zábavnou jiskru, navíc si uměli poradit s celou řadou technických těžkostí, ze kterých dokázali nakonec i těžit.

Nejen krásné, ale i chytré, takové chtěli pořadatelé dívky mít. Po úvodní promenádě proto zazněly záludné otázky, které kladli i členové mediální poroty. “Jaká je podle tebe největší osobnost Olomouckého kraje?” chtěli například porotci vědět. Kdo by čekal hudebníky, vědce či sportovce, byl by úplně vedle. U dívek vede politika. “Pan hejtman?” odpověděla poněkud nejistě na otázku soutěžící Nela Stehlíková, která si zřejmě vzpomněla, že dotyčnému se značnou dávkou nadsázky pochleboval o pár okamžiků dřív Lukáš Langmajer. Od hejtmanova stolu se ozval pobavený smích, těžko říct, zda by se smál, kdyby padla doplňující otázka, jak že se pan hejtman jmenuje. Ale pohotovost se cenila více než znalosti. “Představte si, že jste moderátorka v rádiu a najednou něco vypadne a vy musíte třicet vteřin improvizovat. Zkuste nám to předvést.” Dívka nezaváhala: “Šla bych se najíst, abych se uklidnila,” vystřelila Barbora Janošťáková. A s jakou historickou osobností by se chtěla potkat Kateřina Váhalová? “Určitě s Dorianem Grayem,” prozradila. “Nejmenuje se Christian?” zazněla celkem hlasitá poznámka od stolu plného vysmátých dívek, které zřejmě fandily jiné slečně. Nicméně i lehce popletená fanynka Oscara Wilda u moderátorů sklidila pochvalu.

Decastelo a Langmajer sice dívky občas trochu zlobili, především jim ale vydatně pomáhali a zbavovali je stresu, což bylo asi to nejcennější. Když o něco později při volné disciplíně selhala nejprve nahrávka, se kterou chtěla zpívat Barbora Janošťáková a vzápětí odešel i mikrofon (zdaleka nebyl poslední za večer), vyhecovala Eva Decastelo zdrcenou dívku ke zpěvu a cappella. Z fiaska se tak stal zlatý hřeb disciplíny, zaplněný sál tiše naslouchal a vzápětí odměnit odvážnou dívku ohlušujícím potleskem. Volná disciplína měla pak už klasický průběh. Tančilo se, došlo na aerobik, přišla dívka se stuhou, zpívalo se i trochu falešně a chyběly jen břišní tance a hra na flétnu.
Diváci si užili přehlídku šatů místních návrhářů i kolekci svatebních šatů, finalistkám to v rolích modelek na molu slušelo rozhodně z nich nebyly jen chodící věšáky. Dobrý nápadem se ukázal být i výběr kultury: o tu se vesměs postarali spolužáci finalistek. Diváci se tak dozvěděli, že mezi studenty například roste nadějná písničkářka Adriana Čotková. Proč si zvát další celebrity, když můžeme ukázat, že nám tu rostou vlastní, jakoby chtěli pořadatelé říct, za což lze jen zatleskat. Vždy netrpělivě očekávaná promenáda v plavkách přinesla finále, i když sportovní modely toho možná odhalovaly méně, než někteří přítomní pánové čekali. I tak ale museli všichni ocenit, že soutěžící ve věku od patnácti do osmnácti let se opravdu nemají za co stydět. Starosti, ty přijdou až za pár let.

Pak už přišlo předávání korunek. Bylo jich více, nejkrásnější tvář, internetové hlasování… Ale nejvíce se čekalo na trojici hlavních vítězek. A tady jsou: druhá vicemiss Denisa Čechová ze střední školy stavební z Lipníka, první vicemiss Denisa Jeslíková z gymnázia Čajkovského. A do stejné školy, navíc po roce znovu, chodí i absolutní vítězka. Usměvavá Natálie Novosadová byla od začátku favoritkou, její volba tak vlastně ani tolik nepřekvapila. Tedy kromě dívky samotné. “Jsem teď úplně v euforii. Já vím, že mi to nebudete věřit, ale nečekala jsem to a jsem opravdu překvapená,” svěřila se vítězka bezprostředně po skončení ceremoniálu. A letošní ročník potěšil i jednu z pořadatelek, Janu Lébrovou, jednatelku společnosti Frankly Models: “Zase se nám podařilo zvednout soutěž o level výš. Výběr byl těžký, dívky byly opravdu krásné. Navíc se jich každý rok hlásí víc. Je úžasné pozorovat, jak se finalistky během těch pár měsíců vytáhly, byly to úplné začátečnice a opravdu dřely,” shrnula Lébrová.

Galavečer pak skončil aukcí fotografií dívek. Tu “vyhrál” hejtman Jiří Rozbořil, když si za deset tisíc korun odnesl portrét vítězky. “Fandil jsem jí,” přiznal.
Pořadatelé už mohou začít chystat třetí ročník. A zbývá položit obligátní otázku, zda se letos urodí nejkrásnější dívka opět na gymnáziu Čajkovského, nebo jestli škole pokus o hattrick sebere některý z konkurenčních ústavů.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip