Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nejlepší hráč sezóny Basketbalu Olomouc Jakub Sedlák: "V Olomouci byla skvělá parta"

Rozhovory

23.4.2014

Autor: Radek Heloňa

Basketbal Olomouc zakončil první sezónu v 1. lize na předposledním 13. místě. Olomoučtí košíkáři udrželi soutěž i pro příští ročník i díky několika posilám z Mattoni NBL, mezi kterými vynikal nejen výškou (209 cm, pozn. red.), ale i výkony pivotman ze Svitav a rodák z Pardubic Jakub Sedlák. Ten byl po sezóně vedením olomouckého klubu vyhlášen za nejlepšího hráče sezóny. Zaslouženě, s průměrem 20,4 bod na zápas byl nejlepším střelcem celé soutěže.

Jakube, máte za sebou poslední zápas sezóny. Jak ji hodnotíte?
Velmi kladně. Dostal jsem šanci hrát ve výborném klubu, kde byl skvělý trenér a výborní spoluhráči. Umístění, jsme doufali, že bude o něco lepší, ale někteří kluci nehráli ani druhou ligu a s tou první se průběžně seznamovali. Věřím, že příští rok bude Basketbal Olomouc ještě lepší.

Co vám osobně tato sezóna v Olomouci, kde jste hostoval z Mattoni NBL, dala?
Hostoval jsem ze Svitav, kde jsem takový prostor neměl. Hrál jsem 10 až 15 minut za zápas, tady jsem byl lídrem a hrál jsem půlhodiny na utkání. Výborně jsem se vyhrál, mělo to pozitivní dopady i na hru v nejvyšší soutěži.

Co byste ještě řekl k týmu Olomouce, který začínal v podstatě na zelené louce? Šly ty výkony v průběhu sezóny nahoru u jednotlivých hráčů?
Na začátku bylo vidět, že někteří kluci byli docela vyjevení, že hrají o soutěž nebo dvě výše. Je to ale vše o hlavě a o zvyku. Zvykli jsme si, potrénovali, dali se nějaké jasné zásady, jak se bude hrát a šlo to nahoru.

Jaká byla kabina? Byli jste dobrá parta?
Výborná. Byl jsem tady moc spokojený. Hrál jsem první ligu před dvěma lety ve Zlíně a v Olomouci byla parta lepší.

Co jste říkal na zázemí klubu?
Pan Pekárek byl v Prostějově v době, kdy byl na vrcholu, takže ví, jak to má fungovat a taky je to v Olomouci vše v dobrém směru nastavené.

Co vy a další sezóna? Bude opět v Olomouci?
Uvidíme, nechci nic říkat na sto procent, ale probíhají jednání, nechte se překvapit (smích).

Jak jste byl spokojen s díváckou podporou v Čajkaréně?
Určitě mě hodně překvapila. Postupně se podpora zvyšovala a chci fanouškům moc poděkovat, že nás celý rok podporovali a fandili nám.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip