Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nenechávejte své děti doma, pošlete je do světa! Rodinné centrum Provázek je učí objevovat, přemýšlet i hrát si

Tipy a názory

2.9.2014

Autor: Martina Burýšková

Léto je za námi a děti si zase, chtě, nechtě, zvykají na školní režim. Ale my dospělí moc dobře víme, že v tom nejsou samy. Školní režim zpravidla zapůsobí na chod celé rodiny. To máme ranní vstávání, svačiny, připravit knížky, sešity, sbalit školní batoh, vyřešit všechny domácí úkoly, naučit se probranou látku a ještě zvládnout kroužky. Znáte to. A možná svým dětem tak trochu závidíte. Taky byste si rádi zase zašli do kroužku spolu s kamarády? Proč ne? V Rodinném centru Provázek mají příležitost najít si to své jak děti, tak i jejich rodiče, tatínky nevyjímaje.

Maminky i tatínkové jsou v Rodinném centru Provázek vítáni, vaše účast však rozhodně není povinná – pokud se do jeho aktivit rozhodnete přihlásit své dítko či dítka. Ale začněme postupně – nejprve se podívejme, jak a kde ho najdete. Od roku 2012 v Olomouci sídlí na adrese Štítného 10, jen kousíček od tramvajové zastávky Výstaviště Flora. Nesporná výhoda – pár kroků z centra města, takže je tu pro vaše děti doslova po ruce. Na jeho existenci vás na zmíněné adrese upozorní cedule, to abyste věděli, že jste na správné adrese. Vchod totiž nevede z ulice, ale musíte vstoupit ještě do otevřeného dvora domu. Jděte až dozadu a tady pod schody jste již u cíle. Co mohou vaše děti za dveřmi centra očekávat? Pojďme se na to podívat.
Kroužky, přednášky, semináře, adaptační programy pro děti před nástupem do mateřských školek, tematické příměstské tábory, ale také speciální pohádková laboratoř s kouzelníkem Fyzikou a nabídku doplňují již zmíněné služby také pro rodiče – jako například angličtina s rodilou mluvčí, cvičení pro rodiče s dětmi a k využití se nabízí dokonce i hlídací kroužek s ovečkou Lídou. To pro případy, že si potřebujete oběhat úřady, zajít k lékaři, případně si udělat chvilku pro sebe a třeba si zajít ke kadeřnici nebo s kamarádkou na kafe. Navíc to je takříkajíc za babku – 50 korun na hodinu, a to vždy v pondělí, středu, čtvrtek a pátek od 9 do 12 hodin. Samozřejmě se musíte domluvit předem. Pro maminky na mateřské rozhodně vděčná možnost.

Právě na maminky a ženy myslí centrum Provázek také v podobě relaxačních pobytů. Vyrazit si můžete do hotelu Vyhlídka Blansko, kde si odpočinete, načerpáte elán a užijete si odpočinkový program s tancem, kadeřnickými službami, tvořivou dílnou a wellness. Další pobyt je už nyní na dohled – v sobotu a v neděli 18. a 19. října.
A protože se právě v těchto dnech rozjíždí nový školní rok, je to pro děti ideální čas vybrat si svůj kroužek. Některé z nich si je mohly vyzkoušet už teď během prázdnin na tématických příměstských táborech – vždy ve všední dny od 7 do 16 hodin. Letos jich bylo celkem sedm, třeba na téma již zmíněné fyziky, přírody, čtení nebo pro docela maličké děti spolu s rodiči. S kroužky se samozřejmě začíná již nyní v září, takže si nenechte nic ujít. V úterý jsou na programu v 10 a 11 hodin Výtvarníčky pro rodiny s dětmi, ve středu pak odpoledne v 15:30 a 16:45 pro samotné děti. Ve středu v 16:30 začínají hravé pokusy pro děti s kouzelníkem Fyzikou, ve středu v 9:00 můžete vyzkoušet také cvičení pro rodiče s dětmi a pro předškolkaře je zde v pondělí a ve čtvrtek od 9 do 12 hodin adaptační program Jasněnka.

Nudit se tu ovšem nemusíte ani vy, rodičové. Jako dělané pro maminky budou kurzy na téma Vaříme zdravě a hravě! První z nich si můžete vyzkoušet už v úterý 16. září. A protože se zdatně blíží podzim, první téma bude trefně o dýních. Lekce vaření povede přímo v centru Iveta Hromková, vždy od 17:00 do 19:30. Další úterky budou pohankové, obilninové a nakonec v prosinci luštěninové.
Pokud máte zájem spojit příjemné s užitečným, tak si nenechte ujít v Provázku kurz první pomoci pro začátečníky, protože nikdy nevíte, kdy se takový rodič – záchranář může hodit. Ten proběhne ve středu 24. září od 9:00 do 12:30. Na všechny kurzy a semináře se můžete přihlašovat na e-mail info@provazek.cz. Všechny případné potřebné kontakty najdete ZDE.

Pokud vás nabídka centra zaujala, podrobný rozpis aktuálního programu platného od září do konce standardního školního roku, tedy června 2015, najdete ZDE.
Bohužel příhodná lokalita sídla rodinné centrum skýtá i jistá úskalí. Provázek je totiž na Štítného 10 pouhým nájemníkem, a tak musíte počítat i s tím, že tamní prostory nejsou nastrojeny do podoby dětského světa, jak to třeba běžně vídáte v mateřských školkách. Nezbývá mu než se o svůj životní prostor dělit s dalšími subjekty, jako je například křesťanský sbor Slovo života, který je také majitelem a organizátorem dalších akcí konaných v těchto místech. Děti tu však pro svou výuku a experimenty v rámci kroužků či táborů dostanou vše potřebné. Pro nejmenší je tu dokonce maličká zahrádka, kde se vyřádí, pro ty větší je to pak do parku doslova co by kamenem dohodil.

Martina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip