Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Není camp jako Business camp

Zprávy z regionu

20.10.2014

Autor: David Kopřiva

Pokud jste právě založili svoji první firmu, nebo se teprve chystáte začít podnikat a nebyli jste v sobotu na UP Business Campu, tak máte vážný problém. Všichni, kdo tam byli, dnes proti Vám mají pořádnou konkurenční výhodu. O čem, že to vlastně mluvím?

UP Business Camp je celodenní akce, pyšnící se podtitulem "Olomoucká konference o cestě k úspěšnému podnikání" a představuje vlajkovou loď Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého v Olomouci. Tolik oficiální propagační materiály a realita za jejich tvrzením nijak nezaostává.

Na půdě Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého se sešla poměrně různorodá společnost lidí, které spojuje zájem o podnikání a touha prosadit se ve světě businessu. Právě možnost představit svůj projekt či podnikatelský záměr ostatním podnikatelům a čerpat podněty z jejich zpětné reakce považuji za velmi přínosnou. Inspirativních a inovativních nápadů byla celá řada, jednotliví účastníci o nich živě diskutovali a v rámci networkingu si vyměňovali kontakty a zkušenosti. Pětice nejodvážnějších start-up týmů dostala šanci představit své projekty přímo před porotou zkušených podnikatelů v rámci tzv. Business Catapultu. Prezentace měly vesměs velmi dobrou úroveň a řada nápadů má solidní šanci na trhu uspět.

Celým dnem probíhala série přednášek zajímavých lidí, které jen tak na jednom místě nepotkáte. Se svým příspěvkem přišel na příklad Aleš Michl - ekonomický analytik Raiffeisenbank a poradce ministra financí, Julie Hrstková - komentátorka deníku Hospodářské noviny, Petr Ludwig - autor bestselleru Konec prokrastinace, či Karel "Mindless" Novotný - marketingový konzultant s patnácti lety praxe v reklamě a propagaci značek a řada dalších.

Přednášky byly doplněny o tři workshopy. Markéta Kabátová z Webnode seznámila účastníky s možnostmi využití a správného zacílení s Google AdWords, Lenka Hajdová poradila jak si sestavit tak zvaný Elevator pitch a Petr Brichcín naučil přítomné jak se asertivně bránit proti manipulaci.

Z pohledu účastníka hodnotím celou akci na jedničku a doporučuji všem účast na dalším ročníku, který budeme na olomouc.cz jistě včas avizovat.


David Kopřiva

Reklama

RESTAURACE NA PILE

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

V příjemném prostředí nabízíme výborné polední menu, minutkovou kuchyni a 38 druhů pizz. Čepujeme piva z pivovaru Radegast. Jste srdečně zváni do naší restaurace.