Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Novinka v Divadle na cucky: Němý film okoření hudební doprovod

Kultura

24.11.2014

Autor: barsi

Populární formát němého filmu s živým hudebním doprovodem míří v listopadu i do Olomouce. Divadlo na cucky si pro diváky připravilo projekci britského snímku Picadilly (1929), který doprovodí maskovaný písničkář KITTCHEN. Tuto zajímavou podívanou, která měla původně proběhnout už v říjnu, si můžete vychutnat v úterý od půl osmé.

Projekce se uskuteční v rámci nového cyklu Hudba proti filmu. „Němé filmy s živou hudbou jsou mezi diváky stále vyhledávanější, a proto jsme se tento formát rozhodli v koncentrovanější formě vyzkoušet i v Olomouci. Pokud o něj bude zájem, rádi bychom v rámci cyklu do budoucna představili i zcela nové kombinace filmů a hudebníků a to jak s důrazem na celorepublikovou tak lokální hudební scénu,“ říká Jan Plíhal, koordinátor projektu. Luxusní kluby a pulzující rytmus bujarého nočního života v Londýně dvacátých let minulého století, v němž se zmítá exotická žena vamp (Anna Mae Wongová), to je drama Ewalda André Duponta Picadilly (1929). Noční rejdy britské smetánky divákům hudebně zprostředkují KITTCHEN, tentokrát jako duo – svérázného písničkáře doplní na bicí a laptop Tomáš Neuwerth.

Hudební projekt KITTCHEN kombinuje citlivé písničkářství s plejádou elektronických smyček i ruchů okolního světa. První album MENU (2011) nahrál KITTCHEN s kytarou, laptopem a vším, co bylo po ruce přímo ve své kuchyni a odměnou za neokázale upřímnou, lehce nervní hudební výpověď mu byla nominace na cenu VINYLA za objev roku. Následovala kritiky i fanoušky pozitivně přijatá deska RADIO (2013), kde se KITTCHEN představil již v sofistikovanější podobě, momentálně chystá třetí LP. U všech desek stál jako producent a spolupracovník Tomáš Neuwerth (LU, Nierika, Umakart), který na bicí spolu s KITTCHENem zahraje i v Olomouci. Písně z obou desek byly vydány i jako remixy - Dezert (2012) a Echo (2014). Olomouckým fanouškům se KITTCHEN představil také v rámci Divadelní Flory 2014.

Pilotní projekci z cyklu Hudba proti filmu mohou diváci navštívit v úterý 25. listopadu od 19:30 v Divadle na cucky. Vstupné činí 150 Kč.

barsi

Reklama

FLY UNITED s.r.o.

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře a agentury, ON-LINE prodej

Specializací agentury FLY UNITED je zajišťování „BUSINESS TRAVEL“ pro korporátní zákazníky. Zajišťujeme VŠECHNY SLUŽBY SOUVISEJÍCÍ S CESTOVÁNÍM pro pracovní i soukromé účely - let...