Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Odbržděný náklaďák bez řidiče smetl zahrádku
 u Červeného volka. Naštěstí byla prázdná

Krimi

19.8.2014

Autor: Jan Procházka

Stačilo málo a mohla to být katastrofa. Zřejmě špatně zabrzděný zaparkovaný nákladní automobil se samovolně rozjel po Dolním náměstí a doslova převálcoval zahrádku restaurace U červeného volka. Hrůzná událost se přitom stala těsně před polednem, kdy bývá zahrádka plná lidí. Jen díky vydatnému dešti dnes zela prázdnotou a nedošlo k tragédii.

K nehodě došlo dnes těsně před polednem. "Událost je zatím stále v šetření, mohu potvrdit jen to, že v nákladním automobilu neseděl řidič. Pravděpodobně byl vůz špatně zabrzděn a rozjel se samovolně, to nyní prověřujeme," sdělila k případu mluvčí policie Marie Štrbáková. K tragédii nedošlo jen díky dnešnímu vydatnému dešti, kvůli kterému byla zahrádka prázdná. "Včera jsem tam obědval. Když si představím, že bych tam dnes seděl, tak mě jímá hrůza," prohlásil jeden ze svědků události. Zahrádku těžký náklaďák doslova zplundroval. Prorazil zábradlí a zastavil až o hradbu z nahrnutých stolků. Sám přitom byl alespoň na pohled poškozen jen lehce. Policisté případ nadále šetří, probíhá i vyčíslování škod. "Zatím je předčasné spekulovat, kdo je viníkem, to ukáže až vyšetřování," uzavřela Štrbáková. Na Dolním náměstí jsou přitom kuriózní nehody takřka na denním pořádku. Řidiči několikrát narazili do sloupů veřejného osvětleí, radnice je před nedávnem nechala posunout.

Jan Procházka

Reklama

HENRI Kavárna

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Přijďte ochutnat olomouckou kávu HENRI do nekuřácké kavárničky, po dvaceti letech historie olomoucké pražírny kávy HENRI jsme se propracovali k otevření vlastní kavárny v centru Olomouce. ...