Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Odměňte své děti, jak se patří! Den dětí slaví Poděbrady, zoo, Královna Koloběžka a bude i western

Tipy a názory

27.5.2015

Autor: Martina Burýšková

Mezinárodní den dětí má v kalendáři své místo sice až v pondělí 1. června, my si ho ale s dětmi můžeme naplno užít už tento víkend. A někde se dokonce začíná už tento pátek – třeba jako v Domě dětí a mládeže, který chystá poznávací mezinárodní Den dětí a o dne později nabízí pokračování, ale pro změnu u vody. A k vodě zvou v neděli také Poděbrady. Ve stejný den přijede také Královna Koloběžka První do Moravského divadla a westernová atmosféra zavládne v Parku sportu Hrubá Voda. Dětem bude rezervována též Rudolfova alej plná her, řádění i cyklosoutěží, v pondělí pak zvídavé děti zve do Šantovky Leonardo da Vinci na své létající stroje a příští víkend si nenechte ujít Víkend dětí v zoo. Takže o zábavu rozhodně nouze nebude!

Poděbrady pro děti už tuto neděli!

Kdy jindy ocenit a odměnit své děti za celoroční snažení i zlobení než právě na Den dětí? Neděle je jako stvořená. Od 10 hodin budou Poděbrady rezervovány přímo pro děti! Mohou řádit, dovádět, hrát si, skákat jak je libo, vyzkoušet chůzi po laně a naučí se třeba i žonglovat! V 15 hodin dorazí balónkový klaun, který vyrobí, co dětem na očích uvidí. V 17:00 pak zábavu obstará folkrocková kapela Noaco, na suchu nebudou ani všechny mlsné jazýčky a pokud nevíte, co to jsou takové Bumperbally, tak se určitě zajděte podívat. Když počasí dovolí, bude i hromadná koupačka! A když ne, tak alespoň vyjížďka na loďkách.

Do Moravského přijede Královna Koloběžka První. Osedlejte si svou kolobku a hurá za ní!

Den dětí s Královnou Koloběžkou první si pro své malé diváky stylově přichystalo Moravské divadlo Olomouc. To si pro tuto příležitost pozvalo Divadlo loutek Ostrava, které se pohádkového představení ujme v neděli 31. května v 10 hodin. Pro malé návštěvníky jsou mimo to připraveny také dárky – kdo totiž přijede do divadla na koloběžce, bude sladce odměněn! A nemusíte se bát, divadlo přislíbilo se o vaše dvoukolé dopravní prostředky dobře postarat – k úschově poslouží improvizované "parkoviště" ve foyer divadla. Vstupenky koupíte v předprodeji na pokladně divadla nebo na webu zde..

Dětský den po westernovsku! Park sportu se promění v dobrodružnou kovbojku

V maskách jako na divoký západ si se svým potomstvem můžete v neděli vyrazit do Park sportu ve Hrubé Vodě. Dětský den tady proběhne ve westernovém duchu! Program startuje ve 14 hodin vyjížďkami na koních i rýžováním drahokamů a od 15:00 uvidíte bojově taneční show skupiny capoeira Olomouc. Prostě odpoledne jako stvořené pro odvážné povahy. Pro ty, kdo k takovým dobrodružstvím ještě nedorostli, zahraje v 16:30 ochotnický spolek La kopa pohádku ve verších. A k tomu samozřejmě plno soutěží, lukostřelba, bobová dráha, grilování a každá indiánská nebo kovbojská maska má jednu jízdu na bobovce zdarma.

Zoo věnuje dětem celý víkend: se zvířaty, Tramtárií i skákacím raftem

Na oslavy pro své nejmenší návštěvníky se chystají také v olomoucké zoologické zahradě, ovšem počkat si děti musí až do příštího víkendu! Celodenní program plný her, zábavy a soutěží se v jejím areálu rozpoutá v sobotu 6. a v neděli 7. června od 10 do 16 hodin. O Víkend dětí se v zoo postará divadlo Tramtárie, dětský sbor Campanella, zažijete také Světový den moří s kapelou Forest, malování na obličej, dobrodružství obstará skákací raft nebo zábavný program v lanovém parku Lanáček. Takže je určitě na co se těšit!

Stylová oslava pro děti? S Leonardem da Vincim na Šantovce

Pro zvídavé malé badatele, které možná i vy máte doma, se od pondělí 1. června chystá velká zajímavost a navíc interaktivní! Do Šantovky se "slétnou" Létající stroje Leonarda da Vinciho! Třináct jedinečných exponátů, z nichž deset bude interaktivních, umožní nejen dětem, ale i jejich rodičovstvu zapojit svou kreativitu a vyzkoušet si "létání“ na všechny možné způsoby! Výstava vám bude "k službám" od 1. června do 5. července a pokud se podobně jako Leonardo rádi o všem přesvědčíte vlastními smysly, rozumem a zkušenostmi, pak je tato neobyčejná rekonstrukce vynálezů z tajného zápisníku Kodex Atlanticus ušitá na míru právě pro vás. Výstava je přístupná zdarma po celou otevírací dobu centra. Každý víkend navíc v době od 10 do 18 hodin budou připraveny zábavné aktivity s mistrem Leonardem! Více se dopátráte zde.

Slavte s domem dětí a mládeže mezinárodně i u vody

Takový Dům dětí a mládeže nabízí oslavy Dne dětí hned nadvakrát. První kolo na děti čeká už v pátek 29. května od 16 do 18 hodin a pozor! Bude mezinárodní! S lektory z Mongolska, Španělska, Ukrajiny, Vietnamu budou poznávat tradiční hry, zvyky a jídla prostřednictvím písniček, her a ochutnávek. Zájemci se mohou hlásit na pracovišti Janského 1, na tel. 585 431 859 nebo prostřednictvím e-mailu icm@ddmolomouc.cz. Vstup je volný.
Na druhý, sobotu 30. května, je pak připraven Dětský den u vody, takže pokud nám vyjde hezké počasí, mají se děti na co těšit! Čekají na ně zábavná soutěžní stanoviště motivovaná přírodou okolo vody a s rybářskou tématikou. Samozřejmě připraveny budou také drobné odměny. Dětské vodní řádění spojené s vodou se odehraje na Slavonínské pískovně od 13 do 17 hodin. Více na tel. 731 444 439. Více na www.ddmolomouc.cz

Dětský den v nadačním duchu oživí Rudolfovu alej

Na neděli připadající na poslední květnový den mají děti rezervovánu také Rudolfovu alej ve Smetanových sadech. Od 10:00 tady Nadace Bezpečná Olomouc pořádá program jak pro nejmenší, tak i pro zbytek rodiny. Prostor je více než příhodný. Děti potěší cyklosoutěže, hry, malování na obličej, jízda na netradičních kolech a další atraktivní lákadla. A na každého soutěžícího čeká dáreček.

Na dětské atrakce i kuličkiádu pro všechny věkové kategorie do Bystřice!

Pokud si chcete dětský den naplno užít spolu se svými dětmi, pak je pro vás jako stvořené nedělní odpoledne v amfiteátru a Zámeckém parku ve Velké Bystřici. Cvrnkat se tady budou kuličky ostošest, malí i velcí, děti, rodiče i prarodiče. Ti odrostlejší si zavzpomínají na oblíbenou dětskou zábavu a děti se třeba něco nového přiučí. Kromě cvrnkání zažijete spoustu her a soutěží o odměny, skákací hrad a dvojskluzavku, které budou mít soutěžící děti spolu s kornoutem zmrzliny zdarma! A vstup také zdarma – to vše v neděli 31. května od 15 do 18 hodin.

Martina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Reklama

ABA Apartments

Katalog firem » Hotely, ubytování

ABA Apartments je moderní koncept samoobslužného ubytování. Celkem disponujeme 59ti apartmány. Všechny jsou moderně vybaveny vším, co potřebujete ke komfortnímu ubytování nejen na jednu ...