Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 4.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc má mistra a vícemistryni Evropy v capoeiře

Sport

25.11.2014

Autor: barsi

Olomoucký klub Vem camará capoeira má za sebou úspěšné Mistrovství Evropy. Z Liberce si  olomoučtí capoeiristé přivezli jednu zlatou a jednu stříbrnou medaili. Dařilo se však i ostatním.

Šestnácté Mistrovství Evropy proběhlo 16. listopadu v Liberci. "Tato událost byla spojena s třídenním seminářem, kterého se zúčastnilo přes sto capoeiristů z více než deseti zemí Evropy. Tréninky vedl prezident naší asociace Vem Camará Mestre Paçoca a dále pak host ze Španělska Mestre Charutu," uvedl olomoucký trenér Ondřej Novák.

V kategorii A = profi kategorie muži (modrý pásek a výše) se umístil na 16. místě olomoucký odchovanec, který nyní závodí za Přerov, Miroslav Grohmann (graduado Esqueleto). Na dobrém 9. místě skončil olomoucký trenér Ondřej Novák (graduado Girafa), kterému jen těsně unikl postup do semifinále. První místo obsadil host z Holandska Shely Santana dos Santos (instrutor Pilao), na 2. místě se umístil jablonecký trenér Miroslav Riedel (instrutor Big Baby) a bronz putoval zásluhou Karla Popoviče (instrutor Atabaque) do Mladé Boleslavi.

V kategorii B = středně pokročilí muži (oranžový a oranžovo-modrý pásek) se umístil na 13. místě Milan Korba (aluno Zen Budha), když jen těsně prohrál v rozstřelu postup do čtvrtfinále. Olomouc měla ve finále hned 2 borce, z nichž mladší Jan Křenek (aluno Aranha) obsadil nakonec 4. pozici, ale prokázal na svůj věk výbornou připravenost a ohromný talent. Jeho týmovému kolegovi Petru Kokoškovi (aluno Dorminho), který dříve působil v Opavě, se nakonec podařilo prodrat až na vrchol a stal se tak Mistrem Evropy v této kategorii! Druhé místo obsadil Martin Babiak (aluno Sepultura) ze Slovenska a bronzovou medaili získal pro Mladou Boleslav Antonína Merta (aluno Nao Nao).

V kategorii C = mírně pokročilí (ženy i muži) měla Olomouc hned 3 závodníky. Veronice Markové, která rovněž, jako Petr Kokošek dříve cvičila a reprezentovala Opavu, se nakonec podařilo probojovat do finále a zde nakonec obsadila krásné 4. místo. Dominik Zavřel a Pavel Hegar shodně obsadili 18.-19. místo a odvezli si domů cenné zkušenosti do dalších let. Medailové trio nakonec vypadalo takto: 1. místo Stela Varga (aluna Narazinho) - Maďarsko, 2. místo Filip Žíla (aluno Husky) – Jablonec nad Nisou (CZ) a 3. místo Pavel Kaucký (aluno Fogo) – Milovice (CZ).

V kategorii D = pokročilé ženy měl Olomouc jen jedno želízko v ohni, ale i tak se potvrdily kvality již několikanásobné medailistky Zuzany Bordováčové (aluna Leoa), která před sebe pustila jen jednu závodnici a to páskově o 4. stupně lepší My Löfgren (graduada Alegria) ze Švédska, 3. místo si nakonec s sebou na Slovensko odvezla Veronika Mechurová (aluna Morena).

Celé ME tak skončilo pro Českou reprezentaci a pořádající liberecký klub velmi úspěšně a bezesporu se jednalo o jednu z nejlepších akcí, co kdy asociace Vem Camará pořádala a to jak do kvality závodníků, tak připraveností celé akce, za což patří veliký dík právě libereckému klubu. Závěrečná slova olomouckého trenéra Ondřeje Nováka: "Jsem velmi hrdý na své svěřence, neboť podali výborné výkony a dali do toho srdce a skvěle reprezentovali jak Českou republiku, tak svůj capoeiristický klub a hlavně naše město Olomouc. Doufám, že ať úspěch či neúspěch pro ně bude motivací do dalšího cvičení a že se sbírka do budoucna rozroste o další cenné kovy."

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941