Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc se zítra rozloučí s Milanem Hořínkem,
 na pohřeb dorazí i zahraniční delegace

Zprávy z regionu

30.10.2014

Autor: jap

Poslední rozloučení s Milanem Hořínkem, velkým mužem a osobností olomouckého veřejného života, se uskuteční zítra, tedy v pátek 31. října v 11:20 v obřadní síni neředínského krematoria. Na pohřeb dorazí i zahraniční delegace z partnerských měst. Právě Hořínek tyto vztahy nastartoval.

Mimořádně smutná zpráva se tento týden rozšířila mezi Olomoučany i přáteli našeho města. V sobotu 25. října zemřel po těžké nemoci Milan Hořínek, první polistopadový primátor města Olomouce.
Zpráva o úmrtí Milana Hořínka zarmoutila lidi nejen v Olomouci, ale i v zahraničí. Obřadu se tak vedle představitelů města, univerzity a dalších institucí zúčastní například také zástupci partnerského německého města Nördlingen. Z Německa dorazí současný starosta Hermann Faul, bývalý starosta a spoluautor partnerské smlouvy Paul Kling či dlouholetá koordinátorka spolupráce Drahomíra Ryska. U zrodu valné části partnerských vztahů v zahraničí stál právě Milan Hořínek v době svého působení v čele Olomouce. Z různých koutů světa také proto nyní docházejí do Olomouce soustrastná vyjádření. "Iniciativy pana Milana Hořínka měly velký a dalekosáhlý význam pro zahraniční partnerské vztahy Olomouce," uvedl například Bill West, koordinátor vztahů Olomouce a Owensboro.

jap

Reklama

CarColor s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Autolakovny

Autolakýrnické, karosářské a automechanické práce. Lakování osobních a dodávkových automobilů, tuning doplňků, motocyklů, aj. Míchací stojan firmy Glasurit. Stříkací box Saico. Lep...