Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucké kulturní prázdniny odstartují ve čtvrtek. Nabídnou divadlo, koncerty i výstavy

Kultura

27.6.2016

Autor: Barbora Mrkvová

Divadlo pro děti, koncerty nejrůznějších žánrů, zajímavé kapely či výstavy v několika galeriích. Tradiční Olomoucké kulturní prázdniny odstartuje již tento čtvrtek a návštěvníkům opět nabídnou bohatý a pestrý program.

Tak jako v minulých letech oživí letní kulturní scénu ve městě tradiční kulturní festival Olomoucké kulturní prázdniny. Olomoučané i další návštěvníci se tak mohou těšit na zajímavý program, který letos pořadatelé přichystali. Největším tahákem bude dle organizátorů vystoupení bluesmana Waltera Trouta nebo první olomoucký koncert vycházející hvězdy české pop music Báry Polákové.

"Jsme moc rádi, že v Olomouci zahraje jeden z nejlepších světových bluesových kytaristů Walter Trout. Ještě před dvěma lety měl velmi vážné zdravotní potíže a už se moc nepočítalo s tím, že bude vystupovat. Olomoucký koncert bude jedinou českou zastávkou na jeho letošním světovém koncertním turné," sdělil organizátor Dušan Neumann. Návštěvníci festivalu se mohou dále těšit na Hudbu Praha Band, Michala Prokopa s Framus Five, Vladimíra Mišíka s Etc., Blanku Šrůmovou s Janem Saharou Hedlem nebo Cimrmanovo torzo. Místní hudební scénu zastupuje Olomoucká Supergroup nebo nově vzniklá formace Tak co? Třešničkou na prázdninovém dortu pak bude závěrečný koncert Leif De Leeuw Band. Mladí rockeři z Nizozemska patří k nejlepším tamním kapelám.

Hudební program doplní divadla pro děti. Výtvarnou scénu reprezentují výstavy Milana Klimeše a Adama Szentpéteryho v Galerii Caesar, v Moně Lise se představí Jiří Anderle či společná výstava Aleše Lamra a jeho dvou synů.

Olomoucké kulturní prázdniny budou probíhat v prostorách nádvoří radnice, u Terezské brány a v hotelu Clarion. Vstupenky v předprodeji zakoupíte v Informační centru v podloubí Olomoucké radnice nebo v Bounty Rock Cafe. Více informací včetně kompletního programu naleznete na webu.

Barbora Mrkvová

Reklama

Naše Café

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Sociální podnik, nekuřácko-abstinenční kavárna na Dolním náměstí v Olomouci. Kavárna je zaměřená jednak na klasické způsoby přípravy kávy (espresso, cappuccino, Latté a další) a tak...