Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoučtí házenkáři po hrdinském boji vydolovali bod na favoritovi z Bystřice pod Hostýnem

Sport

30.3.2015

Autor: Karel Skřička

Dramatické utkání sledovala stovka diváků v házenkářské hale Zory v 1.lize mužů mezi domácím posledním týmem tabulky STM Olomouc a jedním z favoritů soutěže TJ Bystřice pod Hostýnem okupujícím třetí místo.

Začátek utkání byl velmi opatrný z obou stran. V 10.minutě byl stav utkání 2:3 a diváci se celkem nudili. Zkušenější hosté se dříve osmělili a trochu na ospalé hráče Olomouce dupli. Skóre najednou začínalo v jejich prospěch narůstat a když se ještě několika vynikajícími zákroky zaskvěl bystřický brankář Krupa, byli domácí jak v Jiříkově vidění. Najednou vedli hosté o 6 branek a olomoučtí si nevěděli s jejich obranou rady. Nakonec po závěrečném hvizdu prvního poločasu svítil na ukazateli stav 8:15 a to bylo varující, protože domácí si v boji o udržení soutěže nemohou dovolit doma prohrávat. "V prvním poločase jsme spali v obraně. Hráli jsme stejně jako v první půli v Kopřivnici, kdy jsme také byli mdlí. Děláme pořád ty samé chyby," nelíbil se výkon v první části utkání domácímu trenérovi Táborskému.

Druhá část utkání však byla úplně o něčem jiném. Domácí začali najednou stahovat náskok soupeře a chytl se i brankář Novotný, který je podržel několika skvělými zákroky a situace se začala najednou obracet. Favorit začal ztrácet půdu pod nohama a probudili se i diváci. Výborně se rozstřílel kanonýr Kozlovský, z jehož projektily najednou měli oba bystřičtí brankáři problémy. Za prvních patnáct minut druhého poločasu dali olomoučtí více branek než za celý první poločas. Ve 39.minutě byl již rozdíl pouhý jeden gól. V tuto chvíli se hosté začali vzpamatovávat a rozdíl jedné branky drželi až do poslední minuty. To se konečně chytil brankově i rychlý Nedoma a posledními dvěma brankami zajistil domácím velmi cennou remízu. "Ve druhém poločase se nám chytil brankář Novotný dobrými zákroky. Pro mě je velmi důležité, že jsme dokázali s tak zkušeným soupeřem nakonec srovnat utkání, i když jsme prohrávali o sedm branek. Hráči prokázali velkou bojovnost a to někdy zahřeje i více než body. Máme za sebou utkání s nejlepšími týmy soutěže a rozhodně jsme nepropadli. Budeme bojovat dál. Rozhodně nechceme skončit poslední," hodnotil výkony svých svěřenců olomoucký trenér Táborský.

TJ STM Olomouc24:24TJ Bystřice pod Hostýnem
(8 : 15)
Nejvíce branek:Kozlovský 8, Mazáč 6/3, Nedoma 5, Šuba 3, Lerch a Vaverka 1 - Doležel 7, Tiller L. 5, Hradil a Kopal 3, Zbranek 3/1, Tiller J. 2, Šalvot 1
Rozhodčí:Valášek, Vychodil
Sedmimetrové hody:4/4 - 1/1
Vyloučení:5:6
Diváků:120

Karel Skřička

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip