Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoučtí jazykovědci budou zdokonalovat své praktické jazykové dovednosti v nejmodernější laboratoři v Česku

Zprávy z regionu

3.7.2015

Autor: roc

Filozofická fakulta Univerzity Palackého spouští od následujícího semestru ostrý provoz moderní tlumočnicko-překladatelské laboratoře. Ta podpoří praktické jazykové dovednosti studentů všech dvanácti cizojazyčných pracovišť fakulty. Posluchači se zde budou učit nejen efektivně tlumočit a překládat, ale také pracovat se specializovanými softwary pro překladatele. Olomoucká laboratoř je díky svému multifunkčnímu softwarovému vybavením naprosto ojedinělé pracoviště v republice, které bude do budoucna moci využívat také veřejnost v rámci “večerních” jazykových kurzů.

V rámci specializované laboratoře vznikly tři nové tlumočnicko-překladatelské učebny s celkovou kapacitou 75 studentských stanic. Díky prvotřídní hardwarové a softwarové výbavě bude možné studentům simulovat různé tlumočnické scénáře a zdokonalovat jejich schopnosti jak v konsekutivním, tak simultánním tlumočení. Všechny učebny jsou kromě specializovaného překladatelského softwaru vybaveny také softwarem pro virtualizaci, který zefektivní celý výukový proces. Mimo učení poslouží laboratoř také translatologickému výzkumu akademických pracovníků a do budoucna se otevře v rámci jazykových kurzů nabízených v programech celoživotního vzdělávání také širší veřejnosti. “Moderní učebny umožní, aby byli naši studenti po absolutoriu lépe vybaveni pro praxi. Tato aktivita je jen další ze součástí našich kroků, které mají za cíl zvýšit uplatnitelnost našich studentů na trhu práce: nedávno jsme například otevřeli zcela nové jazykové obory korejština pro hospodářskou praxi a němčina pro tlumočnictví a překlad, které vznikly jako přímá odpověď na poptávku firem. Mimochodem, i díky vzniku tlumočnické laboratoře jsme na tyto nové obory získali akreditaci,” řekl k projektu děkan Jiří Lach.

roc

Reklama

Café na cucky

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Restaurace se specializací na snídaně a brunch Vstupní brána do Divadla na cucky. Vybíráme pro nás to nej z okolí a co nejzodpovědněji k životnímu prostředí. Ale ze všeho nejvíce nám z...