Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Peníze z hazardu poputují na zvelebení autorských divadel nebo podporu sportu

Zprávy z regionu

20.6.2014

Autor: barsi

Téměř devět milionů korun jako výtěžek z hazardu směřuje letos z rozpočtu města na podporu investic v oblasti sportu a kultury. Podporu město Olomouc přiřklo celkem čtrnácti projektům. Za celkovou částku 8 980 tisíc korun se budou v Olomouci realizovat investice, které pomohou zvelebit sportoviště, rekonstruovat výstavní prostory nebo pomohou autorským divadlům pořídit moderní techniku.

Z celkových čtrnácti projektů putuje podpora deseti projektům v oblasti sportu, čtyři příspěvky jdou na podporu divadelníků a výtvarníků. „Olomoucké sportovce jsme v jejich činnosti podpořili celkovou částkou 7 040 tisíc korun, na kulturu směřuje částka 1 940 tisíc korun,“ uvedl náměstek primátora Jan Holpuch, který má obě oblasti ve své kompetenci. "Vyčleněné peníze jsou výtěžkem z hazardu, který každoročně v celé jeho výši posíláme na podporu projektů v neziskovém sektoru," doplnil náměstek Jan Holpuch.

Částka 960 tisíc korun tak pomůže například divadlu Tramtárie, za níž zmodernizuje stávající dosluhující techniku. Světelný a zvukový park obnoví za 400 tisíc korun Divadlo na cucky. Rekonstruovat své prostory v Sokolské ulici bude zase s příspěvkem ve výši 250 tisíc korun Hudební institut. K další etapě proměny bývalé diskotéky ARX na sportovní sál pomůže částka 2 miliony korun, kterou získala TJ Milo Olomouc. Ve Sportcentru Nové Sady tak s finanční podporou města vznikne nová infrastruktura a umělý povrch vznikajícího sportoviště. Díky podpoře města se také dál posune záměr kanoistů, kteří chtějí Olomouc posunout na české a světové mapě kanoistického sportu. Za částku 250 tisíc korun může SK UP Olomouc zadat studii proveditelnosti výstavby vodáckého kanálu na jezu u Šantovky.

Peníze jako výtěžek z hazardu rozděluje město Olomouc letos už potřetí. Od roku 2012 mu to umožňuje novela zákona o loteriích a hazardu. "Kvůli tomu jsme se hned od počátku rozhodli posílit jednotlivé grantové kapitoly. Přestože nám to legislativa výlučně neukládá, a finance bychom mohli použít i na jiné účely, rozhodli jsme se všechny peníze z loterií rozdělit do kultury, sportu a dalších oblastí, kterými jsou cestovní ruch nebo životní prostředí," zdůraznil náměstek primátora Jan Holpuch. Udělené granty byly posledním dílem letos rozdělených podpor z celkové sumy asi 80 milionů korun.

barsi

Reklama

Restaurace na Statku Skrbeň

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Rodinná restaurace v obci Skrbeň. Zaměřena na tradiční pokrmy s nabídkou i specialit v podobě domácích burgerů. V restauraci je možné pořádat různé oslavy, svatby, promoce a jiné. V letn...