Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pivní festival přivítá Hells Bells i bratry Nedvědy

Zprávy z regionu

26.3.2012

Autor: Jan Procházka

Nejznámější AC/DC revival Hells Bells, Vypsaná fiXa, Horkýže Slíže, ale také bratři Nedvědi. Pořadatelé tradičního Beerfestu odtajnili část hudebního programu, který letos nabídne kromě několika stálic i zajímavé výlety do zahraničních vod. Festival se opět uskuteční v Korunní pevnůstce, oproti loňsku se ale odehraje dřív, na přelomu května a června.

Olomoucký pivní festival, známý spíše pod druhým oficiálním názvem Beerfest, zřejmě zakotvil. Po loňském úspěchu se vrací na Korunní pevnůstku a pořadatelé hlásí, že letos vše probíhá v klidu. Návštěvníci se i letos mohou těšit na dvě scény, ta druhá navíc v nově vytvořeném amfiteátru. Festival nezkomplikuje ani rekonstrukce budovy bývalého dělostřeleckého skladu, kde univerzita buduje muzeum. "Pouze zázemí pro kapely a štáb umístíme do stanů. Není v tom problém," zmínil pořadatel Pavel Spálený. Rozmístění pódií i pivních stánků podle něj zůstane velmi podobné jako loni. Jiný však bude hudební program. "Chceme ho poskládat jinak než dřív. Pozvali jsme třeba více zahraničních kapel, například dvě z Německa," upozornil Spálený. Zatím největší odtajněnou hvězdou jsou podle něj britští Hells Bells. "Je to snad nejznámější revival AC/DC, v Česku hráli naposled před třemi roky a sem přiletí speciálně kvůli Beerfestu. Rozhodli jsme se toho proto využít a uspořádáme hned dvě vystoupení. Jedno bude ze starší, druhé z novější tvorby," prozradil Spálený. Z domácích kapel nemohou na festivalu chybět například vizovičtí Flereti, Doctor P.P. či skupina Turbo. Přijede také pardubická Vypsaná fiXa.

Do Olomouce se chystají také slovenští No Name či Horkýže Slíže. A užijí si i milovníci legendárních bratrů Nedvědů. Ti přijedou se svým společným programem. Zazní tak legendární songy od táborových ohňů v nezaměnitelném podání obou bratrů, kteří už několik let vzácně vystupují opět spolu. Fanouškům folku určitě pořadatelé udělají více radosti. "Sobotní program bude do folku hodně laděný. Ale zatím nechci nic prozrazovat," tajemně se pousmál Pavel Spálený. Novinkou bude i letní kino, které pořadatelé otevřou po desáté hodině večerní. "Nechceme, aby festival končil desátou hodinou, kdy musí z důvodů nočního klidu utichnout hudba. Loni v létě jsme na pevnůstce pořádali letní kino a vzhledem k tomu, že se osvědčilo, chceme projekce nabídnout i návštěvníkům Beerfestu," láká Pavel Spálený. Promítat se bude třeba legendární Tarantinův snímek Pulp Fiction či koncerty U2 a Bon Jovi.

Program festivalu ještě zdaleka není uzavřený. "Většinu jmen bychom rádi zveřejnili do konce týdne, dvě jména ale odtajníme až v polovině dubna. Stále totiž probíhají jednání," řekl Spálený. Jednání probíhají také s pivovary, kterých bude opět několik desítek.
Pivní festival se letos uskuteční od středy 30. května do soboty 2. června.
Všechny potřebné informace najdete na webových stránkách festivalu.

Jan Procházka

Reklama

HOKEJOVÁ STŘELNICE

Katalog firem » Zábava, volný čas

Hokejová střelnice v Olomouci je místem pro každodenní trénink střelby pro všechny, kdo na sobě chtějí makat a chápou, jak důležitý trénink střelby je. Střelnice je určena jak pro prof...