Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pivovary už chystají speciály na Beerfest, každý se bude chtít vytáhnout

Zprávy z regionu

23.4.2012

Autor: Jan Procházka

Rekordní čtyři desítky pivovarů nejen z Česka se chystají na letošní jedenáctý ročník Beerfestu. Budou mezi nimi osvědčené značky i pivovárky, které zaměstnávají jen pár lidí. A každý se na olomouckém svátku piva bude chtít vytáhnout. O speciály, které jinde nedostanete, tedy rozhodně nebude nouze.

FiXa, Müller, Nedvědi... Čtěte o programu Beerfestu »
Pořadatelé Beerfestu hlásí měsíc před začátkem samé dobré zprávy. Zatímco loni touto dobou byl osud olomouckého svátku piva ještě ve hvězdách, letos se zdá, že nad festivalem svítí šťastná hvězda. "Areál Korunní pevnůstky je velmi vhodný pro pořádání podobné akce, pivovarům se tu zalíbilo a hodně se hlásí," sdělil pořadatel Pavel Spálený. Stejně jako loni podle něj budou padat rekordy. Alespoň co se týče počtu pivovarů. "Očekáváme že se zúčastní kolem čtyřiceti pivovarů, což bude nejvíc v jedenáctileté historii," naznačil Spálený. Většina pivovarů bude z Česka, návštěvníci se ale mohou těšit hlavně na oblíbené minipivovary, s jejichž produkcí se v běžných hospodách nesetkají.

"Pro velký úspěch přijede znovu pivovar Kout ze Šumavy, budeme tu mít také malé pivovary z Lipníka či Valašského Meziříčí," zmínil Pavel Spálený. Účast potvrdily i pivovary Konrád, Valášek, Malý Rohozec, Balkán Uherský Brod, ale také stálice jako Litovel, Holba, Radegast či Černá hora. Každý pivovar podle Spáleného chystá na festival nějakou specialitu. "Vaří se speciální várky na Beerfest, každý se bude chtít vytáhnout a přijít s nějakou raritou. Velký zájem je třeba o vícestupňová piva..." řekl Spálený. Novinkou bude i stále oblíbenější nápoj radler, tedy pivo s citronovou limonádou. "Bude tu i stánek originálního rakouského výrobce této limonády, míchat se bude s různými pivy," prozradil Spálený.
Na festival se chystají i pivovary ze zahraničí. Stánek by v Korunní pevnůstce měl rozbít pivovar Laško ze Slovinska či slovenský Steiger. "Skoro si říkáme, že jubilejní desátý ročník by měl být letos, těch novinek je mnohem víc, než loni," usmívá se Pavel Spálený.
Beerfest už odtajnil i jména hudebních hvězd. Návštěvníkům zazpívá třeba Richard Müller, bratři Nedvědi, britský revival AC/DC Hells Bells či Vypsaná fiXa nebo Iné kafe.

Jan Procházka

Reklama

ZOO Olomouc

Katalog firem » Zábava, volný čas

Zoologická zahrada Olomouc má jedinečné umístění v krásných jehličnatých lesích podhůří Nízkého Jeseníku, kde se rozkládá na 42,5 hektarech. V současnosti chová téměř 1800 ...