Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přerušte vánoční shon trochou kultury: Divadlo na Šantovce láká na Szidi Tobias, Michala Horáčka i divadlo

Kultura

1.12.2014

Autor: Barbora Sísová

Přestože pro většinu z nás je prosinec ve znamení shánění vánočních dárků, pečení cukroví, velkého úklidu a vánočních večírků, není na škodu si od tohoto předvánočního shonu na chvilku odpočinout a vyrazit se pořádně odreagovat. Divadlo na Šantovce láká na koncert Szidi Tobias, divadelní představení se slavnými herci, travesti show i oblíbené Listování či talk show Davida Hrbka.  

Hned první prosincový den odstartuje kulturní maraton v Divadle na Šantovce slovenská chansonová zpěvačka Szidi Tobias. Její koncertní vystoupení tvoří průřez ze všech pěti dosud vydaných desek. Její písně jsou plné citu, upřímnosti, radosti a pozitivní energie... Kritiky je označovaná za jeden z nejvýraznějších hlasů na „federální" scéně, či dokonce za druhou dámu českého šansonu. Posluchači se mohou těšit na oblíbené písně nejen z autorské dílny Milan Vyskočáni a Peter Lipovský. Zazní například Na hotelu v Olomouci, Milovaná, Zem ze dna světa čerpá síly a mnoho dalších. V playlistu nebudou chybět ani nové skladby z připravovaného šestého alba. Koncert začne v 19:00 a zbývá už pár posledních míst, proto si svůj lístek raději kupte co nejdříve.

O dva dny později jeviště obsadí Miroslav Etzler, který se představí ve strhující roli fascinujícího umělce Marka Rothka, který svádí věčný "mefistofelský" souboj pokušení konzumu, moci a vlivu s uměním, pravdivostí a pokorou. Pražské Divadlo v Řeznické představí komorní konverzační hru Červená o věčném souboji umění a komerce na pozadí skutečných událostí a života pozoruhodného malíře Marka Rothka. Ten v roce 1958 získal finančně velmi výhodnou zakázku vyzdobit sérií svých obrovských obrazů stěny luxusní restaurace Four Seasons. V té době se ale Rothko cítil frustrovaný z toho, že jsou jeho obrazy kupovány jen proto, že je to módní. Chtěl vytvořit něco, „co by zkazilo chuť k jídlu každému parchantovi, který by v restauraci jedl…” Jak tato hra dopadne? To zjistíte už ve středu 3. prosince v 19:00.

Na čtvrtek 11. prosince je od 19:00 připraveno už tradiční LiStOVáNí s Lukášem Hejlíkem, tentokrát vám ve scénickém čtení představí knihu amerického spisovatele Roberta Fulghuma: Co jsem to proboha udělal? Proslulý americký autor, který nemá televizi, mobilní telefon ani e–mail, si přece jen založil webovou stránku (www.robertfulghum.com), na níž pravidelně zveřejňuje ve svém deníku krátká zamyšlení nad věcmi, které ho v životě, při psaní a na cestách potkávají. Robert Fulghum vybral ty nejzajímavější postřehy, příhody a témata a upravil je pro knižní vydání v duchu knih, kterými se jako spisovatel v 90. letech proslavil.

V úterý 16. prosince Divadlo Palace přiveze divadelní představení s názvem A do pyžam! V této situační komedii plné zmatků a kamufláží o zakrývání manželské nevěry se představí například Jiří Langmajer, Kateřina Brožová, David Suchařípa nebo Kateřina Hrachovcová. Přijďte si vychutnat komedii, u které se rozhodně nebudete nudit. Začátek představení je již tradičně v 19:00.

Ve čtvrtek 18. prosince v 19:00 je připraven poněkud odlišný program. Vánoční speciál populární travesti skupiny Scandalladies Brno. Přijďte v předvánočním čase na jedinečnou a speciální vánoční show přední travesti skupiny. Těšte se na hvězdy českého i světového showbusinessu ve vánoční atmosféře. Zažijete spoustu legrace a dobré zábavy a uvidíte překrásné kostýmy.

Prosincoví hosté Talk show Davida Hrbka, která proběhne v pátek 19. prosince od 19:00, jsou bez nadsázky hvězdní. Kdo by neznal Michala Horáčka a dvorního interpreta jeho textů Františka Segrada? A snad nikomu nemohlo ujít, že právě vychází debutové album druhého ze jmenovaných hostů, které otextoval právě Michal Horáček. A tak řeč bude právě o tom (ovšem ne jen o tom), jak album s prostým názvem SEGRADO vznikalo. Nezůstane jen u slov. Večer totiž zpříjemní minirecitál, v němž naživo zazní několik písní z alba, doprovozených vynikajícím kytaristou Josefem Štěpánkem, který pravidelně doprovází mimo jiné třeba Radůzu nebo Lucii Bílou. A samozřejmě přímo na místě bude ke koupi album, které vám oba hosté ochotně podepíší.

Připraven je také bohatý dětský program, o kterém vás budeme informovat v příštím článku. Vstupenky na všechny akce si můžete zakoupit v pokladně divadla nebo on-line z pohodlí vašeho domova.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941