Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 12 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

První taneční krůčky, módní róby i první velké lásky: taneční začaly, kam na ty nej šaty pro šestnáctileté?

Tipy a názory

17.9.2014

Autor: Martina Burýšková

Když je vám šestnáct, je absolutně nezbytné, aby vám to slušelo. Taneční už začaly a revoluce v šatníku je životní nutnost! Jen si vzpomeňte, když vám bylo šestnáct, jaké to bylo. Váš šatník se otřásal v základech a s ním i vaše úspory a peněženky rodičů. Chodit v jediném modelu šatů, to přece nejde! Víte ale, kde v Olomouci nakupovat? Vkusně, moderně a slušivě? Máme pro vás několik tipů, pokud by ale před vkusem vaší šestnáctileté dcery, která samozřejmě módě rozumí nejlépe, neobstály, můžete to zkusit i jinak.

Možnosti jsou v zásadě tři – koupit, nechat ušít nebo vypůjčit. Všechny mají své výhody i nevýhody. My jsme se rozhodli otestovat osobně a prozkoumat, co která z nich obnáší. Zajít si do obchodu a nakoupit je nejběžnější a asi také nejrychlejší klasika. Tedy v případě, že nejste, respektive nemáte příliš náročnou dceru, sestru či kamarádku. Znáte to – něco se vám líbí, ale nemají vaši velikost, nebo je to investice přesahující vaše představy, nebo stačí i malý detail a váš dojem z šatů se zcela zbortí. Nejhorší je ale házet flintu do žita předem. Pojďte se podívat na výběr několika zajímavých modelů a udělejte si představu. Taneční jsou totiž teprve na svém začátku, proto každá inspirace může být dobrá.
První kroky nás zavedly do prodejny Fantazim v Galerii Moritz v prvním patře. Její dvojče najdete také v Galerii Šantovka, takže si můžete vybírat dokonce na dvou místech. Objevili jsme tu následující: jednoduše elegantní model upnutého střihu, temně modré barvy v kombinaci s bílou, zlatými doplňky, třpytivým pruhem kamenů lemujícím hruď a lehoučkým šátkem na doplnění. Stojí 2290 korun a svou elegancí neurazí jak mladičkou tanečnici, tak i rodičovské garde. Další model z nové kolekce je určen ryze právě pro náctileté slečny – v saténovém provedení světlých pastelových barev v kombinaci s černou síťovinou a pruhy. Vzdušná sukně bude k tanci, myslím, jako stvořená. Mají je tu ve dvojím barevném provedení a stojí 1590 korun. V nabídce jsou samozřejmě také další modely a s postupem taneční sezony lze očekávat, že se výběr ještě rozroste.

Další maximálně elegantní a přitom slušivě ženskou nabídku šatů najdete v prodejně pánské a dámské konfekce König na horním okraji Dolního náměstí. Růžová, modrá, černá nebo bordó? Všechny mají něco do sebe, všechny mají co nabídnout. Vyberou si zde různé typy dívek, blondýnky i brunetky, od velikostí 36 a některé modely mají až do čísla 50. Do tanečních jako stvořené jsou právě první dva modely, oba kolem výstřihu a hrudi zdobené třpytivými kameny. Růžové jsou s upnutou a řasenou sukní, modré naopak nabízí volnost splývavé sukně. Stojí 1490 korun. Pokud podobně výrazným barvám nefandíte a raději vyhlížíte za všech okolností elegantní černou, mají tu například tyto jednoduché, v pase přepásané silnou stuhou, na sukni s hebkou síťovinou – za 1590 korun. Pozornost bezpochyby upoutají také lesklé, saténové bordó šaty s rafinovaným řešením sukně za 1190 korun. Při výběru a v otázkách vkusu, pokud byste se ocitly v úzkých, vám jistě dobře poradí paní prodavačky – Markéta nebo Ivana, obě usměvavé a vstřícné.

A do třetice klasika, tentokrát s decentním detailem květiny. Je libo modrá a zase modrá odhalující ramena s nabíranou, jemně tylovou sukní? I tyto šatičky jsou jako stvořené pro náctileté dívky do tanečních. Koupíte je za 2390 korun v prodejně Tereza v Riegrově ulici. A zaujal nás tu ještě jeden model – naprosto jednoduchý, v bílé barvě, v pase zdobené černou stužkou a květinou, s nabíranou sukní, která se při prvních tanečních krocích bude točit téměř sama. I tento model pořídíte ve stejné cenové relaci. A pokud vás sem již v minulosti přivedly nákupy za účelem výbavy do tanečních, pak možná víte, že v takovém případě na vás čeká sleva deset procent na nákup, což se nepochybně hodí!

Pro ty z vás, slečny a dámy, které máte vyhraněný vkus, přesné představy a nikde nenacházíte, co byste si představovaly, máme nápad – vyřešte otázku šatů chytře – nechte si je ušít. Samozřejmě počítejte s tím, že to trvá o několik dní déle v porovnání s nákupem, který si jednoduše týž den odnesete domů, ale výsledek za to bude stát. Šaty jako ulité, stejně tak i střih a vzor. Tady máte právo si vymýšlet a zapojit svou kreativitu. Pamatujte ale, že v jednoduchosti je krása. V tomto případě vám mohu vřele doporučit prodejnu Mfashion v Ostružnické ulici. Lákavou zajímavostí je, že šaty se tu pro vás šijí přímo na prodejně, a protože není nijak velká a má prosklená okna, můžete paní švadlenu vidět přímo v akci, u stroje, jak si nad jednotlivými modely dává záležet. Tento opravdu speciální podnik vede paní Marta Musilová, případně tu narazíte na její kolegyni a musím říct, že její osobní přístup a nasazení rozhodně oceníte. Nemluvě o fantazii a kreativitě. Máte totiž možnost přijít buď s vlastním materiálem, nebo se spolehnout na ni a nechat se překvapit, co pěkného se jí podaří vypátrat. A víte, co je na tom nejlepší? Každý kus je originál, nikdy nedělá více stejných šatů. Takže se nemusíte bát hloupého faux pas, že byste měla s někým stejný model. To je více než lákavé, co myslíte? Také cena je velmi příznivá – ty pestrobarevné plné květu, které tu vidíte, stojí 1390 korun, ty druhé, přes jedno rameno, 1190.

Nakonec máte však ještě jednu možnost – šaty si vypůjčit! To se vyplatí zejména v případě, že potřebujete opravdu společenskou večerní róbu. Takové šaty již bývají poněkud náročnější a pokud byste chtěla vy nebo vaše dcerka opravdu zazářit, můžete se z popelky okamžitě proměnit v opravdovou princeznu. Navštivte salon Crystal v Purkrabské ulici. Je to sice spíše salonek, ale možná právě tady na vás čekají vy vysněné, velké plesové šaty... Půjčovné se pohybuje kolem 2500 korun, otevřeno tu mají ve všední dny od 13 do 17 hodin, ale problém není se telefonicky domluvit ani na mimořádném čase mimo otevírací domu.

Ať už si vyberete jakkoliv, přejeme vám krásný protančený podzim, vydařené taneční kurzy a těšte se na pokračování, tentokrát zaměřené na módu pro pány.

Martina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip