Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 11.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pokochejte se krásami Olomouce z hladiny Moravy: plavby na raftech jsou zárukou nevšedních zážitků

Tipy a názory

19.8.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Dneska to venku na léto skutečně nevypadalo. Zataženo, olověné mraky, které nad městem zlověstně ležely, a na Olomouc se snášel s menšími přestávkami vydatný déšť. Ale představte si docela jinou realitu – svítí sluníčko, počasí tak akorát na to, abyste ze skříně ještě vytáhli letní oblečení. A tomu jistě ještě bude příležitost. Takže pokud máte z prázdnin málo zážitků, vydejte se třeba projet Olomouc na raftu. Je to fajn pocit, vidět všechny ty historické skvosty z jiné perspektivy. Navíc si při jízdě užijete spoustu legrace a čas bude třeba na malý piknik nebo naopak na pokračování zážitkového programu například na koloběžkách. Zkrátka CK Peřej Tours má v nabídce plavby, které slibují nevšední zážitky. A nemusíte být ani ostřílený vodák.

Lákají vás adrenalinovější akce? Pak je pro vás vyjížďka po Moravě to pravé. Ne že byste nasazovali vlastní životy, ale když sedíte v raftu a sjíždíte řeku, která je pro vás jinak běžnou součástí koloritu Olomouce, je to super pocit. A projet se může opravdu každý, cestovní kancelář totiž nabízí hned dva druhy plaveb. Volit můžete mezi vyhlídkovými a výletními plavbami historickou Olomoucí. V čem je rozdíl? Vyhlídková plavba na raftech začíná už na Horním náměstí u orloje. Nelekejte se, je to skutečně tak. Odtud minimálně tříčlennou posádku, která si plavbu nemusí předem objednávat, odveze mikrobus pod novogotickou katedrálu sv. Václava. Zde si nejprve poslechnete proškolení, dostanete pádlo, vestu a poté se s instruktorem vydáte za krásami Olomouce. Pojedete pod Přemyslovským palácem, přes Bezručovy sady, podél starobylých hradeb, kolem Botanické zahrady až k mostu u Tržnice. Odtud vás zase odveze mikrobus zpět. Za plavbu zaplatí každý 90 korun a výlet se vším všudy vám zabere maximálně hodinu. Mikrobus stojí před orlojem vždy ve středu a v pátek v celou hodinu.

To při výletních plavbách se dostanete i za hranici města. Na výběr máte hned z pěti různě dlouhých tras, plavby zaberou od tři čtvrtě hodiny až po téměř tři hodiny času. Konají se pravidelně ve vypsané termíny, tedy tradičně na Den dětí, ze vysvědčení, na konci prázdnin a ve státní svátky. Tyto plavby si můžete i objednat, jedinou podmínkou je, abyste byli minimálně tři. Podíváte se třeba i do Litovelského Pomoraví nebo do Tážal. Navíc je možné zarezervovat si noční plavbu, takže se vám naskytnou jedinečné výhledy na romanticky osvětlené historické centrum. Podle délky trasy zaplatíte za objednanou plavbu od 1 190 korun až po 1 790 korun. Podrobnější informace o jednotlivých trasách naleznete na webových stránkách.

Jestli se nechcete obtěžovat pádlováním, ale raději dáte přednost nerušené plavbě, navíc třeba ještě i doplněné piknikem na vodě, pak si nemůžete nechat ujít tu na motorovém raftu. Na výběr jsou tentokrát dvě trasy - centrum města z Envelopy ke Klášternímu Hradisku a kostelu sv. Gorazda, nebo z Nových Sadů nedotčenou přírodní nivou řeky Moravy do Tážal. Pokud se obejdete bez občerstvení, za raft zaplatíte 1 590 korun, jestli si však rádi dopřejete něco na zub, připravte si o tři stokoruny více. Těšit se pak můžete na sekt, limo nebo pivo, ovoce a slané pečivo.

CK Peřej Tours má v nabídce i firemní programy. Takže pokud chcete se svými kolegy upevnit vztahy, není nic lepšího než vyjet si třeba právě na Moravu. A navíc vám bude sestaven program přímo "na tělo". Stačí si jen stanovit požadavky a pak si můžete užívat exkluzivní outdoorové zážitky s pádlem v ruce.

Ať už jste vodák tělem i duší, nebo se vám zalíbila myšlenka pokochat se krásami Olomouce z Moravy, přijdete si na své. Plavby jsou skvělou variantou také pro ty, kteří neholdují přeplněným historickým památkám, ale ke spokojenosti jim stačí nasát atmosféru města. A buďte si jistí, že obdivovat město z raftu za doprovodu vašich blízkých a s pádlem v ruce vážně stojí za to.

Zuzana Doleželová

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip