Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Referendum o hazardu zatím nebude. Radnice vrátila petici zpět, některé podpisy na ní byly i třikrát

Zprávy z regionu

28.8.2014

Autor: mrt

Téměř dvanáct procent podpisů na petici proti hazardu vyřadili úředníci olomouckého magistrátu jako neplatných. Některé se na ní totiž vyskytovaly i třikrát, navíc podepisovali i lidé s bydlištěm mimo Olomouc. Iniciátorům petice chybí k zákonem stanovené hranici 325 podpisů. Na jejich předložení mají deset dnů.

Petice za uspořádání referenda o zákazu hazardu na území města dorazila na radnici 12. srpna. " V zákonné lhůtě patnácti dnů provedl magistrát posouzení předloženého návrhu. Po důkladném zkontrolování všech 647 listů příloh návrhu s podpisy se ukázalo, že předložený návrh nesplňuje zákonnou podmínku dostatečného počtu podpisů, konkrétně deseti procent oprávněných osob, tedy 8160 Olomoučanů. Zmocněnec bude proto dnes vyzván, aby ve lhůtě deseti dnů předložil doplněné přílohy," shrnul mluvčí radnice Michal Folta. Po zkontrolování všech náležitostí, kterými je požadovaný věk, trvalé místo bydliště či například opakované podpisy, bylo celkem 1056 podpisů vyřazeno. "Znamená to, že chybovost byla zhruba 11,9 procenta. K zákonem vyžadovanému množství podpisů chybí 325 osob. Vyřazeno bylo 110 podpisů pro duplicitu, či dokonce triplicitu, 320 osob z důvodu, že nesplňují podmínku trvalého bydliště v Olomouci, 611 osob nebylo možné vůbec ztotožnit pro zcela nečitelné nebo nepravdivé údaje. 15 podpisů patřilo osobám nezletilým," popsal Folta. Radnice si na petici dala opravdu záležet. "O tom, že se jedná o organizačně náročnou záležitost, svědčí fakt, že kontrolu provádělo osmnáct zaměstnanců magistrátu, a to i po pracovní době a během víkendů," uvedl tajemník magistrátu Jan Večeř.
Na získání chybějících podpisů mají autoři petice deset dnů, poté znovu proběhne kontrola. "Na základě těchto kontrol pak dostane všechny zpracované podklady městská rada, aby mohla návrh předložit zastupitelstvu," uzavřel Folta.

mrt

Reklama

SATRIA Olomouc

Katalog firem » Obchod » Satelitní a anténní technika - prodej, servis a montáže

Specializovaná prodejna anténní a satelitní techniky (prodej, montáž, servis). Prodej: satelitní přijímače SD i HDTV, satelitní komplety, antény, paraboly, příslušenství. Držáky antén ...