Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Resort Hodolany předal téměř čtvrt milionu dětskému domovu, z vydražených peněz se opraví hřiště

Zprávy z regionu

21.11.2014

Autor: barsi

Součástí prvního kontrolního dne, který proběhl před dvěma týdny v Resortu Hodolany, byla kromě módní přehlídky Beaty Rajské také dražba kabelek miss Gabriely Frankové a zpěvačky Terezy Kerndlové. Celkový výtěžek ve výši 240 tisíc nyní doputoval do Dětského domova v Olomouci.

Dva týdny trvalo, než se určil přesný cíl, kam výtěžek poputuje. Po konzultaci s občanským sdružením Dobré místo pro život a její předsedkyní Věrou Novotnou bylo jasno, peníze půjdou na rekonstrukci sportovního hřiště při Dětském domovu v Olomouci. Důvody rozhodnutí přibližuje ředitel resortu Martin Rak: "Celková vybraná částka dosáhla výše 240 tisíc a jen podtrhla společenský význam celého večera. My jsme se rozhodli, že bude lepší, když poukážeme celou částku jednomu subjektu a pomoc bude jasně viditelná a hmatatelná. Určitě je to v tomto případě rozumnější varianta, než kdybychom částku dělili mezi více adresátů a suma by se tak stala jen malým přilepšením běžných rozpočtů."

Výše daru mile překvapila samotného ředitele Domova Dalibora Křepského: "Abych pravdu řekl, tak vysokou částku nedostáváme často, přesněji řečeno podruhé za 25 let. Hřiště jsme pořídili před šestnácti lety a je to na něm vidět. Zejména oplocení je v žalostném stavu, tenisová zeď potřebuje nový kabát, lavičky se rozpadají a basketbalový koš koroduje. V dohledné době uděláme průzkum, co vše si budeme moci dovolit rekonstruovat za darovanou částku. K opravě by mělo dojít s příchodem jara."

Hřiště je hojně využívané nejen dětmi z domova, ale i širokou veřejností a je v permanenci celoročně. "Zapůjčujeme hřiště také internátu Střední zdravotnické školy v Olomouci, který sídlí v našem sousedství. Dar nám v současné době spadl jako z nebe. Máme několik let v plánu oprav a investic zmíněnou rekonstrukci. Bohužel vlastní finance nemáme, takže čekáme na uvolnění peněz od zřizovatele. Ten má ale pochopitelně jiné priority - havárie ve školách, tělocvičny, jídelny apod. Na nás se zatím nedostalo. Jsme rádi, že dárci a případně i veřejnost budou moci sledovat, jak se hřiště promění. Rád bych poděkoval všem, kteří se podíleli na kumulaci finanční částky k předání a samozřejmě Věrce Novotné, která má přesný přehled o tom, kde nás tlačí bota," dodává spokojený Křepský.

barsi

Reklama

Taneční skupina RYTMUS Olomouc

Katalog firem » Sport » Tanec, taneční školy

Taneční skupina Rytmus Olomouc patří k jedné z největších tanečních skupin v Olomouci a věnuje se tanečním stylům disco dance, contemporary (modern dance) a jazz dance. Vznikla roku 1986 a od...