Reklama

Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta, venku je 13.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Šantovka otevírá zítra v devět. Podívejte se, jak to v ní vypadalo dnes

Zprávy z regionu

17.10.2013

Autor: Jan Procházka

Můžete nesouhlasit, můžete se i zlobit, ale řečeno slovy klasika, je to asi tak jediné, co můžete dělat. Otevření obchodní galerie Šantovka¨za tři miliardy korun je bezesporu největší akcí roku. Už zítra v devět hodin ráno se její brány otevřou a postmoderní chrám přivítá své první návštěvníky. Ti se mají opravdu na co těšit. Kromě bohatého otevíracího programu je čeká půl druhé stovky nejrůznějších obchodů, špičkové multikino, bowling i restaurace. Podívejte se s námi, jak to v nákupní galerii vypadalo v předvečer dne D.

Pátek v devět hodin. Den D, neboli otevření galerie Šantovka. Obří multifunkční centrum nabídne opravdu mnoho. Na jednatřiceti tisících čtverečních metrech se nachází na 150 provozoven. Najdete tu velkou prodejnu elektra, potraviny, desítky butiků, šperky, hračky, knihy… Na co si vzpomenete. Uspořádaní nákupního centra přitom není úplně obvyklé. "Rozhodli jsme se dát obchody se stejným sortimentem k sobě, tak aby návštěvník nemusel chodit neustále sem a tam. Najdete tu proto takové tématické bloky," zmínil manažer galerie Petr Navrátil.

Šantovka v sobě ale neskrývá jen obchody, i když o ty jde hlavně. Chce být i velkým centrem zábavy. Té dominuje šestisálové multikino Premiere cinemas. To nabídne nejmodernější technologie, jakými zatím žádné moravské kino nedisponuje. "Je to několik variant 3D obrazu, revoluční prostorový zvuk Dolby Atmos, či njevyšší rozlišení 4K," představil ředitel kina David Horáček. Premire Cinemas podle něj bude nabízet filmové novinky i lahůdky.

V Šantovce vzniklo i divadlo. Nebude sice disponovat vlastním souborem, ale nabídne program pro široké spektrum diváků a vysoce moderní sál s proměnlivou kapacitou. "Víkendy budou patřit dětem, pro které budeme hrát pohádky, ale také pořádat různé workshopy či zábavná představení. Kromě toho ale budeme zvát zajímavá představení divadel z celé republiky, pořádat talk show či koncerty. Je toho opravdu hodně," sdělila ředitelka Divadla na Šantovce.

Nákupní galerie je jen první část z projektu nové čtvrti Šantovka, jejíž náklady přesahují deset miliard korun. Přesto její otevření hodnotí investoři, projektanti, architekti i všichni další, jako obrovský zlom. "Pracovalo se na tom sedm let a dnes tady Šantovka stojí před námi, je skutečná a mě se tomu snad ani nechce věřit," prozradil dnes své pocity jeden z dvojice investorů Luděk Schmidt. I jeho kolega Richard Morávek nešetřil dnes slovy chvály. "Pracovaly tu stovky lidí a tím hlavním klíčovým slovem byla spolupráce. Všechno šlapalo jako na drátkách, protože lidé podali maximální výkony. A já před nimi smekám," svěřil se Morávek. Další etapa podle něj bude následovat kolem roku 2015. "Teď nás budou zajímat hlavně byty. Vzniknout by jich mělo kolem čtyř set," doplnil Morávek. Na řadě je také diskutovaný mrakodrap Šantovka Tower. "Stavbu zahájíme brzy poté, co dostaneme potřebná povolení. Je to špičková architektura, žádný paskvil. A my jsme už stavbou galerie ukázali, že opravdu plníme sliby, vypadá to ještě lépe než na obrázcích, takže nebalamutíme lidi, jak se nám naši odpůrci snaží podsunout. Je tu všechno, k čemu jsme se zavázali: biokoridory, mola, cyklostezka… Ještě před pár lety tu přitom byla zchátralá chemička. Ať si každý udělá názor sám, zda to je či není přínos pro město," poznamenal Morávek. Nákupní galerie se otevírá v devět hodin, vstup je od nové zastávky tramvaje.
Reklama

ENERGYCENTRUM

Katalog firem » Zdravotnictví » Alternativní medicína, léčitelství

Bylinné preparáty podle principů tradiční čínské medicíny- prodej a poradenství, EAV, Supertronic, Diacom, Lékařské poradny, Diagnostika zdravotního stavu pomocí automatické kresby, Sebepoz...