Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma se chce v domácí premiéře proti Příbrami fanouškům předvést v dobrém světle

Sport

31.7.2015

Autor: rhe

Fotbalisté SK Sigma Olomouc vybojovali v 1. kole Synot ligy na hřišti Teplic bod. Nyní hostí na Andrově stadionu 1. FK Příbram a k dobrému startu v soutěži potřebují bodovat naplno. Příbram na Hané naposledy zvítězila v roce 2001. Ale v loňské sezóně sahal tým Pavla Tobiáše po pohárech a nebude pro tým Leoše Kalvody snadným soupeřem. Sigmě by mohli pomoci diváci, kteří se na nejvyšší soutěž těší opět po roce po návratu z druhé ligy.

Jakub Petr v duelu s Příbramí v roce 2012. To Sigma doma přejela Starkův tým 6:1. Jakub Petr v duelu s Příbramí v roce 2012. To Sigma doma přejela Starkův tým 6:1. Foto: Archív Nejlepší Adresa

Sigma jde do druhého kola s dobrý vkladem z toho prvního. Díky skvělému závěru v Teplicích si ze Stínadel dovezli bod. Olomoucký tým by měl navázat nejen na nastavený čas druhé půli, ale i na velkou část té první, ve které byl lepším mužstvem a jen díky špatné koncovce nevedl v poločase. Trenér Kalvoda ví, že je svěřenci také musí udržet koncentraci po celých devadesát minut. "Byl bych rád, kdyby ten povedený závěr tým nakopl a nastartoval správným směrem. Ale zase nemůžeme spoléhat na to, že budeme zápasy takto zachraňovat. To ne. Musíme hrát od začátku, od první minuty, vyvarovat se chyb, které jsme dělali a nedostávat góly na konci a na začátku poločasu,“ uvedl Kalvoda klubový web.
První liga je na Hané zpět po roce. Hráči i klub si uvědomují, že vybojovat ji zpět nebylo jednoduché. O to více si jí na Andrově stadionu nyní musíme cenit. "Určitě se na zápas všichni hodně těšíme. A doufám, že se kluci budou chtít ukázat fanouškům v tom nejlepší světle,“ řekl trenér SK Sigma Leoš Kalvoda. V prvním utkání doma má Sigma za soupeře nelehkého protivníka. "Soupeř je dobrý, řekl bych až výborný. Viděl jsem je hrát v prvním kole proti Jablonci, jejich umístění v minulé sezoně hovoří za vše, hráli až do konce o účast v pohárech,“ podotkl Kalvoda.

Cana a Moulis hrát nebudou

V utkání bude chybět dlouhodobě zraněný stoper David Bystroň, navíc několik hráčů není zdravotně v pořádku. "Cana a Moulis jsou mimo hru, Ordoš a Petr trošku laborují se svalovými zraněními,“ podotkl Kalvoda.
Trenér, celý realizační tým i hráči věří, že mančaft bude mít doma na Andrově stadionu pořádnou diváckou podporu. "Sice jsou prázdniny, hodně lidí bude na dovolené, ale věřím, že na utkání si najde cestu co nejvíce diváků, protože jejich pomoc budeme potřebovat,“ řekl Kalvoda.
Michal Ordoš jako střídající hráč v Teplicích založil obě gólové akce. Bude produktivní i proti Příbrami? Michal Ordoš jako střídající hráč v Teplicích založil obě gólové akce. Bude produktivní i proti Příbrami? Foto: Archív Nejlepší Adresa

Příbram přijede i Bednářem, který do Olomouce nechtěl


Příbram vstoupila do ligy porážkou, ale doma byla silnému Jablonci dobrým soupeřem. Prohrála až po boji 2:3. Soubor trenéra Pavla Tobiáše byl loni pátá a tým přes léto rozhodně neoslabil. V kádru zůstal kanonýr Roman Bednář, o kterého měla vážný zájem i Sigma. Kanonýr nakonec upřednostnil pohodlí, když z Prahy má Příbram na dojíždění blíže než Hanou.
Kromě Bednáře posílil tým Pavla Tobiáše návratem brankář Hrušky, ze zahraničí přišel bývalý plzeňák Rezek, do obrany další zkušený hráč Dosoudil, z Plzně mladíci Končal a Štípek, ze Sparty další brankář Švengr.

SK Sigma Olomouc - 1. FK Příbram. Sobota 1. srpna, 17:00 Andrův stadion. Rozhodčí:  Hrubeš - Blažej, Caletka.

Pravděpodobné sestavy
:

Sigma Olomouc: Reichl - Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek - Plšek, Houska - Petr, Halenár, Navrátil - Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.
1. FK Příbram:Hruška - Rys, Hájovský, Zápotočný, Končal - Rezek, Hnaníček, Suchan, Pilík, Štípek - Bednář. Trenér: Pavel Tobiáš.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941