Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hostí v druholigové derniéře Viktorku Žižkov

Sport

29.5.2015

Autor: rhe

Fotbalisté SK Sigma Olomouc odehrají v neděli, věřme, že zase na dlouhou dobu poslední druholigový zápas. S Fotbalovou národní ligou se Hanáci rozloučí v duelu s Viktorkou Žižkov. V utkání projde generální zkouškou hlavní tribuna Androva stadionu.

Sigma vstupuje do posledního druholigového utkání. Hanáci nastoupí bez Michala Ordoše, který obdržel ve Varnsdorfu čtvrtou žlutou kartu a bude tak v sestavě Leoše Kalvody scházet.
Po duelu s Viktorkou se můžou fanoušci těšit na gymnastickou exhibici trenéra Leoše Kalvody, který slíbil za postup kotouly přes celé hřiště. "Je mi jasné, že po zápase se Žižkovem to budu muset splnit, ještě jsem netrénoval. Ale mám už domluvené, že polovinu za mě udělá můj vnuk, který se vrátí z Anglie," dodal se smíchem Kalvoda.
Hanáci už mají splněno, mají jasný postup i prvenství v soutěži. Ale rádi by nedělní zápas zvládli za tři body a rozloučili se sezonou radostně. "Samozřejmě bychom se chtěli rozloučit vítězstvím, ale i dobrou předvedenou hrou poděkovat fanouškům za přízeň v celé sezoně,“ řekl trenér SK Sigma Leoš Kalvoda pro klubový web. "A už se nachystat na ligovou sezonu,“ podotkl.
Vzhledem k trestu za čtyři žluté karty nebude v neděli hrát lídr týmu Michal Ordoš. "Michal Bude chybět. Čeká nás těžký zápas, ale těžká byla všechna utkání v sezoně. Žižkov má ještě pořád o co hrát,“ řekl Kalvoda. "Pokud bychom k tomu přistoupili tak, jako s Karvinou, tak nemáme šanci, Žižkov hraje velice dobrý fotbal, ke konci sezony má dobrou formu. Takže myslím, že by to mohlo být dobré utkání,“ řekl Kalvoda.
Kromě Michala Ordoše budou ještě chybět zranění útočníci Tomáš Chorý a Lukáš Buchvaldek.

Viktorka Žižkov ve 29. kole FNL doma přehrála Táborsko 3:1 a dotáhla na třetím místě FASTAV Zlín, teoreticky má pražský klub naději na postup, kdyby Varnsdorf kvůli finančním a licenčním požadavkům do Synot ligy nešel, dostal by šanci třetí tím. Zlín hraje v Třinci, Viktorka by tak musel uhrát nějaké body na Andrově stadionu. I kdyby Viktorka šanci na postup měla, je její účast v nejvyšší soutěži nejspíše utopíí, protože ještě před měsícem hráči hrozili bojkotem druholigového utkání kvůli tomu, že jim klub dluží výplaty.
S Táborskem odehrála Vitkorka velmi dobré utkání a po brankách Folprechta, Voltra a Bartošáka zaslouženě zvítězila.

SK Sigma Olomouc - FK Viktoria Žižkov 21. května od 17:00, Andrův stadion
Rozhodčí: Adámková – Caletka, Antoníček.
Pravděpodobné sestavy:
SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Bystroň, Rajnoch, Vepřek – Petr, Houska, Cana, Plšek, Navrátil – Vašíček. Trenér Leoš Kalvoda
Viktoria Žižkov: Holý – Dressler, Karafiát, Hovorka D., Bartošák – Souček – Štastný, Podrazký, Folprecht – Súkenník, Voltr. Trenér: Jindřich Trpišovský.

Poslední vzájemný zápas Sigmy s Viktorkou 3.8. 2014 v Praze
FK Viktoria Žižkov - SK Sigma Olomouc 2:1 (1:1)
Branky:: 45 + 1 Podrazký, 46. Šťastný – 83. Ordoš.
Rozhodčí: Zelinka – Moláček, Dobrovolný. ŽK: Podrazký, Bazal, Šťastný – Dreksa, Vašíček, Navrátil. Diváci: 2582.
Žižkov: Holý - Dressler, Šťastný, Hovorka, Bartošák (13. Podzimek) - Bazal, Súkenník, Podrazký (88. Opluštil), Folprecht - Voltr, Marek (66. Karafiát). Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma: Blaha – Hála, Dreksa, Škerle, Vepřek – Varadi (67. Navrátil), Houska, Cana, Plšek (46. Ordoš), Schulmeister (60. Zahradníček) – Vašíček. Trenér Leoš Kalvoda.

Reklama

Diwali - indická a nepálská restaurace

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Indická-Nepalská- restaurace "DIWALI" Vám nabízí nejenom klidné posezení v centru města, ale především kvalitní kuchyni s celou řadu tradičních jídel. Indické speciality vaří kuc...