Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 4.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma zvládla 2. kolo poháru ve Velkém Meziříčí a v sobotu vyzve Fotbal Třinec

Sport

2.9.2014 aktualizováno 3.9.2014 06:59

Autor: rhe

Fotbalisté Sigmy Olomouc mají tento týden ve FNL pauzu, čekal ně domácí pohár. Nejprve dohrávka 2. kola, kterou hráli na hřišti divizního Velkého Meziříčí. Protože zápas dle předpokladů zvládli a vyhráli na Vysočině 3:0, týká se svěřenců Leoše Kalvody i 3. kolo, které hraje Sigma už v sobotu, kdy doma hostí kolegu z FNL Fotbal Třinec.

Trenér Kalvoda postrádal v utkání celou řadu hráčů. Dlouhodobě chybí Radim Nepožitek, Zdeněk Zlámal a Jan Schulmeister, hrát ještě nemůžou Tomáš Chorý a David Bystroň, záložníci David Houska a Jakub Plšek jsou na soustředění s repre U 21. Po zápase béčka s Prostějovem měli šrámy také Rolinc s Habustou.
V brance dostal proti diviznímu soupeři příležitost Michal Bárta. Obrana hrála ve stejném složení, v záloze nahradili Šindelář s Varadim a Javůrkem Housku s Ordošem a Zahradníčkem.
Hanáci zápas výborně začali. Už v 1. minutě šli do vedení. Akci potáhl Jan Javůrek, centrem našel Adama Varadiho a ten mohl předvést gólové salto, svoji tradiční gólovou oslavu.
Dvojice Javůrek-Varadi byla při chuti. Oba dva mohli během první čtvrhodiny navýšit vedení, chyběly centimetry. Jan Javůrek měl i smůlu, ve 26. minutě trefil tyčku.
Po půlhodině hry už vedli Hanáci 2:0. A trefili se z rohu. Ten zahrával Michal Vepřek, Aleš Škerle hlavičkoval míč na Jana Navrátila a ten povedenou ranou trefil přesně. Hned o minutu později vychytal domácí gólman Invald aktivního kapitána hostí Adama Varadiho. Sigma měla ještě další možnosti, ty nedala, a tak skončil poločas "jen" 0:2.
Domácí tým v poločase vystřídal a začal Sigmu zlobit. Dvakrát načapal obranu hostí jihlavský odchovanec Demeter a byly z toho dvě nebezpečné akce. V 57. minutě málem Sigma skórovala podruhé z rohu, Vašíček mířil hlavou těsně mimo tyče, což byla jeho poslední akce, po hodině hry šel dolů, stejně jako Navrátil, místo nich nastoupili Ordoš se Zahradníčkem.
Třetí branka Olomouce padla opět z rohu. Sigma tak notně vylepšila světovou statistiku rohů, podle které padá gól z každého dvaačtyřicáteho rohu, když na Vysočině vsítila z této standardky už druhý gól. Po centru Michala Vepřka si obrana domácích míč srazila do vlastní branky.
Nepříjemnost přinesla 83. minuta. Zmáčený terén přinesl bohužel zranění Denise Cany, který musel ze hřiště, Sigma tak dohrávala v deseti. Ale i to zvládla, a fanoušci se tak mohou těšit na 3. kolo. Na Andrově stadionu hostí SK Sigma Olomouc již tuto sobotu 6. září Fotbal Třinec.3
Zápas hodnotil trenér Olomouce Leoš Kalvoda pro www.sigmafotbal.cz a líbil se mu více první poločas. "Nevím, jestli se hráči uspokojili vedením dva nula, nebo proč už potom nehráli tak, jako v prvním poločase. V prvním poločase hráči splnili to, co měli. Ale pak, jak vždycky říkám, hráči, kteří tam přijdou na střídání, tak hru musí oživit, zkvalitnit. A ne aby byli stejní nebo horší. Co se týká podmínek, tak to bylo těžké utkání. Ale nám velela povinnost postoupit a to jsme splnili. I když musím říct, že jsem nebyl až tak spokojený s předvedenou hrou." Trenér Sigmy pozval fanoušky na 3. kolo proti Třinci. "Je to náš soupeř z druhé ligy. Fanoušky bych hrozně rád na zápas pozval, byl bych rád, aby nám přišli pomoci."

FC Velké Meziříčí - SK Sigma Olomouc 0:3 (0:2)
Branky: 1. Varadi, 30. Navrátil, 73. Vepřek. Rozhodčí: Kovařík – Kordula, Černý. ŽK: Cana, Zahradníček, Ordoš (vš. Sigma). Diváci: 721.Sestavy: FC Velké Meziříčí: Invald – Z. Mucha, P. Mucha, Šimáček, Krejčí – Dufek (69. Havlíček), Smejkal, Pokorný (46. Souček), Durajka (75. Ráček), Demeter – Simr. Trenér: Smejkal.
Sigma: Bárta – Janotka, Rajnoch, Škerle, Vepřek – Navrátil (59. Zahradníček), Cana, Šindelář, Javůrek – Vašíček (59. Ordoš), Varadi (68. Rolinc). Trenér: Leoš Kalvoda

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip