Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma přišla ve Vlašimi o výhru v nastaveném čase

Sport

18.4.2015 aktualizováno 19.4.2015 05:27

Autor: rhe

Ve 23. kole Fotbalové národní ligy zamířila olomoucká Sigma potřetí za sebou na hřiště soupeře. Tentokrát hrála na půdě desáté Vlašimi, kterou vede trenér Vlastimil Petržela, který bažil po skalpu Sigmy. Hanáci ve Vlašimi dobře začali, po půli vedli brankou Václava Vašíčka 1:0. Ve druhé půli šli pod sprchy domácí Matějka a kapitán Olomouc Jan Rajnoch. Když už to vypadalo na tři body pro Sigmu, srovnal z přímáku v nastaveném čase domácí Barák na konečných 1:1.

Trenéru Kalvodovi se uzdravili všichni marodi, tak mohl po dlouhé době vybírat sestavu z kompletního kádru. V útoku dostal po delší pauze zaviněné zdravotními potížemi Václav Vašíček a odvděčil se nejlepším způsobem, jakým se útočník může odvděčit. Sigma už v 8. minutě ve Vlašimi skórovala. Michal Ordoš získal po útočném autu Graffinu míč, potáhl ho a našel Davida Housku, který připravil pozici Václavu Vašíčkovi a ten otevřel skóre.
O pět minut později mohl zvýšit opět po přihrávce Housky Jan Navrátil, ale z úhlu těsně minul tyč branky Vlašimi. Domácí se snažili přitlačit na tvrdosti, ale vytěžili spíše žluté karty, než nějakou šanci. Několik nebezpečných centrů pochytal jistý Reichl. Po první půli tak Sigma vedla ve Vlašimi 1:0.
Ve druhé půli mohl navýšit vedení modrobílých Jan Navrátil. Svůj únik z křídla zakončil těsně vedle šibenice. Po hodině hry měla tutovku Vlašim. Reichl však včasným pádem pod Matějkovy kopačky šanci domácím bere. Následně došlo ke strkanici uprostřed hřiště a po červených kartách zamířili do kabin domácí Matějka a hostující kapitán Rajnoch. Vlašim měla další možnost, Kučera vypálil, Reichl skvěle vyrazil na rohový kop.
V 75. minutě se v útoku zase připomněla i Sigma. Akci Ordoše se Zahradníčkem mohl gólově zakončit Vepřek, kdyby nepřišla záchranná brzda beka Vlašimi. V další akci mohli rozhodnout Ordoš s Chorým, ale v zakončení si dávali přednost a domácí obrana opět zakončení Hanáků zablokovala. O chvíli později mohli na druhé straně domácí srovnat. Simerský šel sám na Reichla, naštěstí pro hosty pálil nad. Minuty před koncem pádil na vlašimskou branku Tomáš Chorý, ale faulován domácím Vebrem nemohl zakončit. V poslední akci Sigma faulovala před vápnem. Přímý kop si postavil Barák a v 92. minutě střelou k tyči vyrovnal a následně velmi nepřesný sudí Orel ukončil zápas.
"Začali jsme dobře, vedli jsme jedna nula. Ale pak … Nevím, jestli si zase hráči mysleli … Už jsem z toho rozčarovaný, jestli si myslí, že už se nemůže nic stát. Měli jsme tam pak ještě další šance, takové akce musíme dohrát. Pokud tohle nedohrajeme, tak nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek. A vymstilo se nám to v poslední minutě, kdy jsme před vápnem úplně zbytečně faulovali. Některým klukům nerozumím,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Leoš Kalvoda pro klubový web.
Sigma doplatila na neproměněné šance. "Tak to bývá, v tomhle je fotbal spravedlivý. Vrací to, co my tomu nedáme. Máme zdvojené posty, v kádru máme pětadvacet hráčů a ti, co třeba zrovna nehrají, tak se mi zdají uražení a otrávení. S takovými hráči asi fotbal dělat nejde,“ zlobil se Kalvoda.

FC Graffin Vlašim1:1SK Sigma Olomouc
(0:1)
Branky:92. Barák - 8. Vašíček.
Rozhodčí:Orel – Arnošt, Pilný.
ŽK:Kučera, Matějka, Veselý, Vebr - Rajnoch, Zahradníček.
ČK:61. Matějka - 61. Rajnoch.
Diváků:896.
Sestava FC Graffin Vlašim:Budínský – Petrů, Štochl, Simerský, Nový – Vebr – Radoš (83. Vopat), Gebert (64. Jícha), Barák, Kučera (76. Veselý) – Matějka. Trenér: Vlastimil Petržela.
Sestava SK Sigma Olomouc:Reichl – Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Houska (64. Bystroň), Cana, Ordoš, Navrátil (83. Petr) – Vašíček (72. Chorý). Trenér: Leoš Kalvoda.
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip