Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Michal Ordoš trefil Sigmě výhru na půdě silného Zlína

Sport

25.10.2014 aktualizováno 26.10.2014 06:39

Autor: rhe

SK Sigma Olomouc nastoupila ve 12. kole FNL na horké půdě ve Zlíně. Ze hřiště Fastavu se body nevozí lehce. Hanáci drželi sérii pěti výher v řadě. A nakonec ji udrželi i ve Zlíně. Branku Sigmy vsítil osm minut před koncem střídající Michal Ordoš, v závěru Sigma ustála tlak Zlína, který trefil tyč. Hanáci se tak drží s Táborskem a Varnsdorfem na čele FNL.

Trenér Kalvoda vrátil podle očekávání do základní sestavy defenzivního brouska Denise Canu a na lavičku posadil Michala Ordoše. V první půli padly dvě branky, obě však neplatily pro ofsajdové postavení. Sigma málem vedla už ve 2. minutě, za obranu se dostal Plšek, domácí se málem radovali z trefy Poznara.
Zlín Sigmu na chvíli zatlačil právě před neuznanou Poznarovou brankou, Reichl musel zachraňovat situaci po střele Matějova. Sigma se připomněla po půlhodině hry, rána Hály těsně minula tyč zlínské branky.
Pak měl ještě dvě možnosti Fastav. Chmelo v záklonu přestřelil a Poznarovu hlavičku parádně zachytil Reichl.
Do druhé půlky vstoupila lépe Sigma. Tomáš Zahradníček zachytil rozehrávku domácích, ale jeho střela nenašla cestu mezi tyče zlínské branky. V 53. minutě to zkoušel osamocený Jan Navrátil, i jeho volej šel nad branku. Po hodině hry pak Sigma málem opět znemožnila brankáře soupeře, Václav Vašíček vystihl rozehrávku Fastavu, Žukowski stihl zachránit na brankové čáře.
Hanáci měli ve druhém poločase více ze hry a svůj tlak korunovali vedoucí brankou v 82. minutě. Po sérii centrů do zlínského vápna si míč našel střídající Michal Ordoš a trefil přesně, 0:1. "Nemohl jsem nic jiného dělat. Hlavičkovat jsem to nechtěl. Čekal jsem, jestli to obránce nedoskočí. A nedoskočil. Tak jsem si to sklepl, počkal si na správný odraz a trefil jsem to," řekl ke gólu střelec Michal Ordoš.
V závěru Zlín ještě Olomouc zatlačil a v nastavení to nebylo pro kardiaky. Zlín v 93. minutě po centru Hubáčka z přímého kopu trefil tyč, míč pak poskakoval kolem brankové čáry Sigmy, když jej Martin Šindelář včas uklidil do bezpečí a za chvíli již sudí Proske foukl do píšťalky a potvrdil tříbodový zisk Sigmy na horké půdě ve Zlíně.
"Už před zápasem jsem věděl, že nás čeká těžké utkání. Zlín hraje velice agresivní i kombinační fotbal. Myslím, že první poločas byl vyrovnaná, nějaké šance měli domácí i my. Za druhý poločas jsme si vyhrát zasloužili, i když potom nás v nastaveném čase zachránila tyčka, takže vezeme tři body a ne jenom jeden. Nebylo to vůbec jednoduché utkání. První poločas byl takový, jako ty první poločasy, takový bojácný. Ale vypracovali jsme si tam nějaké šance. Druhý už byl čistě v naší režii, až na tu úplně zbytečnou standardku v nastaveném čase,“ hodnotil zápas pro www.sigmafotbal.cz trenér Sigmy Leoš Kalvoda.
Další zápas hraje Sigma už v úterý. Na státní svátek jede do Sezimova Ústí, kde ji v dohrávce 10. kola hostí FC Táborsko.

FC Fastav Zlín0:1SK Sigma Olomouc
(0:0)
Branky:82. Ordoš.
Rozhodčí:Proske - Vlasjuk, Černý.
ŽK:Houska (OL)
Diváků:2 286.
Sestava FC Fastav Zlín:Žukowski – Pazdera, Malý, Hubáček, Benčík – Matějov (75. Holík), Živulič, Hájek – Železník (84. Malcharek), Poznar, Chmelo (64. Kurtin). Trenér: Martin Pulpit.
Sestava SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (86. Falta), Houska, Cana (56. Ordoš), Plšek, Navrátil – Vašíček (77. Rolinc). Trenér: Leoš Kalvoda.
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941