Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma má další zápas roku tentokrát s Příbramí

Sport

20.4.2014

Autor: rhe

Fotbalisté Olomouce mají před sebou dnes další veledůležitý duel, když hostí 1. FK Příbram. Hanáci potřebují nutně tři body, aby odskočili z nejvíce kritického pásma sestupu, který se v sobotu přiblížil vítězstvím Baníku ve Znojmě. Modrá lavina hostí nejhorší tým na hřištích soupeřů 1. FK Příbram, který také ještě není zachráněn, má o dva body více než Sigma.

Dnešní soupeř SK Sigma Olomouc 1. FK Příbram patří vůbec k nejhorším celkům pokud jde o hru venku. 16 zápasů v řadě na hřišti soupeřů nevyhrála a dala v nich pouze 5 gólů. Naposledy uspěla více než před rokem, konkrétně 5. dubna 2013, v Českých Budějovicích. V akutálním ročníku je venku vůbec nejhorším celkem ligy. Napravit to může v Olomouci, odkud si však naposledy odvezla debakl 1:6. V případě neprohry se v tabulce před svým nedělním soupeřem udrží, což by bylo velkým povzbuzením do zbylých pěti utkání. Do zápasu nezasáhnou zranění Švancara a Abraham a vykartovaný záložník Zeman. Poslední vzájemný zápas vyhrála Příbram doma 3:2, když prohrávala už 0:2, ale dokázala zápas otočit.
"Olomouc má spoustu mladých odchovanců, ale také zkušené hráče Škerleho, Zlámala, Schulmeistera, vrátil se Pospíšil. V domácím prostředí to bude velice těžký soupeř, jelikož Olomouc musí vyhrát, čeká nás těžký zápas. My navíc v této sezoně venku ještě nevyhráli, což je dáno tím, že se ve venkovních zápasech nedokážeme prosadit střelecky. Měli jsme několik šancí, ale na ty se nehraje. Olomouc je na tom podobně jako my, mají velké rozdíly mezi domácími zápasy a venkovními. V domácím prostředí jsou velice nepříjemný soupeř pro každý tým. V domácím zápase vyhráli nad Slavií 5:1, nedávno nad dobře hrajícími Bohemians zvítězili 2:1," řekl k utkání Petr Čuhel, trenér 1. FK Příbram.

Svěřenci Zdeňka Psotky jdou do zápasu pro tři body, musí opět odčinit další veknovní blamáž, když v minulém kole prohráli po nepříliš přesvědčivém výkonu na hřišti Zbrojovky Brno. Příbrami bude chtít Sigma vrátit podzimní porážku 3:2. V tomto zápase Hanáci vedli ve druhé půli 2:0, ale nechali domácí tým utkání otočit. Poslední domácí zápas Sigmy s Příbramí z konce roku 2012 skončil výraznou výhrou Sigmy 6:1.

Zdeněk Psotka: "Věřím, že nás fanoušci podpoří stejně jako proti Bohemce"
Sigma je v podobné situaci v jaké byla v předminulém kole doma proti Bohemians 1905, které porazila 2:0. Tabulka je v suterénu stále hodně vyrovnaná a Olomouc musí vyhrát. "Je to stejný duel jako s Bohemkou. Opět hrajeme se soupeřem ze spodních pater tabulky a máme jen dvoubodový náskok na sestup," řekl trenér Hanáků Zdeněk Psotka.
"Připomněli jsme si některé poslední kvalitní zápasy Příbrami. Ta zvládla velmi dobré utkání v Teplicích, kde měla hodně šancí. Povedlo se jim vyhrát domácí utkání s Libercem. Ukazovali jsme hráčům soupeře v těchto dvou zápasech," zmínil k soupeři trenér Sigmy.
Zdeněk Psotka doufá opět v podporu olomouckých fanoušků. "Proti Bohemce jsme zápas zvládli i díky neustále podpoře našich fanoušků, za což jsem jim děkoval, byla to obrovská pomoc pro nás, neustále nás povzbuzovali a vytvořili výbornou atmosféru. Věřím, že tomu tak bude i s Příbramí."
Kádr Sigmy je proti Příbrami zdravotně až na Michala Ordoše v pořádku.

SK Sigma Olomouc - 1. FK Příbram, Andrův stadion 17:00 hod. Rozhodčí: Kocourek – Urban, Kříž.
Pravděpodobné sestavy:
Sigma: Zlámal – Zahradníček, Dreksa, Škerle, Jaůvrek - Houska – Varadi, Nepožitek, Pospíšil, Navrátil – Depetris. Trenér: Zdeněk Psotka.
1. FK Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Taczal, Mašán, Krbeček, Danoski - Řezníček. Trenér: Petr Čuhel.

Poslední vzájemný ligový duel, 19.10. 2013 v Příbrami:
1.FK Příbram – SK Sigma Olomouc 3:2 (0:1).)
Branky: 57. (pen.) a 69. Zápotočný, 67. Abraham - 45. Varadi, 54. Doležal. Rozhodčí: Hrubeš – Moláček, Kříž. ŽK: Švancara – Wijlaars. Příbram: Hruška – Krbeček, Zápotočný, Mišůn, Divíšek – Mareš, Tarczal, Abraham, Pilík (78. Pleško), Danoski (58. Švancara) – Řezníček. Trenér Petr Čuhel. SK Sigma: Blaha – Vidlička, Koutný, Škerle, Vepřek – Houska (76. Lietava), Ordoš (71. Wijlaars), Karaš – Varadi, Doležal, Navrátil (80. Falta). Trenér Martin Kotůlek.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz