Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma měla autogramiádu v Šantovce. Trenér Kalvoda porovnával postupy

Sport

23.5.2015

Autor: rhe

Sigma měla dnes autogramiádu v Šantovcem, přímo u baru Sigma. Podpisy rozdávali hráči současného kádru, ale i klubové legendy, k tomu se soutěžilo o nejrychlejší kop do fotbalového míče o vstupenky na šampionát jedenadvacítek, účastníci si mohli také zakoupit knihu Petra Uličného - Bouřlivák John. Leoš Kalvoda pak zavzpomínal na postup z roku 1983.

Michal Reichl, Martin Blaha, Martin Šindelář, Michal Vepřek, Jan Rajnoch, Martin Hála, Jan Javůrek, Jakub Plšek, David Houska, Tomáš Zahradníček, Jan Navrátil, Jan Schulmeister, Denis Cana, Michal Ordoš, Václav Vašíček, Jakub Petr a trenér Leoš Kalvoda podepisovali fanouškům kartičky z limitované postupové edice. Z bývalých hráčů našeho klubu autogramy rozdávali Ladislav Kučerňák, Petr Uličný, Petr Mrázek a Jaromír Fiala.
Na své hráčské ovečky dohlížel den před utkáním ve Varnsdorfu trenér Leoš Kalvoda, který se s námi ještě ohlédl za postupem zpět do Synot ligy. Podle trenéra Hanáků byl nejtěžší start do FNL. "Začátek byl těžký. Všichni jsme si museli uvědomit, o co jde, a bylo 5. kolo a my jsme byli na konci tabulky. Remízou v Opavě, změnami v sestavě jsme se nastartovali a dotáhli jsme to až do postupového konce."
Postup má sice Sigma v kapse, ale trenér Kalvoda pořád ještě nechce ustupovat z nastolené cesty. Hanáci chtějí vyhrát druhou ligu. "Pořád ještě máme o co hrát, protože chceme jít nahoru z prvního místa, takže ano, postup máme, ale ještě není konec," dodal Kalvoda.

Pak trenér Kalvoda srovnal postup Sigmy s tím z roku 1983, kdy byl v kádru trenéra Karla Brücknera jako hráč. "Tenkrát to bylo ještě suverénnější, než nyní. Projeli jsme druhou ligu lépe. Nebylo tolik vyrovnaných mančaftů. Byl tu kouč Brückner, my jsme poprvé dostali branku až v 9. kole v Třinci. Vítězstvím doma nad Zbrojovkou Brno 5:0 měli v dvoubodovém systému už sedmibodový náskok a už ani nevím, s jakým náskokem jsme postoupili. Měli jsme také velkou osobnost v útoku Nikiho Laudu, který byl svéráz, ale fotbalista byl neuvěřitelný," srovnal kouč Sigmy postupové týmy, které od sebe dělilo 32 let.
Ze současného týmu trenér Kalvoda individuality vyzdvihovat nechtěl. "Nerad chválím, nebo vyzdvihuji, je to kolektivní práce. Někdo se zasloužil více, někdo méně, ale každý má na to zásluhy."
Do Varnsdorfu jede Sigma pro jistotu prvenství ve FNL. Hanáci chtěli pomoci Zlínu, ale jeho šance na postup už je jen teoretická. "Chtěli jsme Zlínu pomoci, ale oni si to zkomplikovali, prohráli s Táborskem. Varnsdorfu stačí bod. Bude to těžké utkání, doma hrají úplně jiným stylem, oni hrají silový fotbal doma, všechno do rychla. Varnsdorf udělá vše pro to, aby postoupil doma," zmínil Kalvoda.
Ten se na autogramiádě potkal s bývalými spoluhráči Kučerňákem, Uličným, Mrázkem a Jaromírem Fialou. Od bývalých spoluhráčů se mu pochvaly za postup dostalo hned po utkání v Pardubicích. "Už po tom zápase mě chodily smsky, neodpovídal jsem, protože mě to nebaví, takže když je potkám, tak jim poděkuji," řekl na závěr Leoš Kalvoda, který prý pilně trénuje kotrmelce na utkání se Žižkovem.

Reklama

Letní kino - Klid v ruchu

Katalog firem » Kultura a umění » Kina

Jsme kulturní areál obklopený parkem, s dřevěnou hospůdkou otevřenou po celý rok. Nacházíme se uprostřed historického centra města a přitom v naprostém klidu, stranou všeho ruchu. Máme nej...