Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma nastoupí ve Zlíně proti Pulpitově vyhlášené defenzívě

Sport

25.10.2014

Autor: rhe

Fotbalisté SK Sigma Olomouc drží ve FNL sérii pěti vítězných duelů v řadě. Nyní je však čeká těžká dvojzápasová zkouška. V úterý mají dohrávku v Táborsku a ještě před tím zajíždí do Zlína, který doma spolu s Táborskem a Varnsdorfem neprohrál. Kdo vyhraje kdysi tradiční moravské derby?

Sigma bude chtít ve 12. kole FNL potvrdit vítěznou šňůru z předchozích duelů. Ta začala domácí výhrou nad Ústím, pokračovala výhrou v Třinci a následně úspěšnými domácími zápasy s Mostem, Vlašimí a Kolínem. Nyní ji čeká složitější soupeř, navíc hraje na jeho půdě. Týmy Martina Pulpita, obdivovatele italského catenaccia, se vyznačují až pedantskou defenzívou, proto bude důležité, aby Sigma hlavně neinkasovala.
"Sigma historicky ve Zlíně vždy vedla a skončilo to remízou. Tak bychom to rádi zlomili a navázali na šňůru výher, kterou máme. Nebudeme alibisty, chceme hrát nahoře, i když hra pořád není optimální hlavně v první půli. Začneme hrát až po první brance, kdy z nás nervozita spadne. Potřebujeme však začít hrát hned od úvodního hvizdu," zamýšlí se před utkáním kouč Sigmy Leoš Kalvoda.
Co očekává od soupeře? "Oni hrají kolektivně, organizovaně v obraně, jsou nebezpeční dopředu, hlavně po stranách a před brankou do toho chodí naplno," dodává Kalvoda.
Trenéru Kalvodovi schází kromě dlouhodobě zraněných Zlámala, Nepožitka a Schulmeistra také Bystroň, který bude hrát za béčko, a nemocný Varadi, zraněný Javůrek a otazník visí nad startem Tomáše Chorého.
Před zápasem běží také boj na fanouškovské frontě. Zlín totiž zlevnil vstupné pro svoje fanoušky, kteří přijdou na duel v modrožlutém, na 30 Kč, což se nelíbí fanouškům Sigmy, kteří by měli platit plné vstupné. Sigma podala znovu žádost na zlínský klub a FAČR, aby se vstupné srovnalo.

Zlín je zatím ve FNL na sedmém místě. Úspěšný je hlavně doma, kde má bilanci tří výher, dvou remíz a žádné porážky. V posledním utkání hrál na hřišti Baníku Most, kde získal bod za bezbrankovou remízu.
Trenér Martin Pulpit, který před lety vedl i Sigmu, se opírá v obraně o zkušeného stopera Davida Hubáčka, v útoku má ex-ligové hráče Malcharka či Krauta, v záloze nastupuje ex-holický Slovák Chmelo či Chorvat Živulič. Do útoku může ještě naskočit dlouhán Poznar.
"Řekl bych, že pro nás i pro Sigmu to bude zápas podzimu. Tabulka se začíná dělit a zápas nám ukáže, jak na tom ve skutečnosti jsme. Olomouc považuji za jedno z nejkvalitnějších mužstev v soutěži a věřím, že nás v tomto těžkém utkání přijdou ve větším počtu podpořit také diváci. I pro ně by to mělo být největší lákadlo, neboť lepší a atraktivnější tým sem v této sezoně už asi nepřijede. Doufám, že domácí prostředí nám prospěje, zápas zvládneme a zvítězíme," řekl před utkáním pro web Fastavu Zlín záložník Robert Matejov
Co Zlín od Sigmy očekává? "Jsem přesvědčený o tom, že Olomouc nepřijede jenom bránit, což dělá na Letné většina soupeřů. To by nám mohlo vyhovovat, čekám proto otevřený fotbal. Celý týden se na Olomouc připravujeme a do zápasu půjdeme s cílem zvítězit. Bude však potřeba podat kvalitní, zodpovědný a bojovný výkon," dodal Matejov.

FC FASTAV Zlín - SK Sigma Olomouc, 25.10. 2014 – 18:00 hod., Stadion Na Letné, Zlín. Rozhodčí: Proske – Vlasjuk, Černý.
Pravděpodobné sestavy:
FC FASTAV Zlín: Žukowski – Benčík, Hubáček, Malý, Pazdera – Chmelo, Matějov, Hájek, Živulić – Malcharek, Kraut. Trenér: Martin Pulpit.
Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Šindelář, Rajnoch, Vepřek - Zahradníček, Cana, Houska, Plšek, Navrátil – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip