Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma si napravila reputaci a dovezla z Třince zasloužené tři body

Sport

20.9.2014 aktualizováno 21.9.2014 10:32

Autor: Karel Skřička

V plné zbroji dorazila olomoucká Sigma k utkání 7.kola Národní ligy do Třince. Je pravdou, že olomoucké hráče čeká v Třinci pořádná šichta.Vždyť domácí se drží na postupové druhé příčce se ziskem 11 bodů a favorizovaná Sigma je dvanáctá se 7 body. Navíc má Sigma Třinci co oplácet, vždyť s ním prohrála v poháru dokonce na domácím hřišti. Po vysokém vítězství v minulém kole nad Ústím 5:0 by však olomoučtí hráči měli být nastartovaní k lepším výkonům i na hřištích soupeřů.

Utkání začalo nejprve z obou stran dost opatrně, ale Sigma netající se svými ambicemi se osmělila jako první a Navrátilova střela tečovaná Lisickým skončila na tyči Palečkovy branky. Ve 20. minutě však již udeřilo. Navrátilův krásný centr našel v šestnáctce Vašíčka, který se konečně trefil a ukázal, proč si jej trenér Kalvoda přivedl s sebou ze Znojma zpět. Třinečtí po této brance docela znervózněli a rozhodčí Adámková byla nucena rozehrát karetní mariáš. S přibývajícími minutami hráči hráli čím dál ostřeji a některé zákroky by zasluhovaly i kartu jiné barvy než žluté. Zejména ve 28.minutě zákrok již žlutého Lisického na Housku po červené barvě přímo volal. Rozhodčí Adámková se však k tomuto kroku ještě neodhodlala. Od 30.minuty začali třinečtí myslet i na fotbal a několikrát se podívali, jaké to je v olomoucké šestnáctce. Ovšem zadáci Sigmy v čele s brankářem Reichlem je k ničemu nebezpečnému nepustili. V 36.minutě se míč zatřepal v třinecké síti podruhé. Vašíček poslal přesnou přihrávkou Zahradníčka do úniku, ten viděl ještě před brankou volného Plška, kterému přihrával, ale dobíhající obránce Lisický byl proti zápisu olomouckého hráče do střelecké listiny a poslal míč sám za záda Palečka. A olomouckým příznivcům bylo veselo. A o 4 minuty později mohlo být ještě veseleji. Navrátil přihrál Plškovi a jeho bomba jen těsně minula horní roh Palečkovy branky. V poslední minutě prvního poločasu ještě třinecké vystrašil svou střelou těsně vedle střelec prvního gólu Vašíček a poté již první poločas skončil.
První poločas byl zcela v moci olomoucké Sigmy a dvoubrankové vedení bylo pro slezské fotbalisty ještě milosrdné.

Do druhého poločasu stáhl třinecký trenér Kalivoda ze hry obránce Lisického, který byl ve vážném ohrožení červenou kartou a vstřelil vlastní gól a nahradil jej Lukáš. Třinec tedy hraje se třemi obránci a vsází na útočnou hru. A zdá se, že tento tah se povedl. Ve 49. minutě vstřelili třinečtí první branku a velkou zásluhu na ní měl nový hráč Lukáš, který se dostal k přetaženému centru. Poslal míč na hlavičku Gavláka, který mířil přesně k tyči. Hráči Třince ucítili šanci na vyrovnání a tlačili se čím dál více před Reichlovu branku. Obrana Sigmy jim však dosud druhou šanci nedává. Kolem 60. minuty se opět Sigma nadechla a začala přebírat znovu otěže utkání. Trenér Kalvoda stáhl ze hry Vašíčka a na hrot postavil Chorého. Ten se bleskově prezentoval třemi akcemi. Nejprve v 65.minutě střílel těsně vedle. O minutu později jej na poslední chvíli zastavil jen za cenu faulu Vomáčka a o další minutu později jeho střelu vykopával Zawada. Chorý se dostal do souboje s Palečkem, který musel být odnesen a nosítkách, a do branky nastoupil Bruk. Třinec vyčerpal všechna střídání. Hanáci si začali hlídat vedení a drželi třinecké na distanc od Reichlovy branky. Po dlouhé době se do šance dostali hosté. V 82.minutě si narazil Ordoš míč s Chorým, ale jeho technická střela skončila bohužel na tyči. Ordoš se však branky přece jen dočkal. Střídající Varadi nenechal třinecké obránce v klidu a ti nebyli schopni přesně rozehrát. Při jednom souboji v 92.minutě získal Varadi míč a ačkoliv byl sám před brankářem Brukem, nahrál ještě nezištně Ordošovi, který si vychutnal gól do prázdné branky.
"Zápas se mi hodnotí daleko lépe než pohárové utkání se stejným soupeřem u nás doma. Myslím, že jsme předvedli slušný výkon, vystoupili jako kolektiv. A to se do hry promítlo. Až na branku, kterou jsme inkasovali po rohu, jsme domácí do nějaké vyložené šance nepustili. A je potřeba, aby si hráči uvědomili, s jakým přístupem musí do zápasu jít, co po nich chceme, aby hráli. To se dnes v naší hře odrazilo. Je to odrazový můstek, musíme v tom pokračovat. Byla tam zodpovědnost, bojovnost, doufám, že hráči si uvědomili, že takto musí přistoupit ke každému zápasu. A hned poznali, že potom se to odrazí i ve výsledcích,“ hodnotil utkání kouč Sigmy Leoš Kalvoda.

Sigma tak získala velice cenné tři body a v tabulce poskočí o několik příček. Po celé utkání byla lepším týmem a její převahu dokumentují ke třem gólům ještě dvě nastřelené tyče.

FK Fotbal Třinec - SK Sigma Olomouc 1:3 (0:2)
Branky: 49.Gavlák -  20.Vašíček, 36.Lisický vlast., 90+2.Ordoš
Rozhodčí: Adámková - Pelikán, Arnošt
Žl.karty: 16.Kubáň, 21.Vomáčka, 24.Lisický, 87.Málek, 88.Lukáš - 19.Rajnoch, 71.Chorý
Diváci: 811
Třinec: Paleček (69.Bruk) - Lisický (46.Lukáš), Vomáčka, Čelůstka, Zawada - Malíř, Hupka, Kubáň, Ceplák ( 43.Málek) - Joukl, Gavlák, trenér: Marek Kalivoda
Sigma:: Reichl - Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek - Zahradníček, Cana, Houska (75.Ordoš), Plšek, Navrátil (87.Varadi) - Vašíček (62.Chorý), trenér: Leoš Kalvoda

Karel Skřička

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip