Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma v neděli startuje ve druhé lize. Úkol zní jasně, za rok být zpět v 1. lize

Sport

30.7.2014 aktualizováno 31.7.2014 06:26

Autor: rhe

O víkendu startuje Fotbalová národní liga, po třiceti letech opět se Sigmou Olomouc. Modrá lavina sklouzla na druholigovou sjezdovku. S novým koučem Leošem Kalvodou, který zažil sestup se Znojmem, chce Sigma za rok zpět. Ale všichni si uvědomují, že návrat nebude jednoduchý. Druhá liga není jednoduchá soutěž. V neděli pod žižkovským televizním vysílačem začne modrobílá cesta zpět. Bude úspěšná?

Hanáky čeká druhá nejvyšší soutěž, cíl už byl vyřčen několikrát a znovu potvrzen na středeční předsezónní tiskové konferenci – návrat zpět do první ligy. "Samozřejmě se chceme vrátit zpátky,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.
Kádr Sigmy doznal několika změn, čítá 28 hráčů, ale dlouhodobě jsou zranění brankář Zlámal, záložník Nepožitek a i největší posila David Bystroň zřejmě začne s ostrou přípravou až později.
"Změn v kádru proběhlo více, odešli někteří hráči, kteří u nás byli na hostování nebo naši kmenoví hráči, ať už je to Pospíšil, Vidlička nebo Petr. Z hostování se vrátili Janotka, Vepřek, Vašíček, přišli Bystroň a Cana. Denis Cana je post šestky, to jsme potřebovali. O tom, jakým způsobem se nám to podařilo zacelit, nás musí přesvědčit během soutěžního ročníku, na zkoušce je Godfred z Ghany, u kterého ale musíme počkat, protože se musí aklimatizovat," řekl Ladislav Minář.
A jestli je současný tým silnější než ten loňský? "Myslím si, že vloni to bylo nešťastně řešeno, pryč byli posláni zkušení hráči Vepřek, Schulmeister, Janotka, i Vašíček už měl něco odehráno. Ať je to hra o postup či sestup, tak jen s mladými hrát nejde, byla to tu mateřská školka. Nyní je tým zkušenější. Hráči v přípravě zjednodušili hru, vloni hráli od vápna po vápno, kde se to nerozhoduje. Mladí kluci na ten velký fotbal určitě mají. Houska se zlepšil v soubojích, Plšek potřebuje více výbušnosti, ale věřím jim, že to zvládnou," dodal Leoš Kalvoda.
Jedničkou bude Blaha. Kalvoda na něj vidí z okna...
V brance bude při zranění Zlámala jedničkou Martin Blaha. "Myslím si, že Blaha už v loňské sezóně ukázal, že se umí nachystat na mistrovský zápas. Vloni hodně z těch jedenácti zápasů, které chytal, tak tým neprohrál. Navíc bydlí jako já na Lazcích, takže ho mám pod dohledem. Vidím na něho z baráku, z okna," pobavil novináře trenér Sigmy Leoš Kalvoda.
Ten je také rád za posilu do obrany Davida Bystroně. "David bude určitě posilou, je na něm vidět, jak strašně chce hrát, až ho musíme brzdit, protože měl těžké zranění. Ale už trénuje a určitě nám pomůže. Věřím, že se brzy objeví na hřišti," řekl Kalvoda.
A které týmy budou Sigmě v boji o postup největším soupeřem? "Je tam Táborsko, co hrálo o postup do posledního kola vloni, Karviná se netají ambicemi už pět let, Žižkov s návratem pana Horníka jiné než ligové ambice mít nebude. Nebezpečná bude Opava, Zlín, Vlašim. Pět, šest týmů se bude rvát, a to samozřejmě počítám i nás a Znojmo," zhodnotil boj o postup trenér Kalvoda.
Kapitánem bude Varadi
Sigma má také nového kapitána. "Kapitánem bude Adam Varadi. Byl zvolen demokraticky, byl jsem u toho a voli jsme taky. Za Varadim bude Dreksa, pak Ordoš a Škerle. Typ hecíře, lídra mi v kabině chyběl, Adam podle mě takovým typem hráče je. Vím, že "Vari" není takový ten top hráč, ale svým nasazením, přístupem, vystupováním v kabině je dobrou volbou," dodal trenér Kalvoda.
Cíl tedy zní jasně, postoupit za rok zpět, trenér Kalvoda věří, že se to povede. "Samozřejmě na tom sestupu nese každý nějakou vinu, nějaký svůj díl. Sigma do ligy patří. To, co se stalo, je smutné, ale jsou horší věci v životě. Věřím, že se to podaří a za rok to zase bude tam, kde to bylo."

Kádr SK Sigma Olomouc 2014/2015
Brankáři: Blaha, Bárta, Reichl, Zlámal
Obránci: Janotka, Texl, Hála, Škerle, Bystroň, Dreksa, Šindelář, Svozil, Vepřek, Javůrek.
Záložníci: Schulmeister, Houska, Cana, Plšek, Falta, Zahradníček, Nepožitek, Habusta, Godfred, Navrátil.
Útočníci: Ordoš, Vašíček, Rolinc, Varadi, Chorý.

Shrnutí přípravy SK Sigma Olomouc
SK Sigma Olomouc – MFK Košice 4:1 (1:1)
Branky: 36. a 47. Varadi, 51. Zahradníček, 84. Plšek – 45. Skvašík. Rozhodčí: Marek – Peřina, Vysloužil. ŽK: Janotka. Diváci: 300. SK Sigma: Reichl (46. Bárta) - Janotka, Svozil, Šindelář, Vepřek - Zahradníček, Cana, Petr (76. Houska), Falta (78. Navrátil) – Varadi (72. Plšek), Chorý. Trenér Leoš Kalvoda.

Tatran Litovel – SK Sigma Olomouc 1:4 (1:2)
Branky: 17. Čep – 46. a 58. Ordoš, 32. Houska, 40. Rolinc. Rozhodčí: Vysloužil. Diváci: 800. SK Sigma: Blaha (46. Zlámal) - Vidlička, Dreksa (67. Svozil), Škerle, Javůrek – Navrátil (85. Šindelář), Houska, Ordoš, Plšek, Schulmeister (64. Zahradníček) – Rolinc. Trenér Leoš Kalvoda.

SK Sigma Olomouc - Opava 5:0 (3:0)
Branky: 13. a 45. Varadi, 36. Ordoš, 52. (pen.) Cana, 68. Rolinc. Rozhodčí: Pochylý - Caletka, Lakomý. ŽK: Hála - Metelka, Hoza. Diváci: 300. SK Sigma: 1.poločas: Reichl - Hála, Mitrovič, Šindelář, Vepřek - Schulmeister, Ordoš, Cana, Houska, Varadi – Vašíček. 2. poločas: Blaha – Svozil, Dreksa, Škerle, Javůrek – P. Ševčík, Cana (64. Houska), Plšek, Petr, Falta – Rolinc. Trenér Leoš Kalvoda.

SV Horn – SK Sigma Olomouc 1:0 (1:0)
Branka: 13. (pen.) Sittsam. Rozhodčí: Hametnes. ŽK: Rusek, Peinsipp – Cana, Hála, Svozil. Diváci:250. SK Sigma: Blaha – Svozil, Dreksa, Škerle (61. Šindelář), Vepřek (61. Hála) – Schulmeister (61. Javůrek), Ordoš (61. Plšek), Cana, Houska, Falta (46. Varadi) – Vašíček (61. Rolinc). Trenér Leoš Kalvoda.

SK Sigma Olomouc – Metalurg Doněck 2:0 (1:0)
Branky: 43. Rolinc, 68. Zahradníček. Rozhodčí: Kňaževič. ŽK: Aleksandre. SK Sigma: Reichl – Hála, Škerle (76. Svozil), Šindelář, Vepřek – Varadi (46. Zahradníček), Houska (46. Cana), Plšek, Ordoš (60. Vašíček), Navrátil (62. Schulmeister) – Rolinc. Trenér Leoš Kalvoda.

SK Sigma Olomouc – Fastav Zlín 3:0 (2:0)
Branky: 3. Texl, 42. Rolinc, 74. Houska. Rozhodčí: Antoníček – Peřina, Machálek. Diváci:350. SK Sigma: Bárta – Texl (60. Hála), Dreksa, Šindelář (46. Svozil), Vepřek - Zahradníček, Plšek, Cana (60. Houska), Ordoš, Navrátil – Rolinc (46. Chorý). Trenér Leoš Kalvoda.

SK Sigma Olomouc – Skalica 0:2 (0:0)
Branky: 51. vlastní Dreksa, 76. vlastní Šindelář. Rozhodčí: Peřina – Vysloužil, Machálek.Diváci: 300. SK Sigma: Blaha - Hála, Dreksa, Šindelář, Vepřek (46. Štěrba) – Varadi (59. Richter), Ordoš (59. Schmidt), Houska, Plšek, Navrátil – Chorý. Trenér Leoš Kalvoda.

SK Sigma Olomouc – výběr IFA 2:1 (1:0)
Branky: 43. Svozil, 65. (pen.) Cana – 59. Jurisic. Rozhodčí: Dorušák. ŽK: El Bouh. Diváci:250. SK Sigma: Reichl - Texl, Škerle, Svozil (64. O. Ševčík), Hýbl - Zahradníček, Kalvach, Cana, Habusta, Javůrek (64. Holub) – Rolinc (64. A. Ševčík). Trenér Leoš Kalvoda.

SK Sigma Olomouc – Slavia Praha 1:1 (0:1)
Branky: 73. Cana – 33. Černý. Rozhodčí: Boček. Diváci: 587. SK Sigma: Blaha – Gabriel (59. Texl), Dreksa, Šindelář (59. Škerle), Vepřek – Zahradníček (59. Varadi), Houska (59. Plšek), Cana, Ordoš, Navrátil (59. Javůrek) – Vašíček (59. Rolinc). Trenér Leoš Kalvoda.

Tabulka střelců přípravy
4 - Adam Varadi, Jakub Rolinc
3 - Michal Ordoš, Denis Cana,
2 - Tomáš Zahradníček, David Houska,
1 - Jakub Plšek, Jiří Texl, Jaroslav Svozil.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941