Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 18 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma vstup do sezóny zvládla a kanárem postoupila v Holešově

Sport

31.7.2016

Autor: rhe

Fotbalisté SK Sigma Olomouc zvládli první ostrý zápas sezóny. V 1. kole MOL CUPu zvládli roli favorita a nad nováčkem divize jasně zvítězili 6:0. O dvě branky se postaral Jakub Petr, další přidali Vašíček, Buchvaldek, Plšek a Sladký.

Jakub Plšek v souboji s obranou Holešova v pohárovému utkání, které Sigma až na proměňování tutovek s jistotou. Jakub Plšek v souboji s obranou Holešova v pohárovému utkání, které Sigma až na proměňování tutovek s jistotou. Foto: www.sigmafotbal.cz

Sigma přešla přes nováčka Divize D jasně po výhře 6:0, Holešov držel šance v první půli, po které prohrával pouze o gól. Po poločase se však zvedla gólová stavidla olomouckých a o postupujícím bylo brzy rozhodnuto. Trenér Sigmy Václav Jílek přesto nebyl spokojen, zejména s proměňováním šancí.
"Myslím, že jsme z domácího brankáře dnes udělali hrdinu holešovského fotbalu. Chytil minimálně pět vyložených brankových příležitostí, k tomu penaltu. Nicméně myslím, že řešení těch situací nebylo úplně šťastné. Bylo to klasické pohárové utkání se slabším protivníkem, který je odhodlaný, zpočátku houževnatý. My jsme tam měli v prvním poločase málo pohybu, kreativity a efektivity,“ řekl k zápasu trenér SK Sigma Václav Jílek pro klubový web www.sigmafotbal.cz
Sigma vstoupila do utkání dobře, ale dlouho jí dělal potíže výborný domácí brankář Janalík, který pochytal šance Petra s Vašíček a také dalekonosné pokusy Sladkého s Radakovičem. Plšek pálil těsně vedle. Až ve 23. minutě šli hosté do vedení. Po centru Vašíčka zakončil Jakub Petr, domácí brankář stačil vyrazit, ale na dorážku stejného hráče hlavou už neměl šanci.
Janalík si posléze poradil se šancemi Petra i Hály. Po faulu na pravého beka Sigmy Martina Hálu kopala Sigma penaltu, úspěšný exekutor Jakub Plšek však hrdinu Janalíka ani nadvakrát nepřekonal a domácí tak drželi po poločase nadějný stav 0:1.
Sigma však hned brzy po přestávce začala postup pojišťovat. Ve 47. minutě zakončil z voleje centr Falty zleva Václav Vašíček a bylo to o dva. Po hodině hry přidal z centru Vepřka třetí branku ranou z voleje Jakub Petr.
Sigma měla nad soupeřem hrajícím o dvě soutěže níž podle předpokladu herní převahu, ze hry mu šanci nedovolila. Až na moment ze 71. minuty, kdy šel domácí hráč sám na Buchtu po hrubce v rozehrávce. Ale Buchta výtečným zákrokem uhájil čisté konto.
V 77. minutě dal po krásné akci po ose Chorý – Hála čtvrtou branku Lukáš Buchvaldek. Potom deset minut před koncem odčinil hezkou trefou z voleje neproměněnou penaltu Jakub Plšek a bylo už 0:5.
Šestou branku pak přidal Martin Sladký, který po šanci Vašíčka propasíroval do brány míč vyražený gólmanem. Ten potom ještě zmařil vyloženou šanci Zahradníčka a ustál i tutovku Chorého, který zamířil těsně vedle levé tyčky. Start ve FNL čeká na Sigmu Olomouc v pátek 5.8., kdy od 18 hodin hostí SFC Opava

SFK ELKO Holešov - SK Sigma Olomouc 0:6 (0:1)

Branky: 23. a 60. Petr, 47. Vašíček, 78. Buchvaldek, 80. Plšek, 81. Sladký. Rozhodčí: Machálek. ŽK:Vašíček. Diváci: 803.
SK Sigma Olomouc:  Buchta – Hála, Škerle, Radakovič, Vepřek (71. Zahradníček) – Petr, Plšek, Sladký, Houska (60. Chorý), Falta (60. Buchvaldek) – Vašíček. Trenér: Václav Jílek.

Reklama

Pension u Anděla

Katalog firem » Cestovní ruch » Hotely, ubytování » Penziony

Pension v historické části Olomouce s vlastním parkováním. Možnost výběru pokoje dle půdorysu