Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma začne druhou ligu v neděli na Viktorce Žižkov

Sport

2.8.2014

Autor: rhe

Sigma Olomouc hraje svůj první zápas ve Fotbalové národní lize v neděli na Viktorce Žižkov, která svoje zápasy hrává v neděli dopoledne. Hanáci nemají jednoduchý start, protože do Viktorky se vrátil legendární manažer "Ivánek" Horník, který bude chtít Viktorku vrátit do ligy. Pokud Sigma myslí návrat do ligy vážně, musí vozit body i z venku. Snad se jí první zápas ve druhé lize povede.

Sigma jede do Prahy bez dlouhodobě zraněných Zlámala s Nepožitkem, v pořádku ještě nejsou také Bystroň, Janotka a Chorý. Hanáci chtějí hned v prvním kole zabodovat. "Samozřejmě nás čeká velice důležité utkání. Žižkov má určitě ambice pohybovat se někde nahoře. Jak se nastartují úvodní utkání, podle toho se bude vyvíjet celá liga. Takže zápasu dáváme velkou důležitost,“ podotkl Kalvoda.
Sigma už má jeden soutěžní zápas za sebou, minulou sobotu vyhrála utkání 1. kola domácího poháru ve Slavičíně vysoko 6:0. Tam už trenér Leoš Kalvoda poslal do hry mančaft téměř v základním složení. "Jsou tam pořád dva tři posty, které se asi budou ve srovnání se sestavou ve Slavičíně lišit. Jinak by tak kostra, ten základ, měla být hotová,“ řekl Kalvoda. "Ve středu zálohy jsou Houska, Plšek, hrál tam Schulmeister, jsou tam Ordoš a Cana. Z těch se musí vybrat. Je to pro mě trošku složitější než ve Znojmě, tam jsem měl jedenáct, dvanáct hráčů. Tady je jich dvacet a každý z nich má své přednosti. V tomto je to těžší,“ podotkl Kalvoda.

Podle Ivana Horníka chce Viktorka konsolidovat kádr, na postup nemyslí
Velká pozornost bude kromě Sigmy Olomouc upřena ve druhé lize také na Žižkov. Do Viktorie se totiž v létě vrátil do funkce sportovního ředitele nechvalně proslulý Horník, který v roce 2004 dostal kvůli korupci desetiletý zákaz činnosti. "Detektivkovou terminologií řečeno, je to návrat pachatele na místo činu," řekl Horník po červnovém návratu do klubu v rozhovoru pro deník Sport. "Už jsem několikrát říkal, že jsem nikoho nezabil, dostal jsem trest a odseděl jsem si ho. A Viktorka je klub mého života. Řekl jsem si, že tam, kde to skončilo, by to zase mohlo začít," dodal. Žižkov sice v minulé sezoně skončil na pátém místě, o postupu však naplno nemluví. "První liga není úplně na pořadu dne. Viktorka není v komfortní situaci, nejdřív je potřeba ji zkonsolidovat. Chceme hrát důstojnou roli ve druhé lize a třeba za rok si dát vyšší cíle," prohlásil Horník.
Síly Olomouce si je velmi dobře vědom trenér Viktorky Jindřich Trpišovský: "Těžšího soupeře jsme v prvním kole dostat nemohli. Dá se to nazvat jako souboj Davida s Goliášem. Sigmu jsme v přípravě viděli hrát a jde jednoznačně o největšího favorita a také nejkvalitnější tým druhé ligy. Podařilo se jim udržet prakticky celý kádr po sestupu. Doplnil je ligový kanonýr Vašíček, uzdravil se Ordoš a na trenérské lavičce je zkušený Leoš Kalvoda. Naším cílem do tohoto utkání je favorita co nejvíce potrápit a pokud možno ho obrat o body.“
Pokud jde o sestavu, tak trenér Viktorky má vrásky ze složení obranné řady: "V poslední středeční přípravě nepustil na hřiště zdravotní stav našeho kapitána Marcela Šťastného. Jeho start je opravdu nejistý a uvidíme až před zápasem,“ přiblížil trenér Trpišovský.
V kádru Viktorky jsou hosti ze Sparty Holý, Reiter a Folprecht, odchovanec Sigmy obránce Lukáš Bodeček. V útoku je velkou posilou Josef Marek z Dukly Praha. V poháru vyhrál Žižkov v 1. kole v Kutné Hoře 7:0.

FC Viktoria Žižkov - SK Sigma Olomouc, 3.8. 2014 – 10:15 hod., Praha. Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Dobrovolný.
Pravděpodobné sestavy: V. Žižkov: Holý - Šťastný, Bodeček, Hovorka, Dresler - Súkenník, Folprecht, Bartošák, Bazal, Podrázký - Marek. Trenér Jindřich Trpišovský.
Sigma: Blaha – Hála, Dreksa, Škerle, Vepřek - Schulmeister, Cana, Houska, Navrátil – Varadi, Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip