Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Silvestrovský ohňostroj letos nebude, po vzoru velkých měst si Olomoučané mohou vychutnat novoroční show

Zprávy z regionu

4.12.2014

Autor: barsi

Pokud jste každý rok chodili před půlnocí na Horní náměstí, abyste si užili silvestrovský ohňostroj, letos budete možná trochu zklamáni. Žádný se totiž nekoná. Místo něj se město rozhodlo zavést novou tradici. Ohňostroj si letos můžete v klidu vychutnat až na druhý den – řádně vyspaní, střízliví a klidně i s vašimi dětmi.

Vypadá to, že i tradice je občas potřeba trochu změnit. A tak letošní vyvrcholení oslav souvisejících s příchodem nového roku zažije Olomouc až 1. ledna. "Oslavy, jejichž tradičním vyvrcholením je ohňostroj, jsme se letos rozhodli v Olomouci pojmout jinak. Rozhodně to však neznamená, že by Olomoučané o světelnou show a nad historickou budovou radnice přišli," uvádí primátor města Antonín Staněk. "Program oslav však chceme více přiblížit rodinám s dětmi, proto jsme se ohňostroj rozhodli přesunout ze silvestrovské půlnoci na Nový rok," vysvětluje důvody změny primátor Staněk s tím, že si tak bude možné atmosféru oslav v centru města užít v poněkud poklidnější atmosféře.

Novoročnímu ohňostroji, který rozzáří oblohu v šest hodin večer, bude předcházet od pěti hodin doprovodný program. "Ten bude orientovaný především na děti. Program je však koncipován tak, aby zaujal a pobavil také ostatní, kteří si přijdou příchod nového roku do centra města 1. ledna v podvečer vychutnat," zve na oslavy náměstek primátora pro kulturu Pavel Urbášek. V rámci programu, který doprovodí pohádková diskotéka a soutěže, vystoupí také vítěz mezinárodní hudební talentové soutěže Elly Jay.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip