Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Světová cyklistická jména zaplaví Hanou. Dorazí König, Bárta a Štybar s Vakočem s belgickým Etixxem

Sport

5.8.2015

Autor: rhe

Do startu největšího českého cyklistického závodu Czech Cycling Tour 2015 schází už jen pár dní, pořadatele už potvrdili složení týmů a mají také předběžnou nominaci jediného World Tour týmu belgického Ettix - Quick Step, který spoluvlastní český milionář Zdeněk Bakala. Kromě českých hvězd Zdeňka Štybara s Petrem Vakočem by měli přijet také Keisse, Serry, Wisniowski, Contreras a Gaviria. Za českou reprezentaci pojede Leopold König a za německou Boru Jan Bárta.  

Leopold König (Team Sky), mistr ČR Petr Vakoč (Etixx - Quick Step) i Jiří Polnický (Whirpool-Author) pojedou Czech Cycling Tour 2015. Leopold König (Team Sky), mistr ČR Petr Vakoč (Etixx - Quick Step) i Jiří Polnický (Whirpool-Author) pojedou Czech Cycling Tour 2015. Foto: www.profipeloton.cz

To, co sledujete na Giru d´Italia a Tour de France, nyní můžete vidět naživo. V Uničově, Olomouci, Šternberku, Prostějově, Dolanech a po celé Hané a Jeseníkách pojede peloton Czech Cycling Tour.
Potěšitelné pro české příznivce je hlavně to, že mezi sedmičkou jezdců nechybí dvojice českých cyklistů Zdeněk Štybar a Petr Vakoč, tedy dva poslední mistři země v závodu s hromadným startem, Štybar se navíc může pochlubit čerstvým etapovým vavřínem na Tour de France. Na Giru se zadařilo v poslední letošní etapě také Belgičanovi Iljo Keissemu, který ji dokázal po úniku vyhrát.
 V týmu Etixxu byl pak měli startovat ještě Pieter Serry, který loni s týmem vybojoval bronz v týmové časovce, Lukasz Wisniowski, vítěz Závodu míru juniorů z roku 2009, jenž loni jezdil za farmářský tým Etixxu. Posledním do party je kolumbijský sprinterský talent Fernando Gaviria, se kterým belgická stáj podepsala smlouvu poté, co na lednovém argentinském závodu Tour de San Louis dvakrát porazil ve spurtu Marka Cavendishe.

Spolu s ním podepsal dvouletý kontrakt jeho krajan Rodrigo Contreras, který byl na Tour se San Louis pátý v celkovém pořadí a nejlepším mladým jezdcem. I on by měl na Hané za Etixx závodit. "Finální nominace může být jiná, protože jde o širší nominaci, ale už by se moc měnit neměla," řekl předseda organizačního výboru CCT Jaroslav Vašíček.

Zdeněk Štybar letos vyhrál klasiku Strade Bianche a 6. etapu na Tour de France. Českému cyklistovi se to povedlo zase po čtrnácti letech... Zdeněk Štybar letos vyhrál klasiku Strade Bianche a 6. etapu na Tour de France. Českému cyklistovi se to povedlo zase po čtrnácti letech... Foto: http://www.etixx-quickstep.com

"Tak silný celek ještě na CCT nestartoval. Jezdci budou určitě skvěle připraveni a v případě dvou Čechů Štybara a Vakoče také pořádně namotivovaní. Pro naše diváky je to ta nejlepší zpráva," řekl ředitel závodu Ján Svorada, který potvrdil i start druhého českého jezdce, který dokončil Tour de France, Jana Bárty. Ten nechybí v definitivní sestavě stáje Bora-Argon 18. Třetím naším cyklistou na startu CCT, který jel Tour, je Leopold König, který v sestavě týmu Sky výrazně pomohl Britu Froomovi k celkovému prvenství a již dvakrát Czech Cycling Tour vyhrál.

Poslední změný týmů museli pořadatelé udělat vynuceně. UCI nepovolila start Výběru Moravy a italskou stáj Androni Giocattoli nepustil na závod dopingový skandál dvou jeho jezdců, po kterém dostala celá stáj jednoměsíční distanc. Na závod tak nemůže jet ani další český profík František Paďour. Místo těchto dvou stájí pojede development tým Kaťuši - Itera Kaťuša a rakouský Amlatz BMC.
V barvách CCT Polsat Polkowice se představí Jan Hirt a Josef Černý, v týmu Bora-Argon 18 Jan Bárta a spolu s ním i Rakušan Gregorem Mühlbergerem, který letos již na českých silnicích jedno vítězství vybojoval, když kraloval Závodu míru U23.
Jasně nejlepší domácí stáj Whirlpool Author posílá do boje sestavu v níž jsou Tomáš Bucháček, Pavel Camrda, David Dvorský, Josef Hošek, Martin Hunal, Jiří Polnický a polský jezdec Pawel Cieslik.

V českém reprezentačním celku kouče Tomáše Konečného pojedou Leopold König (dvojnásobný vítěz tohoto závodu), Tomáš Koudela, Karel Hník, Michael Kukrle, František Sisr, Marek Šipoš a olympijský vítěz z Londýna z cross country Jaroslav Kulhavý. Farma Etixxu AWT-GreenWay, za který by mohli jet Češi Michal Schlegel s Romanem Lehkým. 
Podívejte se kudy se pojede 13.8. - 16.8. sedmý ročník CZECH CYCLING TOUR 2015

Petr Vakoč vyhrál v Žilině mistrovství ČR a po Zdeňku Štybarovi převzal mistrovský dres. Petr Vakoč vyhrál v Žilině mistrovství ČR a po Zdeňku Štybarovi převzal mistrovský dres. Foto: www.profipeloton.cz

Týmy startující na Czech Cycling Tour 2015

1. Etixx - Quick-Step BEL (World Tour)
 2. CCC Sprandi Polkowice POL (Conti)
 3. Active Jet POL (Conti)
 4. Bora-Argon 18 GER (Pro Conti)
 5. Itera Kaťuša RUS (Pro Conti)
 6. RusVelo RUS (Pro Conti)
 7. Národní tým ČR CZE
 8. Whirpool Author CZE (Conti)
 9. Jo Piels NED (Conti)
 10. Metec-TKH NED (Conti)
 11. Team Vorarlberg AUT (Conti)
 12. Felbermayr Simplon AUT (Conti)
 13. Team Stölting GER (Conti)
 14. Team ColoQuick DEN (Conti
 15. Leopard Cycling LUX (Conti)
 16. Synergy Baku AZE (Conti)
 17. Adria Mobil SLO (Conti)
 18. Amore & Vita UKR (Conti)
 19. KEMO Dukla Trenčín SVK (Conti)
 20. Team Unieuro Wilier Trevigiani ITA (Conti)
 21. GM Cycling Team ITA (Conti)
 22. AWT Greenway CZE (Conti)
 23. AMPLATZ BMC RAK (Conti)

Program závodu:

13. srpna - 1. etapa: Uničov (týmová časovka na 20,4 km) - start 17:00

14. srpna - 2. etapa: Olomouc – Uničov (178 km) - start 13:30

15. srpna - 3. etapa: Mohelnice – Šternberk (199 km) - start 11:30

16. srpna - 4. etapa: Olomouc – Dolany (144,9 km) - start 10:00.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip