Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

První srpnový víkend je tady. Čeká nás fotbalový turnaj, šermířské souboje i rockový festival

Tipy a názory

1.8.2014

Autor: Lenka Šimková

Pořád ještě nevíte co s víkendem? Přinášíme několik zajímavých tipů, kam můžete vyrazit. Už dnes večer se v kině Metropol promítají všechny tři díly Pána prstenů. Pokud tenhle žánr není zrovna váš šálek kávy, můžete vyrazit na Poděbrady do letního kina. Hrady Sovinec a Bouzov vás o víkendu vtáhnou do doby středověku. Zažijete šermířské souboje, ukázky dvorských tanců a vyzkoušíte dobovou kuchyni. Rockové kapely navštíví v sobotu Velkou Bystřici a na své si přijdou i milovníci fotbalu.

Vydejte se na filmový maraton s Pánem prstenů

Jestli patříte mezi fanoušky Pána prstenů, tak si nenechte ujít páteční maraton celé trilogie v kině Metropol. Promítat se začne v 17 hodin a k vidění budou prodloužené verze filmů v původním znění s českými titulky. Navíc, pokud přijdete v kostýmu z filmu Pána prstenů, obdržíte slevu 50% na lístek. Pro všechny návštěvníky je dále připraveno bohaté občerstvení, profesionální fotokoutek a speciální výzdoba, díky které si budete připadat, jako byste se ocitli přímo ve Středozemi. Více informací o akci naleznete zde. http://www.kinometropol.cz/akce/maratonpanprstenu

Poděbrady kromě koupání nabídnou kino, koncert i grilovačku

Pokud v tak krásném letním počasí nechcete trávit většinu večera zavření uvnitř, vydejte se na Poděbrady. I na druhý prázdninový měsíc je připravený bohatý program a vy se už tento pátek můžete v letním kině podívat na film Koleje osudu. Jelikož má být celý víkend krásné počasí, tak si sobotní koupání můžete prodloužit a od 17 hodin se podívat na vystoupení kapely Hubertus a při tom zakousnout nějakou specialitu z grilu od šéfkuchařů.

Šermířské souboje, rytířské turnaje a šance získat zlatý dukát. Hrady Sovinec a Bouzov se o víkendu přenesou do středověku.


Na hradě Sovinec je připraven bohatý dvoudenní gotický program s názvem Na příkaz císaře, ve kterém uvidíte udatné rytíře v šermířských soubojích, urozené dámy při ukázkách dvorských tanců, seznámíte se se správným dodržováním etikety při středověkých námluvách, prohlédnete si ukázku starobylých řemesel a spoustu dalšího. O zábavu se bude starat kejklířská a divadelní společnost Komedianti na káře, kejklíři Tomáš Bílek a Jindra Holeček předvedou své žonglérské dovednosti a skupiny historického šermu Taranis a Berendal přiblíží tehdejší rytířské souboje. Program je po oba dny od deváté hodiny ranní až do půl sedmé večerní. Menší děti určitě s nadšením uvítají několik pohádkových scének, například o princi Bajajovi, dvakrát během dne je pro návštěvníky připraven i rytířský turnaj o ruku princezny Kačenky.

Také hrad Bouzov zve na dvoudenní historický program. Pro návštěvníky je připravený středověký jarmark, ukázka dobových řemesel, historický průvod, šermířská vystoupení, ale také ochutnávka dobové kuchyně. Děti zajisté ocení promítání pohádek, ale také rytířskou stezku v hradním příkopu. Při jejím úspěšném zvládnutí mají šanci získat zlatý dukát markraběte Jošta. Dále pro ně bude po oba dny připraven od 16 hodiny karneval. Jestli máte básnického ducha, můžete se přihlásit do soutěže o vavřínový věnec Hynka z Poděbrad, a přednést své milostné verše. V sobotu si navíc můžete pobyt na hradě prodloužit až do večerních hodin a počkat si na noční divadelní představení v kolbišti. Podrobný program akce naleznete na webových stránkách hradu Bouzov.

Tvarohové dobroty a ruční sklizeň. Navštivte Hanácké skanzen

Hanácký skanzen v Příkazech pořádá v sobotu od 10 hodin ukázky tradiční sklizně. Sami se můžete zapojit a vyzkoušet si, jak náročná taková ruční sklizeň vlastně je. Mimo to Soubor staveb lidové architektury také připravil ukázky výroby tvarohu a různých pomazánek, zakládání sýrů a dalších dobrot. Bližší informace o akci najdete zde.

Fotbalový víkend ve Chválkovicích. Čeká vás i zápas legend

Milovníci fotbalu by si neměli o víkendu nechat ujít již 42. ročník tradičního memoriálu Miloslava Mikšíka ve Chválkovicích. Turnaje se zúčastní čtyři týmy. V sobotu od 15 hodin proti sobě nastoupí Slovan Černovír a Sokol Slavonín a od 17 hodin přivítají domácí fotbalisté tým SK Velká Bystřice. V neděli se opět ve stejný čas sehrají finálová utkání. Navíc bude program doplněn o exhibiční utkání starých gard SK Sigma Olomouc a SK Chválkovice, které se odehraje v neděli ve 13:30. Po celý víkend bude připravena bohatá nabídka občerstvení a v sobotu večer se můžete těšit i na doprovodný diskotékový program.

Blueeffect, Arrhythmia nebo Framus 5. Velkou Bystřicí se rozezní rocková hudba

Již počtvrté ožije Velká Bystřice rockovým festivalem Hanácké Woodstock. V sobotu od 13 hodin vypukne v zámeckém areálu pořádný rockový nářez, který bude trvat dlouho do nočních hodin. Návštěvníci se mohou těšit na několik známých i méně známých kapel, mezi které patří Superface, Black Sabbath Dio Tribute, Nylon Jail, Blueeffect, Votchi, Arrhythmia, AC/DC Bon Scott Memorial Band a Michal Prokop + Framus 5. Vstupenky jsou v předprodeji v Kulturním a informačním centru ve Velké Bystřici. Po skončení akce budou pro návštěvníky přistavené svozové autobusy ve směru Olomouc a Hlubočky, a to v 0:15 a v 1:15. Pokud rockové hudbě příliš neholdujete, ale přesto si chcete zajít s kamarády posedět, jistě s nadšením uvítáte posezení, pivní rynek a jídlo na zámeckém náměstí, které ještě spadá do zóny bez vstupenky.

Ve Šternberku bude víkend patřit hlavně dětem

Zachránit princeznu Časenku, která je vězněna v temné komnatě, se mohou mladí dobrodruzi vydat v sobotu večer do Expozice času. Princezna byla unesena a pan král prosí statečné obyvatele království o pomoc při vysvobození jeho dcery. Děti to ovšem nebudou mít vůbec jednoduché, při takové cestě na ně čekají všelijaké záludné nástrahy a také nebezpečný drak. Pokud se na tuto záchranou misi chcete vydat, nezapomeňte si vzít s sebou baterku. Začátek je vždy ve 21:00, 21:30, 22:00 a 22:30.

V neděli je na hradě Šternberk připraveno taneční odpoledne s jednou z nejoblíbenějších dětských umělkyň Míšou Růžičkovou. Brány hradního parku se otevřou v 15 hodin a pro děti je kromě vystoupení Míši připraven i bohatý doprovodný program. Všechny děti si budou moci vyzkoušet dětskou Zumbu, trampolínu, nechat si namalovat obličej a další aktivity. Samotný program Míši Růžičkové začne v 16 hodin a bude plný písniček a soutěží pro děti ve věku 2 – 10 let. Program je sestaven z bloku tanečních písniček a soutěží. U písniček se děti rozhýbou, zacvičí si a naučí se zpívat část písničky. U soutěží si mohou změřit síly, rychlost, dovednost, ale hlavně se pobaví. V hradním parku bude po celou dobu zajištěno občerstvení. V případě špatného počasí se nemusíte bát o zrušení akce, přesunula by se do prostorů hodovního sálu hradu.

Dospělí si také přijdou na své. Od 17 hodiny se na Hlavním náměstí bude konat další koncert Šternberského hudebního léta. Do města zavítá kapela Nylon Jail, která ve svých skladbách mísí prvky, na první pohled zdánlivě nekombinovatelné. Kapela tak vyvrací nejeden mýtus o žánrovém škatulkování, když je jejich hlavní projekt založený na kombinaci akustické a elektronické hudby.

Lenka Šimková

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip