Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkend láká na pivní speciály, skvělé skupiny, kostely v noci i oslavy dětského dne 

Tipy a názory

29.5.2015

Autor: Barbora Sísová

Děti oslaví svůj den sice až v pondělí, ale už tento víkend je pro ně připravena řada oslav na nejrůznějších místech. Slavit se bude například v divadle, na Poděbradech nebo v parku. A páteční večer můžete své děti vzít na noční tajuplnou výpravu po olomouckých kostelech, chrámech či kaplích, kde je připraven i dětský program. Zvlášť tatínky potěší tradiční červnový Beerfest, který probíhá na Korunní pevnůstce. Ochutnat zde můžete nejrůznější speciály nejen velkých značek, ale i z malých pivovarů. A hrát budou hvězdy hudebního nebe, ať už kapela legendárního rakouského zpěváka Falca nebo Kamil Střihavka, Vypsaná fiXa či No Name. V sobotu si můžete vychutnat Iné Kafe či Desmod.  

Tajuplná Noc kostelů vám umožní nahlédnout do jinak nedostupných míst

Už tento pátek se na Olomoucku otevře na čtyři desítky kostelů, kaplí či modliteben. Podívat se do nich může doslova každý. Připraveny jsou komentované prohlídky, ale také koncerty a program pro děti. Atraktivní může být i neformální setkání s duchovními. V Olomouci bude otevřeno celkem 26 objektů. A přestože se jedná o Noc kostelů, mnohé z nich budou otevřeny už odpoledne. Jako například vůbec nejoblíbenější objekt - katedrála svatého Václava, kde program začíná už ve čtyři hodiny odpoledne. Po celý večer bude možnost prohlédnout si kostel a také pohovořit s řeholními sestrami o jejich způsobu života a činnosti. Komentovanou prohlídku nabídne kostel svatého Michala. První začíná v šest hodin a koná se vždy po dvou hodinách, tedy ještě v osm a deset večer. Kromě nejznámějších olomouckých chrámů a kostelů však budete mít příležitost navštívit i mnohem méně známé kaple, které jsou součástí větších objektů, jako například Arcibiskupského paláce, sídla Arcidiecézní charity Olomouc, Církevního gymnázia Německého řádu či Konviktu. Více informací o Noci kostelů a všech otevřených objektech naleznete zde.

Beerfest: místo, kde pivo teče proudem a pódium obsadí hvězdy hudebního nebe

Beerfest odstartoval už ve čtvrtek a ještě v průběhu dnešního a zítřejšího dne budete mít možnost vydat se do areálu Korunní pevnůstky ochutnat nejen nejrůznější pivní speciály z minipivovarů, ale také bohaté hudební menu. Hlavní hvězdou je letos doprovodná kapela legendárního rakouského zpěváka Falca, která přiveze jeho nejslavnější hity. V pátek večer si však můžete vychutnat i další hvězdy české či slovenské hudební scény, jako je Kamil Střihavka, Vypsaná fiXa nebo No Name. V sobotu dorazí Iné Kafe či Desmod. A na jaká piva se můžete těšit? Kromě velkých značek, jako je Plzeňský Prazdroj, Budějovický Budvar, Staropramen nebo Radegast tu objevíte i úplně malé domácí pivovary, Olomoucký kraj zastupuje například hodolanský Mačák, topolanský Lišák, Kosíř nebo Osečan. Chcete mít přehled o veškerém dění na Beerfestu? Sledujte náš speciál.

Olomouc i okolí ovládnou oslavy Dne dětí

Přestože Den dětí vychází až na pondělí, na řadě míst se bude slavit už tento víkend. A začíná se už v pátek, kdy budou probíhat oslavy v Domě dětí a mládeže. V sobotu můžete přijet slavit na Poděbrady. Děti zde mohou řádit, dovádět, hrát si, skákat jak je libo, vyzkoušet chůzi po laně a naučí se třeba i žonglovat. V 15 hodin dorazí balónkový klaun, který vyrobí, co dětem na očích uvidí. Na neděli připadající na poslední květnový den mají děti rezervovánu také Rudolfovu alej ve Smetanových sadech. Od 10:00 tady Nadace Bezpečná Olomouc pořádá program jak pro nejmenší, tak i pro zbytek rodiny. Prostor je více než příhodný. Děti potěší cyklosoutěže, hry, malování na obličej, jízda na netradičních kolech a další atraktivní lákadla. A na každého soutěžícího čeká dáreček. V maskách jako na divoký západ si se svým potomstvem můžete v neděli vyrazit do Park sportu ve Hrubé Vodě. Dětský den tady proběhne ve westernovém duchu. Program startuje ve 14 hodin vyjížďkami na koních i rýžováním drahokamů a od 15:00 uvidíte bojově taneční show skupiny capoeira Olomouc. To však zdaleka nejsou všechny akce, které se v Olomouci ke Dni dětí nabízí. Proto jsme pro vás připravili speciální přehled, ať víte kde všude můžete slavit.

Autoři hitu Najdeme se na Ztracené chystají v pátek bombový útok na soukromé letadlo

V pátek večer bude v Divadle na Šantovce k vidění komedie S hlavou v oblacích pardubického divadla Do Houslí. Pod ní jsou podepsáni autoři populárních hitů Najdeme se na Ztracené či Když se zhasne Roman Vencl a Michaela Doleželová. Spolu s nimi se na jevišti představí i další v Olomouci známá tvář, Venclova kolegyně z Moravského divadla Vendula Fialová. Vychutnejte si příběh o téměř dokonalém zločinu, pilotech a letuškách, s nádechem a tempem hollywoodského akčního trháku. Lístek si můžete zakoupit prostřednictvím rezervačního systému.

Olomoucí bude projíždět Ololoď, oficiálně bude pokřtěna v sobotu

V sobotu bude oficiálně zahájena plavební sezona po řece Moravě spojená s křtem Ololodě. Program začne od 15:00 hod a těšit se můžete na programy pro děti a dospělé. Bude pro Vás připraveno divadelní představení "Pirátská pohádka" v podání divadla Tramtarie, přijde kouzelník, Karel Pomahač i žongléři. Po slavnostním pokřtění lodě pro Vás budou připraveny koncerty a jiná překvapení. Ololoď bude každý den vyplouvat z přístaviště u U-klubu až ke Klášternímu Hradisku a zpět. Plavba zabere zhruba tři čtvrtě hodiny a během plavby se účastníci dovědí nejen informace o památkách, ale také tajemství, která se váží k řece Moravě. Pokud si chcete vyrazit na plavbu lodí, vyplouvá v pracovních dnech odpoledne od 15 do 17 hodin bude k dispozici turistům, večer pak společenským a firemním akcím. O víkendech bude loď zajišťovat poznávací plavby od 10 do 17 hodin. Dospělé plavba přijde na 90 korun, děti, studenty a seniory na 60 korun.

Hugo z hor přijede ze severního pólu do Divadla na Šantovce

Nedělní odpoledne v Divadle na Šantovce bude patřit opět dětem. Tentokrát pro ně bude připravena nejnovější pohádka z autorské dílny Divadla Tramtarie – Hugo z hor. Užijte si veselé vyprávění o tom, jaké to je, když k vám domů tatínek přiveze z polární výpravy Yettiho. Představení začíná ve čtyři hodiny odpoledne a potrvá padesát minut. Vstupenky si lze zakoupit prostřednictvím rezervačního systému.

Vytáhněte kola a vydejte se na cyklovýlet

Olomoucký kraj tuto sobotu pořádá cyklovyjížďku vedoucí okolím Litovle. Pro účastníky budou připraveny dvě trasy vedoucí nedotčenou přírodou v okolí řeky Moravy a zajímavými místy celého regionu. Celá akce začne v Litovli na náměstí Přemysla Otakara II., kde se bude možné už od 9 hodin registrovat. V 10 hodin pak organizátoři představí obě trasy v délce 30 a 70 kilometrů aby následně účastníci obou vyjížděk mohli vyrazit na cestu. Od 11 do 16 hodin bude na náměstí probíhat doprovodný program. Pro děti organizátoři připravili soutěže a malování na obličej. Součástí akce bude také dětská diskotéka začínající v 14 hodin. Všem příchozím během dne opakovaně ukáže své umění světový šampion v akrobacii na bicyklu Jan Jílek. Zajímavosti ze světa vědy a techniky se příchozí účastníci dozvědí prostřednictvím logických úkolů připravených olomouckou Pevností poznání. Zájemci si rovněž budou moci vyzkoušet jízdu na koloběžkách, které jim pořadatelé zapůjčí. O hudební doprovod akce se postará litovelská skupina SVL , která v centru města vystoupí v 16 hodin. Celá akce skončí v 17 hodin.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip