Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Útočník Mory Peter Zuzin: "Věřím, že ve Skalici sérii porážek zlomíme"

Rozhovory

27.8.2014

Autor: Radek Heloňa

HC Olomouc prohrál v přípravě dvakrát s vicemistrem extraligy Kometou Brno, v úterý pak nestačil ani na stříbrný celek slovenské nejvyšší soutěže HK Nitra. Kohouti dobře začali, ale od druhé třetiny byla Nitra lepší. Slovenský útočník v dresu Mory Peter Zuzin hledal příčiny porážky s Nitrou. "V první třetině jsme měli tlak, hodně šancí, dali jsme sice branku, ale měli jsme jich dát více. Navíc Nitra srovnala. Ve druhé třetině jsme přestali bruslit, což byl opak Nitry, které se rozehrála a svoje šance proměnila."

Peter, zápas s Nitrou jste prohráli. Kde hledat příčiny porážky?
V první třetině jsme měli tlak, hodně šancí, dali jsme sice branku, ale měli jsme jich dát více. Navíc Nitra srovnala. Ve druhé třetině jsme přestali bruslit, což byl opak Nitry, které se rozehrála a svoje šance proměnila. Ve třetí části jsme hráli stejně, chtělo to více pohybu, více se udržet na puku. Nitra v tom byla lepší a bohužel jsme prohráli.

Zaskočil vás rychlý gól na začátku druhé části?
Možná ano, byli jsme tam v útlumu, protože jsme měli šance, ale oni srovnali a hned na začátku druhé části šli do vedení, což byl možná moment, kterým nás nalomili. My první třetinu začneme dobře, ale nedokážeme ten výkon vystupňovat, což je možná ten problém.

Byli trenéři hodně kritičtí už třeba o přestávkách nebo vás mítink ještě čeká?
Měli jsme už před zápasem něco, kde jsme si vyslechli nějakou kritiku. Ale je jasné, že to neděláme schválně, že chceme vyhrávat. Musíme se pořád zlepšovat a odrazit se od těchto špatných věcí a půjde nám to.

Může tam být i únava?
Nevím, to je individuální, někteří hráči si přidávají v trénincích, já se cítím celkem dobře, nemyslím si, že by to mělo nějak vliv v přípravných zápasech.

Nyní jedete na Slovensko. Jak se tam těšíte a jak si zápasy se slovenskými celky, tedy s krajany, užíváte?
Těším se, že potkám bývalé spoluhráče, tak, jak jsem jich pár potkal v Nitře, jich pár mám i ve Skalici, takže se tam těším. Je vidět, že i slovenské extraligové celky mají kvalitu, všechny týmy umí hrát dobrý hokej, umí dát branku. Věřím, že ve Skalici zlomíme sérii tří proher a vyhrajeme tam.

Proti Nitře jste hrál s Richardem Divišem a Dávidem Bucem. V první třetině jste hráli výborně, jak se vám s nimi hrálo?
Hráli jsme spolu poprvé, pár věcí tam ještě chybí, musíme si ještě zvyknout. Nacházet si ty volné prostory a včas se uvolňovat, ještě tam určitě práce je, ale nehrálo se mi s nimi špatně, doufám, že jim se hrálo se mnou také dobře. Je tam ještě hodně věcí ke zdokonalování.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941