Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouci se bude natáčet akční sci- fi Trhlina, přispějte na vznik filmu také vy 

Kultura

25.7.2014

Autor: barsi

Mladý debutující režisér a student Univerzity Palackého Jan Haluza připravuje natáčení krátkometrážní sci-fi s názvem Trhlina. Každý fanoušek oblíbeného žánru sci-fi, který se v české kinematografii rozhodně nerodí každý den, může na produkci snímku finančně přispět přes internetový portál Hithit.cz. Příspěvek se může pohybovat od 100 Kč výše a každá částka s sebou navíc nese určité odměny pro přispěvatele - nechybí mezi nimi podepsané plakáty, DVD, Blu-ray či přímo osobní poděkování v titulcích. A hlavně dobrý pocit, že jste pomohli rozvoji nového talentu.

Jste nesmrtelní. Dokážete vidět do budoucnosti. Do své vlastní i do budoucnosti ostatních. Jak s tím naložíte?! Tak právě na tuto otázku se pokusí odpovědět film Jirky Haluzy Trhlina. Hlavního hrdinu Roberta ztvární Jarek Hylebrant, známý především z filmů 7 dní hříchů nebo Hodinu nevíš; charismatickou Zuzanu si zahraje Eva Burešová, kterou diváci mohou znát například ze seriálu Gympl s.r.o. Právě Zuzaně je předpověděna tragická smrt, které se Robert díky svým schopnostem rozhodne zabránit. Zásadně proti je ovšem ústřední tajemný padouch v podání zpěváka Pavla Callty, jehož úkolem je za každou cenu udržet celkovou rovnováhu světa. Nervy drásající souboj o čas tak může začít. "Představa, že vidíte do budoucnosti a máte tak absolutní moc nad vlastním osudem, je pro každého nesmírně vzrušující. Taková moc s sebou ale nese velkou zodpovědnost a morální dilema. Máme vůbec právo rozhodovat o svém osudu? Anebo dokonce o osudu ostatních? I takové otázky přináší náš film, “ říká sedmadvacetiletý režisér Jan Haluza a dodává, že cílem Trhliny je nabídnout divákům poctivou akční sci-fi plnou napětí, akce a precizních vizuálních efektů. Chceme zkrátka dokázat, že skutečně dobrý film tohoto žánru může vzniknout i v Čechách."

V oblasti akčního filmu není mladý režisér žádným nováčkem, má za sebou řadu filmů, z nichž některé mu vynesly i ocenění na nejrůznějších festivalech nezávislého a studentského filmu. Jak ale sám dodává: "Tvorba filmů v amatérských podmínkách vás logicky neustále omezuje, a proto jsme se také rozhodli využít portálu Hithit.cz a požádat potenciální diváky i fanoušky žánru o jakýkoliv finanční příspěvek na výrobu snímku. Pokud dosáhneme na požadovanou částku 60 tisíc korun, budeme mít jedinečnou příležitost realizovat Trhlinu jako plnohodnotnou zábavnou jízdu bez tradičních ústupků a kompromisů," uzavírá režisér.
A jak můžete na projekt přispět? Je to jednoduché. Stačí když kliknete na tento odkaz a vyberete si částku, kterou chcete na film přispět. Přičemž nejnižší hodnota je 100 korun. Pokud se organizátorům nepovede požadovanou částku vybrat, peníze budou všem přispěvatelům vráceny zpět.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip